Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kotka222

ile wlosow dziennie wam wypada?

Polecane posty

Gość kotka222

tak mniej wiecej ile przy myciu czesaniu

Gość kotka222
bo mi tak 80 mysle ze to dosc duzo plus te ktorych nie zauwazam

lekarze mowia ze jak wypada do 100-200 wlosow dziennie to normalne! wiem bo bylam u kilku dermatologow i w telewizji tez to slyszalam! ale dajcie spokuj, jak codziennie tylewlosow bedzie wypadac to za kilka miesiecy bedziemy lysi, tym bardziej ze nei wszystkim odrastaja, ja mam o polowe rzadsze nic jak mialam 15 lat, cienizny takie ze masakra, ale zesc mi odrasta. Wypada mi napewno ze 100 dziennie, staram sie ich nie szczotkowac za czesto.

Gość fgsggfgfs
Nie mam pojęcia, nie liczę. Ale dopóki wypada mi mniej wiecej taka sama ilosć, dopóki odpływ w prysznicu się nie zapycha - uwazam , ze jest wszystko ok.

Gość ja.i.ja
mi wypada 7 dokladnie a czasem 7 i pol.

Gość hairy
A zebys tak lysy zostal palancie, ktory sie z tego nabijasz (ja i ja) Mi teraz wypada srednio 100 dziennie - tak,licze - i jest to dla mnie tragedia. W dupie mam lekarzy,bo pojde do dermatologa, a on mi powie,ze to w normie. To NIE jest w normie, bo moja norma to bylo wlosow 10-15 , przy myciu ani jeden nie wypadal.

Gość pani martusia
Mnie wypadały włosy straszliwie po porodzie. Całymi garsciami. I to nie tak od razu po, ale po 4 miesiącach. Byłam bliska płaczu przy każdym myciu głowy. Odpływ dosłownie się zapychał. Jadłam witaminy, wcierałam jakies balsamy i czekałam, az to ustanie. Włosy z długosci do ramion obcięłam bardzo krótko. Wypadały tak przez 3-4 miesiace bez przerwy. A potem cała głowe miałam w dodatkowego jeżyka, bo odrastały i jak sie połozyło dłon, to tak śmiesznie kłuło, ajkby je ktoś maszynką potraktował. Niestety niecały rok od tamtego czasu zaszłam znów w ciąze i poroniłam. To było 1,5mies temu i od miesiąca włosy znów mi sie sypią, a juz się tak ładnie zapusciły do ramion i chciałam dłuzsze. jestem okropnie zmartwiona. Wiem, ze to jeszcze potrwa. Taki proces musi trwac ze 2-3 miesiace. Jest co prawda duzo takich krociutkich, ale te długie się przerzdzą. Pamietam, ze mocno mi tez wypadały zawsze po trwałej, juz od lat nie robie :) No i po intensywnym odchudzaniu. Mam 29 lat. Maz probował mnie pocieszyc i mowi: kochanie zobacz ile mi codziennie wypada a nie jestem łys.. To prawda. Traci duzo włosów, ale nie zauwazył na szczeście jak mu sie zakola poszerzyły..

mi tez malo wypada, przy myciu to mysle ze w wannie znajde ,no tak szczerze 5-7 wlosow,ale tak szczerze to ich nie szukam. gorzej juz z czesaniem, tak z 20- ale tez nie calych ,raczej pwoeidzialabym ze polamanych .

Gość Okolo 300 lub wiecej

Ojj temat idealny dla mnie:) Odkąd pamiętam mam problem z włosami(zniszczyłam sobie je prostownicą) Od 4 lat lub więcej nie prostuje,nie suszę,nie robie zadnych extremalnych fryzur,nie narazam ich na żadne szkodliwe czynniki a wypadają cały czas tak samo;/ W ciągu dnia moze nie tak duzo bo ok 20-25 ale mam cienkie włosy:) Najwięcej wypada mi po myciu gdy je rozczesuje:(

Gość cała szczotka

Gość cała szczotka
przy micie wypada mi kilka ale przy rozczesywaniu po myciu cała szczotka jest pełna włosów podczas innych czesan ten nie wypada zbyt wiele tylko pare

Gość candida85
miało byc przy myciu ok. Ja ich nigdy nie rozczesuje, jedynie tzw czesane palcami, bo mam kręcone wiec miałabym siano. No ale jakbym je czesała to i trzy razy tyle by sie zebrało :/

Gość candida85
około 8 przy codziennym myciu wraz z "osuszaniem" ręcznikiem, natomiast przy myciu co drugi dzien adekwatnie drugie tyle

Gość senniczek86
a mi jakies przy codziennym myciu 10 sztuk ( policzyłam kilka razy)

Gość ladyoftheflower
a ja ma pytanie,jak wygladaja te wasze wypadniete wlosy? widac na koncu taka jakby cebulke? u mnie jest to polaczenie rozjasnianych suchych koncowek+przetluszczajacej sie skory glowy. Dobre maski natluszczaja glowe zas brak i ch stosowania powoduje sianowatość. Ma ktos rade na cos takiego??

