Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nooowa

Pomóżcie!!

Polecane posty

Gość nooowa

Witam! Mam pewien problem bo zaczynam brać tabletki antykoncepcyjne. Pierwsza tabletkę w pierwszy dzień miesiączki nooo i tu mam problem... Gdyż zaobserwowałam taki jak by śluz w ciemnym kolorze niby krew ale nie jestem pewna czy to mogę uznać za pierwszy dzień okresu... Właśnie powinnam dostać okres lada chwila teraz pojawił się ten śluz w ciemnym kolorze czasem tak miałam a później pojawiała się krew ale czy zacząć liczyć dzisiejszy dzień jako pierwszy dzień cyklu i zacząć brać tabletki??? P.S. Proszę o pomoc! Konkretne odpowiedzi na temat za każdą poradę serdecznie dziękuję. Nie potrzebuje aby się niektórzy wyśmiewali jaka to ja niedoświadczona i głupia.. czy pytań typu ILE MASZ LAT...

Gość nooowa
Czy pierwsza tabletkę pierwszego opakowania tab. antykoncepcyjnych mogę wziąć w pierwszy dzień plamienia??? czy trzeba czekać na okres???

Gość Martaska19
Hej. Spóźnie mi się miesiączka jakieś 4 dni;/ roilam test i wyszlo mi "brak ciazy".mam silne bole brzucha w prawym dolnym rogu(nie moge robic gwaltownych ruchow,smiac sie i kaszlec,bo bół się nasila i czuje jakby lekki obrzek piersi) czy komus mówią coś te objawy?

Gość bleblebla
nowa - poczekaj do jutra, jak okres przyjdzie to wezmiesz tabl, a jak nie tzn ze to tylko jakies plamienie. chyba ze jeszcze dzis Ci sie rozhula ten okres martaska - uwazaj czy to nie zapalenie wyrostka

Gość nooowa
A jeszcze jedno takie małe pytanko... czy jestem już zabezpieczona od pierwszej tabletki pierwszego opakowania??

teoretycznie jestes ale poniewaz dopiero zacyznasz stosowac antykoncepcje to lepiej zabespieczaj sie pierwszy tydzien, bo twoj organizm musi sie przystosowac wiem co mowie bo saa stosuje antykoncepcje od dluzszego czasu

Gość nooowa
czyli całkowicie zabezpieczona będę jakoś po 7 tabletce o ile będę brać zgodnie z "instrukcją" :)

tabletki to 99,9 % brzy regularnym braniu czyli stala godzina , bez wymiotow , biegunek antybiotyko, jesli bedziesz miala plamienie to znaczy ze twoj organizm sie przyzyczaja do tabletek i raczej wtedy sie zabezpieczaj ten miesiac, tak dla swojejgo wlasnego konfortu psychicznego:) jak amsz jeszcze jakies pytania pytaj:)

Gość nooowa
a raczej ciąża podczas brania tabletek zdarza się rzadko prawda?? bo jak czytałam ulotkę to aż mi się nogi ugięły jak zobaczyłam taki punkt... bo niby 99% zabezpieczenia ale jednak istnieje taka możliwość... Wiem że może trochę głupie pytania zadaje ale mam dopiero 19lat współżyje od pół roku i postanowiliśmy z chłopakiem porzucić prezerwatywy bo i tak pękały (jakaś klątwa chyba na nas spoczywa hehe) i zacznę brać tabletki... lekarka powiedziała mi tylko podstawowe rzeczy ale jednak to co kobiety piszą na forum swoje przeżycia i tak dalej to jednak więcej mi daje do myślenia :)