Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdfgdfsgz

zmarl tata kolegi mojego dziecka z przedszkola

Polecane posty

Gość gdfgdfsgz

jak sie zachowac?powiedziec dziecku o smierci tego Kogos?(boje sie ze moze chciec rozmawiac o tym,pytac tego chlopca:() nic nie mowic? i jak sadzicie?czy panie przedszkolanki nie powinny pogadac z dziecmi o tej sytuacji(poki to dziecko nie wroci do szkoly)? sama nie wiem jak sie mam zachowac:(moje dziecko ma 4,5 roku i jeszcze sie nie zetknelo z tym przykrym tematem.:(do dzis...

Gość xczczxcc
Ja bym z nim porozmawiała na temat smierci teoretycznie i ogólnie, że jakby siędowiedział, że ktos umarł, zemy umiał jakos w miarę dobrze zareagowac

Gość gdfgdfsgz
i zle zrobilam,ze cos tam dziecku powiedzialam:(bo pani przedszkolanka nakazala by nic dzieciom nie mowic:( moze moje dziecko cos opowiadalo?mam wyrzuty sumienia:(

to kurde ty wychowujesz swoje dziecko czy pani przedszkolanka? Z dzieckiem trzeba rozmawiać, tłumaczyć mu świat. Moim zdaniem bardzo dobrze zrobiłaś, że poruszyłaś temat. A dziecko przynajmniej będzie wiedziało na przyszłość, że ludzie umierają i jak się zachować, kiedy komuś innemu ktoś bliski umiera.

Gość gdfgdfsgz
no niby tak....ale wiesz jak to jest z 5-cio latkiem?nie wiem na 100%czy moj nie poszedl do przedszkola i nie zaczal opowiadac o wypadku,o karetce,o strazy....itp,bo on ma naprawde wybujala fantazje....a to dizecko bez taty juz jest w przedszkolu wiec ....no nie wiem:(