Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda panna 23

Bielizna ślubna - co i jak?

Polecane posty

Gość kajamilia
A Ewę Michalak mierzyłaś? Do mnie właśnie przyszły jej bezramiączkowe i leżą przegenialnie, jeszcze czekam na tiffany Masquerade do porównania, ale chyba mam już swój ideał. A, ja nosze 70FF :)

Gość 65F
kajamilia z Ewy Michalak nie mierzyłam, ale w jej sklepie internetowym jest tylko jeden stannik Mleczny Strapless o rozmairze 65F, i jak tak z przodu zdjęcie to nie jestem pewna, czy dobrze trzyma biust, czy to takie złe zdjęcie, możesz podac mi nazwę swego wybranego biustonosza?

Gość kajamilia
No właśnie ten mleczny mam :) ja też miałam wątpliwości i bałam się, że mi biust wypłynie albo co (na zdjęciach rzeczywiście wygląda "niebezpiecznie", ale trochę poczytałam, odważyłam się i jak przyszedł to okazuje się, że wszystko jakoś magicznie leży jak należy (stanik jest dość sztywny, może dlatego?) , nic a nic nie ucieka, a do sukienki to już poezja, mam nadzieję, że jeszcze-nie-mąż nie zemdleje przed ślubem z wrażenia jak zobaczy mój dekolt :D Tylko rozmiar musisz sobie policzyć w zakładce na stronie sklepu albo napisać o poradę (ja tak zrobiłam, nie ufam liczącym maszynkom ;) ), te ich staniki są naprawdę ciasne, 70, czasem nawet 65, to ja noszę normalnie z innych, tutaj mam 75 i się trzyma jak przyklejony, nawet zastanawiam się czy takiej "doczepki" do zapięcia nie dać, ślub mam czerwcu i jak będzie upał to ciało może trochę spuchnąć i się zrobi ciasno. Tylko materiał wolałabym inny, jakąś satynę np (dlatego zamawiałam Tiffany też) ale to akurat nie było kryterium podstawowe więc przeżyję :)

Gość 65F
ja we wszystkich stanikach mam powyższy rozmiar, chociaż w jedenej bardotce co kupiłam to mam 60G. To super, skoro to ten sam to i ja zaryzykuję, tylko, rzeczywiście wpierw napiszę maila z prośba o poradę. A ślub mam w sierpniu i dlatego chcę biustonosz a nie gorset, aby nie było za gorąco mi.

Gość Kataryyynyysia
Ja w noc poślubną chciała bym mieć coś w tym rodzaju http://www.bieliznaslubna.net.pl/noc-poslubna http://mojafantazja.pl/produkt/2869_Livia_Corsetti_Nadiya_koszulka_i_stringi ale jest taki wybór że się trudno zdecydować :| Bo normalnie na ślub i wesele będę miała gorset i dodatkowo wszyty jeszcze stanik. Dzięki temu sukienka lepiej leży :)

Moim zdaniem najważniejsze żeby w bieliźnie czuć się komfortowo. Niedawno widziałam bardzo ładne ślubne komplety marki nipplex.pl i muszę przyznać, że mimo iż nie przepadam za białym kolorem bardzo mi się podobały. Były bardzo delikatne i kobiece co jak dla mnie jest najbardziej istotne.

Gość koiliij
Dlaczego nie wypada miec golych nog do slubnej sukienki? Czy ktoras z was bedzie miec na nogach zlote bacz srebrne sandalki?

Gość Aliceday
Ja tez na sam ślub pod sukienke będę miała gładka bardotkę, natomiast na noc poślubną założe na siebie seksowny goset i pas do pończoch :P oba komplety Kingi. Wole nie ryzykować z inna marka w tym dniu :)

Gość Panna annaan
@Alice Ja też chciałam gorset na noc poślubna, oglądałam na ich stronie i chyba wiem o którym piszesz. Wygląda ślicznie, ciekawa jestem czy wygodny. Mierzyłaś go już może?

