Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rynnowa_załamana20

Zapchała się rynna na podwórku i zalewa mi sufit, co robić!

Polecane posty

Gość Rynnowa_załamana20

Słuchajcie tragedia!!! Mieszkam w dość starej kamienicy, pokój mam przy ulicy. Z dachu do dołu biegną rynny wkopane w ziemię. Ta która idzie obok mojego okna chyba się zapchała, ponieważ cała zawartość która powinna lecieć w dół wybija szczeliną na wysokości mojego okna :( A sufit mi aż przesiąknął, momentami nawet kapie mi do pokoju a ja nie wiem co robić, bo deszczu bynajmniej nie zatrzymam. Dzwoniłam do firmy zajmującej się udrażnianiem kanalizacji deszczowej, ale nikt nie odbiera telefonu... jak znam życie będą dostępni dopiero od 9 rano :( A jak tak dalej pójdzie to tynk mi odpadnie, może powinnam zadzwonić po mojego faceta to przyjedzie ze spiralą i postara się odetkać tą rynnę. Na dole jest takie kółko przy rynnie które chyba trzeba odkręcić to ta woda spłynie... nie wiem, nie znam się na tym :(

Gość Rynnowa_załamana20
Błagam pomóżcie, plama na suficie i ścianie robi się coraz większa a ulewa nie do zniesienia!!! To pewnie ta pogrzana rodzinka z ostatniego piętra nawrzucała petów do rury i w końcu się zapchało gdzieś... Sąsiadka mówiła że to się na ulicy w ziemii gdzieś musiało zapchać. Ale pogotowie kanalizacyjno-deszczowe może przyjechac dopiero jutro... :( :(

Gość Rynnowa_załamana20
Jutro pewnie przyjadą z kretem i będą udrażniać.... Jeszcze dzieciaka mi wystraszą, bo mały boi się różnego rodzaju spiral, pomp i innych udrażniaczy. Jak facet (ojciec małego) włączył pompę udrażniającą kibel (kiedyś się nam zapchał i wylało) to zamknął się w pokoju i ryczał :( :(

Gość kangurZeHOHO
hej, nie czekaj a działaj (miałaś już jakieś pomysły...), skoro tak cieknie. Albo uciekaj spać do chłopaka, a jutro zobaczysz szkody. Powodzenia!!!

Gość Rynnowa_załamana20
Zadzwoniłam na pogotowie ogólne sieci wod-kan i odebrali (w końcu) :D W ciągu godziny ma podjechać samochód WUKO... ciekawe co to jest i cóż mądrego wymyślą??

Gość ładuj sie na dfach
ładuj grube dupsko na dach i odpychaj rure

Gość Rynnowa_załamana20
Dziś w nocy zaraz jak poszłam spać przyjechało pogotowie sieci Wod-Kan i odkręcili to kółko przy rynnie na dole. Dzięki temu cała woda zeszła z rury i przestało mi lecieć. :) Dzisiaj z kolei przyjechała firma zakładajaca rynny i mieli ze sobą taką minipompę przyczepioną do samochodu. Włączyli motor, pochałasowało to może z 2 minuty, potem zakręcili spowrotem to kółko i odjechali :) Teraz widzę że znów leje ale woda nie leci, w sprawie zacieku na suficie będę gadać ze spółdzielnią to może przyślą mi kogoś z PZU albo odmalują na własny koszt... oby!

Gość Inez123
Przeczyścić? Jak w bajkach, tj. ze szczotą w dłoni. :-) Ale już bez żartów! Może liście jakieś Ci wleciały do rynny i stąd ten korek? Aby taka sytuacja się nie powtórzyła, warto zainwestować w taką rynnę: http://www.kreocen.pl/produkt/Cellfast-Bryza-rynna-dachowa-PCV-Q100-2-m-braz-61-002-18_456_624665.html. Tutaj na pewno nic się nie zapcha! ;-)

Gość Inez123
Przeczyścić? Jak w bajkach, tj. ze szczotą w dłoni. :-) Ale już bez żartów! Może liście jakieś Ci wleciały do rynny i stąd ten korek? Aby taka sytuacja się nie powtórzyła, warto zainwestować w taką rynnę: http://www.kreocen.pl/produkt/Cellfast-Bryza-rynna-dachowa-PCV-Q100-2-m-braz-61-002-18_456_624665.html. Tutaj na pewno nic się nie zapcha! ;-)

Gość gość
wiecie co, z wlasnego doswiadczenia wiem, ze z rynnami jest zawsze straszna lipa :/ jak rdzewieja, przediurawiaja sie, ciagle cos szwankuje!! jakis czas temu ocynkowalem swoje rynny no i na razie nic sie nie dzieje, ale nie wiem na jak dlugo, byc moze juz na zawsze, zobaczymy, ta firma mi pomogla www.galwmet.pl jakby ktos chcial skorzystac.

Gość gość
W takim przypadku musisz koniecznie wymienić rynnę na jakąś lepszą... Nie warto kupować taniochę, najlepiej zainwestować w coś porządnego. U mnie bardzo dobrze sprawdza się rynna PCV firmy Marley, kupiłem ją na http://www.veldach.com.pl/ i wszystko jest ok.