Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo ważne pytanie mam

Problemy ze spadkiem ? Jak wygląda inwentaryzacja?

Polecane posty

Mieszkaliśmy ze starszą kobietą w jednym domu. My zajmowaliśmy 3/4 a ona 1/4 nieruchomości. Zmarła 2 lata temu ale do teraz jest spór o jej spadek. Zostalo jeszcze troche jej rzeczy ale częśc jej własności użytkujemy. Za niecałe 2 tyg ma przyjśc komornik dokonać spisu inwentarza. Jak to będzie wyglądało i czego mam się bac? Troche sie tym denerwuje.

I czy to nie problem że w jej części jest troche naszych rzeczy typu jakas wersalka czy telewizor? Mamy to zabrac?

jeżeli bedzie spis inwentarza to musicie zabrac wszystkie swoje rzeczy z jej części, która prawnie do niej należała, niewazne kto gdzie mieszkał czy mieszka umownie, wazne jest do kogo prawnie nalezy dom, jezeli prawnie do niej nalezała tylko 1/4 domu to komornik tylko rzeczy stamtad bedzie spisywał, jezeli np. dom w całosci prawnie do niej nalezał to wtedy komornik bierze pod uwage całość, jezeli robia spadek z dobrodziejstwem inwentarza no to babcia pewnie zostawiła mase długów i chca sie zabezpieczyc, jezeli cos w jej czesci nalezy do Was to musicie to udowodnic, jakies rachunki faktury...itp, na gębę to w dzisiejszych czasach juz sie nikomu nie wierzy, tym bardziej komornik, zresztą on raczej sam nie przyjdzie tylko z osoba która załozyła sprawe o spadek, i oni bedą razem, skąd komornik ma wiedziec co jest od niej a co jest Wasze

jeżeli bedzie spis inwentarza to musicie zabrac wszystkie swoje rzeczy z jej części, która prawnie do niej należała, niewazne kto gdzie mieszkał czy mieszka umownie, wazne jest do kogo prawnie nalezy dom, jezeli prawnie do niej nalezała tylko 1/4 domu to komornik tylko rzeczy stamtad bedzie spisywał, jezeli np. dom w całosci prawnie do niej nalezał to wtedy komornik bierze pod uwage całość, jezeli robia spadek z dobrodziejstwem inwentarza no to babcia pewnie zostawiła mase długów i chca sie zabezpieczyc, jezeli cos w jej czesci nalezy do Was to musicie to udowodnic, jakies rachunki faktury...itp, na gębę to w dzisiejszych czasach juz sie nikomu nie wierzy, tym bardziej komornik, zresztą on raczej sam nie przyjdzie tylko z osoba która załozyła sprawe o spadek, i oni bedą razem, skąd komornik ma wiedziec co jest od niej a co jest Wasze

Gość magdus84snk
Polecam serwis, dzięki któremu można najsprawniej rozwiązać każdy problem prawny. Składając zapytanie możesz liczyć bezpłatnie na profesjonalną analizę sprawy i dokumentacji oraz znalezienie prawnika specjalizującego się w zagadnieniach związanych z Twoim problemem prawnym. Link: http://www.nagrodanabank.pl/linkform/generate/partner/41767/product/26 Na pewno warto się skontaktować, żeby profesjonalnie rozwiązać problem prawny.

Gość nosleep44
inventorysolutions.pl spróbuj zatrudnić zewnetrzną firmę :)

Gość gość
Jeżeli chodzi o inwentaryzację to polecam system BizIn. Prosty, intuicyjny i wszechstronny.

Gość gość
Kiedy pojawia się temat spadku to najlepiej od razu udać się do prawnika. Uprzedzi Ci na pewno co będzie się działo w późniejszych etapach. Podpowie jakie podjąć kroki. Zostawiam Ci namiary na prawnika z którego porad korzystałam http://sokolow-podlaski.seroczynski.com.pl/ . bardzo mi pomógł, zwłaszcza jak zaczęły odzywać się firmy o spłatę długów po zmarłym