Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 misulka

suche w艂osy pomocy

Polecane posty

Go艣膰 misulka

mam suche,nieuk艂adaj膮ce sie,popalone blondem i prostownic膮 w艂osy.czy kto艣 poradzil sobie z tym problemem?s艂ysza艂am o masce z zawartosci膮 艂o偶yska

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 rtgyretertyer
mam/mia艂am ten sam problem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 misulka
no i co?fryzjerka poleci艂a mi mask臋 rozgrzewaj膮c膮-koszt 70 z艂,chyba przesada...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rtgyretertyer
1. ca艂kowita rezygnacja z samodzielnego rozja艣niania (zw艂aszcza rozja艣niaczami typu "Joanna". Jak ju偶 rozja艣nia膰 to u fryzjera metod膮 pasemkow膮 (efekt niemal偶e nie r贸偶ni si臋 od zwyk艂ego farbowania) 2 Dobra prostownica 3. Poprostu NIE MO呕NA u偶ywa膰 prostownicy nie u偶ywaj膮c niczego ochronnego do prostowania (cho膰by jedwab ale jest konieczny) 4. Porz膮dna maska dwa razy w tyg przez pierwsze 2 miesi膮ca, p贸藕niej raz w tygodniu (porz膮dna, najlepiej Farouk ,Vitality's ,Oyester , Schwartskopf itp. 5 duuzo jedwabiu, najlepiej Biosilk

Udost臋pnij ten post

smaruj 2 razy w tygodniu najlepiej na noc oliwa z oliwek- super! bardzo dobry jest tez krem nivea :) tylko poloz jakis recznik na poduszke zebys niezapackala :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rtgyretertyer
ja u偶ywam maski Vitality's . Uwa偶am 偶e jest b dobra. Kosztuje na internecie ok. 49z艂 ale za 450 ml to jest prawie p贸艂 litra, czyli oko艂o 2 razy wi臋cej ni偶 tradycyjnej maski sklepowej. Tradycyjna maska sklepowa to ok 25z艂 za 200/250 ml. czyli cena tak naprawde jest podobna, a fryzjerskie maski s膮 naprawde du偶o epsze i o wiele wydajniejsze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dorota084
jestem w trakcie kuracji wiec moge ci doradzic co mi pomglo: - kupi艂am suszarke z zimnym nawiewem i oidpuscilam prostownice itede - codziennie pod czepek na pol godziny nak艂adam odzywke podana na opakownaiu nafty kosmetycznej: nafta 5z艂, zoltko jajka, dodaje troche oliwy i kilka kropel cytryny(!!zeby nafta sie nie osadzi艂a i nie by艂y tliste wlosy) i dodaje oidzywke do wlosow dla lepszego nak艂adania po 2 tyg widze roznice w koncu sie b艂yszcza. - kupi艂am dwie odzywki kallosa mleczna i ta z 艂ozyskami i po tej pierwszej odzywce z nafta myje wlosy i nakladam jeszce na 30 minut kallosa http://torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=view&id=9547 http://torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=view&id=6099 na allegro zap艂acilam za kazda 1 litrowa 12, 50 z艂 pracoch艂onne ale uwazam ze warto

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rtgyretertyer
ja te偶 mam maske kallosa mleczn膮, bardzo 艂膮dnie pachnie, 艂adnie si臋 w艂osy rozczesuj膮, ale wi臋kszego dzia艂ania od偶ywczego to po niej nie ma :( Jak dla mnie mo偶na j膮 stosowa膰 jako zwyk艂a odrzywk臋, ale porz膮dn膮 maska raz w tyg itak jest niezb臋dna...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dorota084
dlatego najpierw ta z naft膮 a tamta dla dope艂nienia;) dla mnie ta mleczna jest lepsza niz elseve i reszta:) uzywam jej i moje wlosy przynajmniej jakos po niej wyglada艂y bo takto bym chyba nawet nie rozczesa艂a:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rtgyretertyer
dorota084 - ale nafta i olejek rycynowy kompletnie nie nadaj膮 si臋 dla blondynek, bo przyciemniej膮 w艂osy :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rtgyretertyer
a przepraszam, o olejku nie pisa艂a艣 :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dorota084
jestem blondynka i to b jasna. uzywa艂am nafty kosmetycznej i druga kupilam z dodatkiem olejku rycynowego i nic mi sie z w艂osami nie sta艂o. wlewm do tej maksi ok 2 艂yzek stolowych i czasem jeszcze na wierzch psikam naft膮. pierwsze slysze zeby cos zlego robi艂a wlosom blond:) zazwyczaj jest wlasnie im polecana ze wzgledu na to jakie rozjasnianie jest szkodliwe

