Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czyzby grypa

dno macicy- w ciązy

Polecane posty

Gość czyzby grypa

Zapisała mi w karcie 3 sp. tak na mój gust to jest 3 sp. czy faktycznie?co powinno pisac w karcie przy -dno macicy?jakies wymiary okreslone czy co? aha w 134 tc jestem.

Gość czyzby grypa
tzn w 14 tc jestem

to oznacza że masz dno macicy 3 palce nad spojeniem łonowym. określa się to w celu oszacowania, czy wzrastanie ciąży jest w porządku. są określone wysokości dna macicy dla kolejnych tygodni ciąży

Gość czyzby grypa
w 14 tc juz 3 palce?z tego co czytalam to powinno to dno byc w 16 chyba tygodniu

też jestem zdziwiona, bo jeszcze powinno być niewyczulanie. może coś źle przeczytałaś z karty. w sumie to tak naprawdę u każdej kobiety może być inaczej, każdy lekarz bada inaczej i inaczej to zapisuje. może rzeczywiście masz już dno 3 palce nad spojeniem, i może tak u Ciebie jest w porządku. zapytaj lekarza na następnej wizycie.

Gość czyzby grypa
za miesiąc mam wizyte. W zastępstwie byl inny lekarz co mnie badał palcami . I w karcie wpisał 3sp. Moze nie nad spojeniem ale hmmm pod spojeniem? nie widac brzuszka tzn maicy.Jest wypuklenie nieduze .

nie da się wybadać na ile palców pod spojeniem jest dno macicy. bada się je dopiero gdy zaczyna wychodzić ponad spojenie

Gość czyzby grypa
czyzbym więc w 13-14 tyg miała macicę tak jak w 16 tyg? dziwne bo po mnie raczej niewidac nic.