Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chyba przyszła mama

Naj najcześniejsze objawy zwiastujące ciąże. Piszcie prosze.

Polecane posty

Gość chyba przyszła mama

Kochane. od jakiegoś czasu ciągle chce mi się spać. Boli mnie głowa. Ciągle oddaje mocz (nawet jak nie pije) poza tym mam takie dziwne poczucie opuchlizny na dole brzucha. W nocy często się budzę i nie mogę spać. Czasem zaboli mnie lewy jajnik. Mam nadzieje ze to objawy stresu. Boje się jednak że to może być ciąża.... ;/ Powiedzcie dziewczyny jak najwcześniej o objawach swojego ciała rozpoznać ciąże?

Gość zaciazona
ja juz przed terminem @ podejrzewałam ciaze było mi niedobrze i jakos tak"dziwnie"nie wiem moze po prostu wyczułam i test rowniez przed terminem @wyszedł mi pozytywny

Gość chyba przyszła mama
jak tak się dziwnie czuje , sama nie wiem jest mi jakoś tak nie za dobrze, kręci mi się w głowie, ale mam nadzieje ze to ze stresu, chociaż nigdy tak nie miałam. Boje się zrobić test.

Gość zaciazona
a spoźnia ci sie @?? ja naprawde nie wiem jak to wytłumaczyc ale byłam pewna ze jestem w ciazy bez robienia testu

Gość chyba przyszła mama
okres prawidłowo powinnam mieć w przyszłym tygodniu. A do zapłodnienia mogło dojść 2 tyg temu. Czy już wyczułabym ciąże? Jest to możliwe?

Gość zaciazona
mnie strasznie bolał brzuch w połowie cyklu nie jajniki tak jak zawsze przy jajeczkowaniu tylko dół brzucha i mysle ze albo doszło wtedy do zapłodnienia albo juz do zagniezdzenia pecherzyka, moze poczekaj jeszcze troche czasu wiem łatwo powiedziec;)

Gość chyba przyszła mama
kurcz ę, chce miec dziecko, nawet 3 , tylko nie teraz..... ;/

Gość chyba przyszła mama
to z forum Już w kilka dni po zapłodnieniu i przebyciu zapłodnionej komórki jajowej z jajowodu do macicy, niektóre kobiety mogą zaobserwować niewielkie plamienie lub krwawienie z dróg rodnych. Jest to wynik zagnieżdżenia się zarodka w błonie śluzowej macicy. Nazywane jest ono plamieniem lub krwawieniem implantacyjnym, jednak należy zaznaczyć, iż nie u każdej kobiety ono występuje. Od tego momentu mogą pojawiać się delikatne pobolewania dołem brzucha przypominające te odczuwane tuż przed zbliżającą się miesiączką. Wiele kobiet odczuwa również wyraźne „kłucie” w okolicy jednego z jajników. Najprawdopodobniej jest to wynik nieznacznego powiększenia się w tym czasie ciałka żółtego, które nie zanika tak jak podczas cyklu, w którym do zapłodnienia nie doszło, lecz rozpoczyna intensywną produkcję hormonów (progesteronu i estrogenów) niezbędnych do utrzymania ciąży

Gość mi to mo
może i dziwne ale mi przestała smakować kawa, gdzie zawsze za nią przepadałam.Na początku myślałam że to mleko jest popsute:-)Potem doszły bolące, powiększające piersi i ból w dole brzucha oraz odruch wymiotny szczególnie rano.Wtedy już byłam pewna na 100% że się udało i będzie dzidzia:-)

Gość chyba przyszła mama
ja rano miałam ochotę tak jakby wymiotować ale tego nie robiłam. boje sie ze to może byc ciąża...

Byłam pewna tydzien po zapłodnieniu. Objawy to bol jajnikow ktory wcale nie przechodził, zawroty głowy, senność, bol piersi po bokach i na gorze, zgaga. Przed samą @ zaczęło mnie mdlić i czułam sie strasznie ociężąła. Test zrobiłam 2 dni przed terminem @ i był pozytywny. Intuicja mnie nie zawiodła:D