Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Stały Mieszkaniec Gliwic.

GLIWICE

Polecane posty

Gość Stały Mieszkaniec Gliwic.

Witam wszystkich. Z myślą o tym że gdzieś tu, wśród tysięcy użytkowników, pewnie i są mieszkańcy Gliwic. Chciałbym z przyjemnością zaprosić Was wszystkich tu na ten topik. Będziemy się dzielić spostrzeżeniami, uwagami, a może jakimiś nowościami w sprawie naszego miasta.

Gość Gliwiczanka28
Hej wszystkim, ja również jestem z Gliwic, słyszeliście o tym przepisie???? 1% Od dwóch lat obowiązują nowe przepisy dotyczące przekazywania 1% podatku dochodowego od osób fizycznych na rzecz organizacji pożytku publicznego (OPP). Przypominamy, iż 1% mogą przekazywać wskazanym w zeznaniu podatkowym organizacjom osoby: uiszczające podatek dochodowy od osób fizycznych, opodatkowane ryczałtem od przychodów ewidencjonowanych, podatnicy prowadzący jednoosobową działalność gospodarczą, korzystający z liniowej, 19-procentowej stawki podatku oraz emeryci, którzy samodzielnie wypełnią PIT rezygnując z pomocy ZUS w tym zakresie (podobna zasada dotyczy osób, których rozlicza pracodawca). Obecnie wystarczy tylko znać nazwę OPP i numer, pod jakim widnieje ona w Krajowym Rejestrze Sądowym. Pieniądze na konto wybranej organizacji przekaże Urząd Skarbowy. Podstawowe zasady odliczania 1% wraz z wykazem gliwickich organizacji pożytku publicznego można znaleźć na stronie internetowej www.gcop.gliwice.pl (zakładka „Przekaż 1% podatku”). (bom)

Gość 8222Wielkie miasta. I ja8221.
26 marca godz. 19.15. Wstęp wolny! WIELKIE MIASTA I ONA Gliwicka Grupa Fotograficzna „Precel” oraz Galeria na Piętrze przy Klubie Muzycznym 4art zapraszają na pokaz fotografii Agnieszki GOMOLLI „Wielkie miasta. I ja”. Prezentacja odbędzie się 26 marca w siedzibie galerii przy ul. Wieczorka 22. Początek – godz. 19.15. Wstęp wolny!

Gość przeprowadzka do
co myślicie odnośnie osiedla Kopernik w Gliwicach? jak tam wygląda sprawa z czynszem?

witam wszystkich a czynsz na Koperniku to zalezy w jakiej spółdzielni lub wspólnocie jesteś i jakie duże jest mieszkanie, wiesz inny czynsz płaci sie za kawalerke a inny za 4- pokojowe, my płacimy np. 530zł(razem z wodą i ogrzewaniem) za 3 pokoje

Gość hahahahahahahaha
GLIWICE. 50 milionów złotych zamiast na inwestycję Podium trafi do budżetu państwa. Wszystko dlatego, że Zarząd Województwa Śląskiego nie zgodził się na przesunięcie wniosku władz Gliwic o unijną dotację. Środki przyznane na inwestycję będą więc przeliczane po kursie euro z września 2008 a nie z marca 2009. Podium straci na tym ok. 50 mln złotych.

Gość przeprowadzka do
Jolu, ja słyszałam coś o spółdzielni która się odnosi do Politechniki Śląskiej.

Gość 0987654
a co myślicie o Balcerku? ja osobiście uważam że to siedlisko brudu i syfu. Szpeci tylko miasto Gliwice.

ale balcerek ma juz policzone dni, przeciez tamtedy bedzie leciec średnicówka

witam wszystkich a czynsz na Koperniku to zalezy w jakiej spółdzielni lub wspólnocie jesteś i jakie duże jest mieszkanie, wiesz inny czynsz płaci sie za kawalerke a inny za 4- pokojowe, my płacimy np. 530zł(razem z wodą i ogrzewaniem) za 3 pokoje

Gość 0987654
Jolu ale trabili o tym już wiele lat z tą srednicówką i jakoś dalej to funkcjonuje.

Gość dddhdh

temat sprzed niemal 10 lat, ale może ktos tu zaglądnie. niby wybudowano nam średnicówkę, wyburzono balcerka (przy zostawiono ruiny przy Dubois, fuj), arenę i odnowiono drogi na niektórych dzielnicach, ale wypowiem sie nieładnie - wieje chujem w tym mieście. zawsze gdy przyjeżdżam tu po dłuższej nieobecności, uderza mnie tutejsza nuda, brud i zaściankowość. no ale „przyszlosc jest tu”... ciekawe kiedy ona, normalnym mieszkańcom, spłynie z nieba.