buff, ja zawsze mam problem ze stanikami, bo biustu prawie nie mam. Moja suknia bedzie miala wszyte miseczki, wiec nie wiem czy bede zakladala biustonosz. Na drugi dzien jednak, mam sukienke z duuuuzym dekoltem i odkrytymi plecami. Tez ma miseczki, takie troche mniejsze. Spokojnie moglabym isc bez staniczka, nawet musze, bo przeciez pley odkryte, ale chce sobie kupic samonosny. On tak fajnie laczy biust. Tylko nie wiem czy nie spadnie, czy nie bedzie sie odklejal, czy moze jak bedzie goraco to sie odklei. Macie jakies doswiadczenia z tym? No i oczywiscie ponczochy z pasem, mojemu bardzo sie podoabaja, a nigdy nie mialam. A na nocke tez ponczoszki moze jakas koszulka, bo w gorsetach juz mnie widzial:):)

Gość nawarra
wszyte miseczki to bardzo fajne rozwiązanie, szkoda, że moje piersi nie pozwalają na taką opcję. No nic ale dobrze, że wybór bielizny jest coraz większy również w Polsce. Ostatnio szukałam takiego kompletu razem z siostrą na jej ślub i w sumie te z nipplex były całkiem ładne i stylowe. Mam od nich jedne stanik i oprócz tego że dobrze trzyma to jest też wygodny, co jednak jest bardzo ważne przy wyborze bielizny na ślub.

Gość gigiiiii22
jak mierzylam moja sukienke mialam pod spodem jeansy i nic nie bylo widac :P suknie sa tak obszerne ze nawet jakbyscie zalozyly barchanowe gacie to nie beda sie odznaczac :P a co do stanika hmm moja ma taki gorset ze w sumie stanik nie bylby potrzebny ale pewnie jakis zaloze

Gość anty-gorsenia
Ja zamawiałam w sklepie internetowym gorset z fiszbinami marki Gorsenia - zapłaciłam ponad 200zł, ale nie polecam. Wybrałam taki rozmiar, jak stanika, ale musiałam wymienić na większy, bo okazało się, że ta firma zaniża rozmiary miseczek. Chciałam ten gorset "rozchodzić", więc zakładałam go zawsze na przymiarkę sukni i fiszbiny okazały się beznadziejne - powyginały się przy siadaniu i musiałam je wymieniać u gorseciarki, co kosztowało mnie dodatkowe 100zł :( :( :( Jego jedynym plusem było to, że miał paski do pończoch

Gość mrowkaxyzzzz
Ja dzisiaj zakupiłam swój zestaw ślubny ! Koronkowy biustonosz ( Bardotka ) ( Konrad cena 89zł cięzko mi o biustonosz poniewąz nosze 65 F!l;/ kalectwo) Majteczki Stringi ze spódniczką koronkową ( 10zł) i Oczywiście pończochy samonośne.( Gatta 19zł) a w noc poślubną hmm po prostu nie zdejmę weloniku :) Ślub już za tydzien :)

Gość gość
gość wczoraj ŻADNE, spamerze. Wybieram na podstawie rozmiaru i jakości, a nie obrazka, na którym nawet marka nie jest podpisana.

Gość Mia33
Ja na noc poślubną miałam tylko koszulkę taką dość krótką tutaj kupiona http://ekskluzywna.pl/koszulki-halki to ta różowa. W.g mnie nie ma sensu kupować jakichś specjalnych kompletów na te okazję, no chyba że ktoś ma dużo kasy...

Gość gość
Jak ktoś szuka ładnej bielizny ślubnej to polecam sklep internetowy e-lady. Piękna bielizna w dobrych cenach.

Gość saraphira
Mi marzy się jakiś piękny gorset z pasem do pończoch :) mmmm a pod suknię, nie wiem, generalnie mam problem z dobraniem bielizny, ale ślubną wyszukam sobie wymarzoną i wygodną w pełni :D

Gość Kaniaka
Wicie co, tak z doświadczenia wiem, że dużo osób przy wyborze bielizny ślubnej kieruje się modą, a to błąd. Bielizna ma być elegancka, ale przede wszystkim wygodna. Ja miała na swoim ślubie takie figi: http://www.hurtownia-rajstop.pl/wolbar-figi-ofra.html i bardzo komfortowo się w nich czułam. Wybierajcie rzeczy przyjemne, nie modne.

