Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelao

Co na przeziębienie dla 2-latka??

Polecane posty

Gość ewelao

Co polecacie z leków bez recepty??Mam Lipomal i juz mu daję,bo dzisiaj pokasłuje,trochę zaczyna smarkać.A czy coś jeszcze??Domowe sposoby typu syrop z cebuli czy czosnek i cebula odpadają,ze względu na refluks.Co więc mogę jeszcze dać??

Gość pyrosal
a do tego calcium herbata z sokiem malinowym miodem i cytryną (taki mix ale bardzo smaczny tylko trzeba dodać odrobinke wszystkiego żeby nie bylo za slodkie) nasmarowac pulmexem pod nosek maść majerankowa obok łóżka (ale tak zeby dziecko nie ściągnęlo na siebie) garnekl z wrzątkiem i solą morską wibowit albo cebion lub inny zestaw witamin (głównie chodzi o witamine c) Możesz ugotowac rosół na "swobodnie biegającym wczesniej kurczaku" i podac dziecku z zieloną pietruszką. Taki rosół ma równiez wlasciwości lecznicze. Powinno pomóc, a napewno przyniesie ulgę

Gość jjjjjjjjjahhhhssssssssss
Rutinacea w syropie dla dzieci,może masz eurespal w domu?

Gość ewelao
eurespalu nie mam,tylko lipmal.Ale mam wapno to mu zaraz jeszcze dam.Na noc nasmaruję i zobaczymy do rana.Tylko mocno nasmarować czy delikatnie??O tej porze już ani malinowego soku nie ma,tylko cytryna,ale młody nie zechce wypić takiej herbatki. A co to jest Pyrosal?To syrop??

Gość pyrosal
to syrop zawiera wyciąg z lipy i inne substancje. Naprawde dziala. Rutinacea też jest bardzo dobra. Polecam odwiedzić aptekę i zaopatrzyć się w te leki. szkoda że nie masz już soków malinowych. W markecie można dostać takie syropy paoli one się nie umywają do takich domowych ale z braku laku to i takie będa dobre. Polecam zrobic też na zime sok z czarnej pożeczki. Zawiera dużo witaminy C i wspaniale smakuje z herbatką.

Gość pajahub
Nie powinno się smarować dziecka na noc pulmexem ani też innym rozgrzewającym ponieważ wzmaga to kaszel i można umęczyć dzieciątko przez całą noc. Najlepiej smarować w ciągu dnia.

Gość gość
jezeli ma katarek kup mu Pneumolan mojemu synkowi pomaga

Gość gość
Mój syn ma dwa latka i trzy miesiące .Jest aktualnie chory tzn przeziebiony.Na dodatek ma równiez refluks. Podaje pyrosal,witamine c, Tantum verde do gardla no i sol morska do noska kilka razy dziennie.Dzis po kapieli zauwazylam u niego na prawym nadgarstku pokrzywke .Nie wiem czym jest spowodowana ale podwjrzewam ze jakims lekiem. Jutro pojde do lekarza i moze cos innego mu przepisze na przeziebienie. Bo co tu podac dwulatkowi na przeziebienie?

Gość gość
ja smaruję klatkę pulmeksem - maść bez recepty. Poza tym inhalacje, nawet solą fizjologiczną.

Gość gość
Tak robie mu tez inhalacje sola fizjologiczna i pulmexem tez smaruje. Uczulenie troche zeszlo ale do lekarza i tak pojde.

Gość zlotoryjka
dla mnie najlepszym lekiem jest Ibufen. ja go daję moim dzieciakom jak mają problemy z przeziębieniem. mogę go szczerze polecić

Febricold baby jest bez recepty i dla małych dzieci. Na bazie czarnego bzu i lipy więc delikatny, mi się sprawdził już kilka razy.

Gość gość
może sobie przejrzeć warto co wgl jest dostępne i jak coś to podpytać jeszcze farmaceutę? to jest fajna baza bardzo https://efarmaceuta.pl/leki-na-przeziebienie-i-grype,27/ od razu z opiniami osób które już te leki stosowały no i właśnie przez formularz można się skonsultować z farmaceutą jeszcze jak ma się jakieś wątpliwości więc to bardzo wygodna sprawa i też jako młoda mama chętnie z niej korzystam, bo jak bym z każdym katarem miała do lekarza biegać to chyba by mi życia brakło jeszcze przy tym ile się niesety w tych poczekalniach odsiaduje