Gość niezdecydowana Lenka
mam identyczny problem - na głowie łojotok a końcówki suche jak siano. Nic z nimi nie robie bo juz nie mam sił:(

Gość gro
310 po myciu

Gość dasdasdasdaef
Mi około 10 przy rozczesywaniu ich, i gdzieś 20 gdy niechcący za nie pociągnę xD I dużo gdy nie widzę. Na szczotce mam tyle ich że muszę codziennie je wyjmować z niej bo nie da się czesać :c

Gość niwanka
Mi to tak przy myciu około 50 ale jak po myciu sobie je czesze to dodatkowo około 20.Kilka tygodni temu zauwazylam ze moje wlosy sa strasznie suche i zniszczone.Postanowilam wiec odstawic prostownice i suszarke.Prostownice odstawiłam ale suszarki niestety narazie nie bo jak nie wysusze włosów to są okropne.Kiedy zauwazylam ze wlosy mi tak strasznie wypadaja to od razu polecialam do drogrii i nakupowałam wiele produktów.Z wszystkich kupionych sprawdziła sie jedynie odżywka z firmy joanna z apteczki babuni.Jest to odzywka wzmacniajaca do włosów cienkich,delikatnych ze skłonnością do wypadanie.ONA NAPRAWDE DZIAŁA!!!Bardzoo serdecznie wam ją polecam.wypadalo mi po nie znacznie mniej włosów:) niestety nadal mam problem z nadmiernym wypadanem włosków.:( Moje rady: -regularnie podcinaj włosy -obchodż sie z nimi delikatnie -w miare mozliwosci odłóż wszystkie produkty do stylizacji(siszarki prostownice itp.) -NIE TAPIRUJ WŁOSÓW!!! staraj sie czesać je delikatnie

Gość hboxo
mnie w czasie mycia (tj mycie +splukanie+ odzywka+ splukanie) wypada od 50-60. a potem ok 20-30 przy czesaniu. a ile w ciagu dniu>? trudno ocenic. w porownaniu z kilkoma chocby laty wstecz, wlosow obecnie mam o polowe mniej:O jestem w trakcie stosowania ampulek vichy dercos, uzylam poki co 5 i efektu brak. ale wiem, ze trzeba byc cierpliwym. chyba kupie jeszcze jakies tabletki merz czy cos.

Gość złośliwakocica
Mnie też wypada za dużo. Zażywam wyciąg z pokrzywy i skrzypu z witaminami, a ostatnio kupiłam wyciąg z czarnej rzepy i po umyciu wcieram w skórę głowy. Zobaczymy, czy coś pomoże...:(

Gość komendantka311
A nie myśleliście, żeby jakiś zabieg na włosach sobie zrobić, myślę że mogłoby to też zredukować wypadanie włosów. Na przykład zagęścić sobie włosy albo wydłużyć. Potrafi to dać naprawdę fajne efekty ;> Na przykład tutaj zobaczcie: http://www.youtube.com/watch?v=0EfG33VOSMI

Gość Kaśka ;)
mi przy myciu wypada tak z 10 włosów , później ich nie czesze , bo mam kręcone , rano tylko nakładam piankę i też mi z 10 włosów wypadnie , a potem w ciąggu dnia chyba z 30 zdejmuje ze swetra ;/ mam dodatkowo strasznie cienkie włosy już od dziecka , biorę bioltebal i wszystko co może mi tylko pomóc , ale nic nie pomaga ;/macie coś sprawdzonego na cienkie włosy ?

Gość piotruspancio
Najlepszą metodą na to aby włosy wam nie wypadały w nadmiernych ilościach,jest metoda na przemianna.Tzn.Noszenia dłuższej fryzury tzn.Max do romion,a następnie krutkiej,i tak na przemian...Wiem bo moja nadziana ciotka ze Stanów miała ten problem,kupywała przeróżne środki za ogromną kasę bez rezultatu.W końcu jej lekarz skierował ją do specjalnej kliniki gdzie doradzili jej taki sposób.Włosy nie tylko przestały wypadać,ale wręcz zaczęły odrastać.Chwaliła się tym faktem będąc w polsce pokazując nam swoje zdięcia z przed czterech do pięciu lat.To długotrwały proces ale skuteczny.PS.Ciotka ma już 48 lat.Pozdrawiam.

Gość mam od zawsze długie włosy
i wypadanie zależy od stylu życia i diety - jak się zaniedbam to wypadają, jak jestem na luzie to nie wypadają.

Gość lospalamos
.

Gość lospalamos
Mnie wypada od marca ponad 200-300 włosów. Byłam u dermatologa stwierdziła ,że to przez anemie -niestety z anemii się wyleczyłam-wyniki mam dobre. Nie mam niedoboru witamin itd. Byłam u endokrynologa wyszła niedoczynność - miało po leczeniu przestać wypadać niestety jak leciało tak leci a nawet więcej. Nie wiem co mam jeszcze zrobić... jak tak dalej będzie zostanę łysa.. Naprawdę. Aż odechciewa mi się życ... Najgorsze jest to.że 2 lata temu jeszcze jak miałam długie do pasa włosy farbowałam, rozjaśniałam prostowałam itd nic nie wypadało . Dopiero jak zdecydowałam bardziej zadbać o nie zaczął się koszmar:( Dodam ,że mam 18 lat... może to przejściowe? ehhh:(