Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jadejade

realizacja czeku

Polecane posty

Gość jadejade

witam dostalam czek wlasnie ze zwrotem podatku z Anglii jednak nie mam pojecia gdzie go moge zrealizowac na korzystnych warunkach najlepsza bylaby dla mnie jakas firma poniewaz w banku jest bardzo dlugi czas oczekiwania czy macie moze jakies firmy do polecenia ktore sa sprawdzone ? i godne zaufania ?

Gość nie ma czegos takiego
nie ma czegos takiego , W Anglii w swoim banku.

Gość jadejade
ale nie wybieram sie juz do Anglii wiec szukam w PL firmy godnej zaufania

Gość fantazjaaaaaaaaaaaa
nikt ci w Poolsce z angielskiego czeku nie da kasy ;))

fantazja nie masz racji oczywiscie ze polski bank da kase z angielskiego czeku tylko faktycznie sie dlugo czeka - kiedys to robilam w pko bp i czekalam dwa miesiace (ale to bylo w 2002 roku) co do pytania - niestety nie wiem nic o zadnych firmach, moze poszukaj w necie?

jest tego mnostwo jak zobaczysz z linkow ale nie wiem ktore solidne niestety jak poczytasz moze bedzie wiadomo powodzenia:)))

Gość dzidziolka
dostalam zwrot podatku w formie czeku, poszlam do banku PKO BP 24 kwietnia zrealizowali mi jako inkaso z odroczonym terminem rozliczenia , dzis dostalam od nich pismo ze mam sie zglosic do nich do oddzialu 30 czerwiec,wiec ide jutro, zaplacilam prowizji 30 zl przy 500 funtach no i chyba 80 zl zabezpieczenia przy czym kwote zabezpieczenia oddaja ci wtedy kiedy dostajesz pieniadze z czeku ,w PKO BP nie trzeba miec swojego konta kase dostajesz do reki w zł lub w walucie jakiej masz na czeku (do wyboru)