Gość pikiz
no właśnie kobiety często się na tym łapią, że kupują coś dziwnego, a potem w trakcie wesela uwiera :)

Gość Krystyna25
Polecam pas do pończoch Pearl z gretastore.pl. Przetańczyłam całą noc i ani razu nie musiałam nic poprawiać, zapinać. Do tego jest naprawdę przepiękny, zwłaszka, jeśli ktoś, tak jak ja lubi bieliznę ala retro :)

Gość gość
A co myślicie o Grzeszek.pl? Mają fajne komplety bielizny, ale czy jest świetna jakość? Ktoś kupował od nich? Bardzo podoba mi się komplecik CONVALLY, wydaje się że będzie komfortowy w noszeniu:) Z kolei SLAVE BODY WHITE by z pewnością zadziwiło pana młodego:D

Gość gość
WON spameerskie PIIIZDY!!! WON spameerskie PIIIZDY!!! WON spameerskie PIIIZDY!!! WON spameerskie PIIIZDY!!! WON spameerskie PIIIZDY!!! WON spameerskie PIIIZDY!!! WON spameerskie PIIIZDY!!! WON spameerskie PIIIZDY!!! WON spameerskie PIIIZDY!!! WON spameerskie PIIIZDY!!! WON spameerskie PIIIZDY!!! WON spameerskie PIIIZDY!!! WON spameerskie PIIIZDY!!! WON spameerskie PIIIZDY!!! WON spameerskie PIIIZDY!!! WON spameerskie PIIIZDY!!! WON spameerskie PIIIZDY!!! WON spameerskie PIIIZDY!!! WON spameerskie PIIIZDY!!! WON spameerskie PIIIZDY!!! WON spameerskie PIIIZDY!!! WON spameerskie PIIIZDY!!! WON spameerskie PIIIZDY!!! WON spameerskie PIIIZDY!!! WON spameerskie PIIIZDY!!! WON spameerskie PIIIZDY!!! WON spameerskie PIIIZDY!!! WON spameerskie PIIIZDY!!! WON spameerskie PIIIZDY!!! WON spameerskie PIIIZDY!!! WON spameerskie PIIIZDY!!! WON spameerskie PIIIZDY!!! WON spameerskie PIIIZDY!!! WON spameerskie PIIIZDY!!! WON spameerskie PIIIZDY!!! WON spameerskie PIIIZDY!!! WON spameerskie PIIIZDY!!! WON spameerskie PIIIZDY!!! WON spameerskie PIIIZDY!!! WON spameerskie PIIIZDY!!! WON spameerskie PIIIZDY!!! WON spameerskie PIIIZDY!!! WON spameerskie PIIIZDY!!! WON spameerskie PIIIZDY!!! WON spameerskie PIIIZDY!!!

Gość tankak
Ślub to naprawdę wyjątkowa okazja i liczy się wszystko bielizna również dlatego ja się zdecydowałam na wyjątkową bieliznę od Liparie https://www.liparie.pl/slub.html

Gość faratka
Ja kupowałam swoją bieliznę ślubną w liparie.pl nie znam lepszego sklepu z bielizną.

Ja miałam bieliznę ślubna z LiParie w kolorze białym, ale wiem ze również maja taka, która może się przydać w nocy poślubnej z pazurkiem ala Pięćdziesiąt twarzy Greya a tu masz link do artykułu jak wybrać odpowiednią bieliznę ślubną http://www.salenawesela.pl/artykul/bielizna-s lubna-liparie/191/ Pozdrawiam :)

Gość bridesmaid
Ja sobie upatrzyłam taką bieliznę na ślub: https://sklep.alles.pl/produkt,pepe-02-pu-bialy,588.html Mam suknię zasłaniającą ramiona, więc stanik ładnie pasuje i dobrze przylega - zaokrągla biust pod suknią :) Myślicie że spodoba się panu młodemu? :D:D:D