Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koszatniczka

Ból w lewym boku pod zebrem , po obu stronach/ co to moze być??

Polecane posty

Gość koszatniczka

Hej! Od paru dni mam jakies dziwne bóle, po lewej stronie pod zebrem. Boli mnie w boku, po stronie pleców i po stronie brzucha. Nasila sie jak sie skrecam lub biore glebszy oddech. Ibuprofen nie pomaga. Nie potrafie zlokalizowac dokladnie co mnie boli, bo promieniuje po calej lewej stronie, czasem idzie do krzyza, a czasem nawet w lewa noge i reke. Mial ktos cos takiego? Nie moge teraz isc do lekarza bo jestem za granica, najwczesniej moge za 2 tyg isc w polsce.

Gość marcinxxxxxxx
są dwa wyjscia i jeden z nich jest napewno pewne . 1 albo jest to na tle nerwowym (nerwoból) stres 2 albo pracujesz fizycznie to znaczy masz ucisk na kręgu piersiowym a dokładniej ból pochodzi z kręgosłupa poprzez nasisk na siebie kręgów

Gość koszatniczka
Czasem lapie mnie bezsennosc, ale nie mam napadów leku. Myslalam o tym, czy to moga byc nerwobole, bo mialam w ostatnich miesiacach duzo stresu, ale do tej pory nie mialam zadnych problemow ze zdrowiem. Mam 21 lat. Ten ból nie jest silny, jest sredni, ale meczacy, bo "krazy" caly czas.

Gość koszatniczka
nie pracuje fizycznie i raczej nie mialam okazji czegos sobie naciagnac. tak mysle czy to moze byc cos od ukladu pokarmowego, trzustka, albo cos innego co jest po lewej stronie u gory. ale wtedy bolalo by rowniez z tylu?

Gość frufru
hmmm, juz myslałam że serce, ale chyba nie. to ze do tej pory bylas zdrowa nie znaczy ze nie mozesz nagle zachorowac, nie? :) nerwobóle nie sa od stresów, ale od nerwów czuciowo-ruchowych odchodzących od kręgosłupa. wiec nie musisz sie do nich od razu denerwowac, mozesz po prostu się przedźwignąć. patrzy mi to jeszcze na refluks żołądkowo-przełykowy, problem z mięśniami międzyżebrowymi albo wręcz złamane/pęknięte żebro...

Gość kallipoe
mam podobny ból lekarka orzekłą zapalenie miesnia i swtierdziłą,z ę moze to byc pocztek panujacego półpaśca, chociaz nie miałam wysypki. Leki zjadałam, ból sie zmniejszył, ale nie ustąpił, lekarka stwierdziłą,z ę z czasem ustapi, ale mija juz 4 tydzień i jakos nie widze poprawy, odżywiam sie db, nie dźwigam cięzarow itp.

Gość rikardo
Ból w lewym boku pod zebrem.

To może być neuralgia międzyzebrowa.. sprawdz w neci informacje czy to może być to??