Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*Agula85*

Do kobiet siedzących w domu

Polecane posty

Jak wygląda wasz dzień, czym się zajmujecie? Ja odkąd jestem na zwolnieniu lekarskim spowodowanym małymi problemami w ciąży zaczynam tęsknić za pracą. Każdy dzień wygląda u mnie tak samo. Wstaję (z dużym ociąganiem bo nawet tego mi się nie chce), jem śniadanie, idę na zakupy, sprzątam, gotuję obiad i czekam do wieczora na męża. Mąż niestety spędza w pracy 16 godzin ale tak już niestety musi bo gdyby nie on to pewnie by nawet na opłaty nie starczyło. A ja coraz bardziej dostaję doła, nie chce mi się jeść pewnie jeszcze trochę i dostanę depresji. Nic mi się nie chce, chciała bym się czymś zająć ale sama nie wiem czym. Nie mam w pobliżu znajomych z którymi mogla bym się spotykać, nawet z mężem nie mam już o czym rozmawiać bo przecież każdy mój dzień wygląda tak samo! :(

Gość bccvc
moze wyjdz na działke ?

Gość marcelina979
Siedze w domu z dziecmi i juz mam dosc ,jak facet wraca to nawet wspolnych tematow nie mamy :( chce do pracy!!!!

Gość luvileczka
Nie powinnas się przyznawać do tego :O Żałosna jesteś.... Widać od razu, że zero zainteresowań...........

Na działkę zimą? Nie chodzi o to że nie mam zainteresowań tylko jakoś nie mogę sobie sama ze sobą poradzić. Wcześniej pracowałam, każdą wolną chwilę miałam zajętą, czasu często na wszystko brakowało.... a teraz siedzę i co ja mam do roboty? Pranie, gotowanie, sprzątanie! Brakuje mi tego co było wcześniej nie odnajduje się w nowej roli. Żal mi gdy widzę jak mąż wstaje wczesnym rankiem do pracy a ja siedzę w domu i nic kontretnego nie robię!

Gość a możeeee
To zacznij robić coś konkretnego. Może nauka jakiegoś języka? Nie wiem co lubisz i w czym jesteś dobra...

Gość luvileczka
widać, że w niczym :P a książki? pewnie nie czytasz... jakieś ambitne filmy możesz sobie wypożyczyć, teraz nawet nie musisz wychodzić z domu, bo można wypożyczyc film przez kablówkę.. Nauka języka, rysunek, własnoręczne robienie biżuterii... Jest mnóstwo sposobów zeby zająć sobie czas gdy ma się jakieś zainteresowania poza sprzątaniem i gotowaniem :O

Nie potrzebuję rad dotyczących tego co mogę robić, czym się zająć tylko jak się do tego zabrać? Nie mam w sobie motywacji, do niczego nie potrafię się zabrać boję się że dostaję powoli depresji...

Gość a możeeee
Zaczynaj dzień rano. Wstań, szybki prysznic, śniadanie (jeśli jadasz) i uciekaj z domu! W czterech ścianach człowiek usycha. Pochodź po ulicach, wejdź tu i tam, z pewnością wróci ci chęć do życia :) Wyjdź do ludzi a nagle odkryjesz, że chcesz spróbować jeszcze tego i owego, może nawet zacznie ci brakować czasu.

Codziennie wstaję i mówię sobie dziś będzie dobrze, zacznę dzień inaczej ale często już nawet z domu nie chce mi się wyjść. A gdy wracam to jestem bardziej rozleniwiona niż byłam. Brakuje mi tej dyscypliny, tego że musiałam wstać i iść do pracy, że spotykałam się ze znajomymi...

• NAJŚWIEŻSZE

• 3
      Hej