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rtgyretertyer
No co ty, ja te偶 nak艂ada艂am nafte i mi bardzo przeciemni艂a :( Moze to tez jest kwestia tego 偶e dodajesz cytryny, a ona znowu rozja艣nia. Mi nawet fryzjerka odradzi艂膮 nafte jak chce miec jasny blond...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dys tajm in orend偶
a u mnie nie zadzia艂a艂a (a mia艂am jeszcze bardziej suche w艂osy): nafta, oliwa z oliwek, olejek rycynowy, wax, placenta, jedwab i od偶ywki typu dove. pom贸g艂 mi dopiero preparat: Loreal MASKA INTENSE REPAIR DO SUCHYCH za 200ml zap艂aci艂am ok 50z艂, ale WARTO!!! w艂osy s膮 艂adniejsze ju偶 po pierwszym u偶yciu. PO 4 maseczkach wygl膮daj膮 ju偶 jak kiedy艣. S膮 mocne i l艣ni膮ce. Plecente nosi艂am godzin臋 to wystarczy 10 min i sa o niebo lepsze efekty

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dorota084
wszytsko zalezy od tego jak wlosy sa mocno zniszczone. gdyby moim nafta nie pomog艂a to pewnie szuka艂abym dalej. ale wiadomo ze najpierw tansza linia oporu:) kazdy musi sam pobrobowac zeby wiedziec co jest dobre dla jego wlosow;]

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zwykly olej
ja mialam straszny problem z wlosami , suche na maxa az sie koltuny robily i wiesz co wlalam na glowe zwykly olej ( bo oliwka nie pomogla) potem po 3 godzinach splukalam letnia woda nie goraca bo ta niszczy wlosy i od tego czasu mam wlosy ok.blyszczace i dajace sie rozczesac,zadne drogie i tanie odzywki mi nie pomogly wszystko chemiczne badziewie.

Udost臋pnij ten post

Samej na w艂asn膮 r臋k臋, w domu, ci臋偶ko b臋dzie przywr贸ci膰 w艂osom dawny blask niestety. Na tak popalone i poniszczone w艂osy najlepiej jest zastosowa膰 profesjonaln膮 kuracj臋 w salonie fryzjerskim. S膮 takie, jak np. ta: http://www.warszawa.berendowicz-kublin.pl/show.php?id=39=pl&m=1 kt贸re piel臋gnuj膮 nawet bardzo zniszczone w艂osy. Nak艂ada si臋 na w艂osy specjalne kosmetyki, p贸藕niej trzyma si臋 g艂ow臋 pod urz膮dzeniem, kt贸re pod wp艂ywem pary wodnej otwiera 艂uski w艂osa, przez co kosmetyki wnikaj膮 w jego g艂膮b. I to sprawia, 偶e w艂osy si臋 regeneruj膮. Oczywi艣cie od razu po jednym zabiegu nasze w艂osy nie b臋d臋 pi臋kne i nie wiadomo jak zdrowe. Trzeba jeszcze u偶ywa膰 w domu dobrych klosmetyk贸w i niestety na jaki艣 czas odstawi膰 prostownice itp

Udost臋pnij ten post

Na tego typu problemy najlepsze s膮 profesjonalne kosmetyki, te kt贸re mo偶na kupi膰 w ka偶dej drogerii nie do ko艅ca spe艂niaj膮 swoj膮 funkcj臋. Do w艂os贸w zniszczonych prostowaniem bardzo dobry jest ten regenerator: http://www.kalamis.pl/product-pol-6068-Midollo-Thermal-Filler-Form-6x5ml.html Dzia艂a o wiele lepiej ni偶 zwyk艂e kosmetyki.

Udost臋pnij ten post

pieprzenie zaden salon kosmetyczny ni naprawi ci wloswo tak jaknaturalne kuracje rycyna zoltko nafta, jedynie co zrobi to da efekt ladnego wygladu inic poza tym kazdy kosmetyk to chemia. zachowujecie sie jakbyscvie jaskinowcami byli a to urzedzenie to zaden rarytas, ten sam efekt masz w domu wystarczy owinac lleb folia lub goracym recznikiem -zmiac mi sie chce z naiwniaczek wydajacych kase na salony

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 blondzia69
-Germaine geer- ma racje, po uzyciu kosmetykow wlosy sa piekne i lsniace ale na nastepny dzien znowu siano.... uwiezcie mi mam faceta fryzjera ktory wiele kosmetykow mi dawal i owszem w艂osy byly piekne ale przez jakis czas zostalam przy maseczce kallosa latte creme jest najlepsza dla moich blond zniszczonych wlosow daje szanse bogactwom natury... uzywam juz oleju jajka cytryny robie domow膮 saune i oczywiscie moja kochana maska i wloski sa super

Udost臋pnij ten post