on1983 0 Napisano Marzec 24, 2009 Wydaje mi sie ze gin przy drugiej wizycie i badaniu USG nie pomylilby sie czy ciaza jest czy nie prawda? P.s- mowila ze na pierwszej wizycie byl inny lekarz, przepisal jej na USG a pozniej przy tej wuzycie za 2 tygodnie był i badał ją zupelnie inny lekarz- mozliwe to ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja uwazam ze Napisano Marzec 24, 2009 Wydaje mi sie ze gin przy drugiej wizycie i badaniu USG nie pomylilby sie czy ciaza jest czy nie prawda? Tu raczej juz by stwierdzil czy ciaza jest czy nie.Wiec ja uznalabym sprawe za klamstwo z jej strony. P.s- mowila ze na pierwszej wizycie byl inny lekarz, przepisal jej na USG a pozniej przy tej wuzycie za 2 tygodnie był i badał ją zupelnie inny lekarz- mozliwe to ? Mozliwe,ze badal ja inny lekarz,ale to i tak do psrawy nic nie wnosi. Powiem ci jak byo u mnie. Okres mi sie zpoznial kilka dni i ja mialam jakies przeczucie dziwne,wiec sama zrobilam test,pokazaly sie dwie grube krechy ,czyli,ze ciaza,nastepnego dnia do lekarza pedzilam.Lekarz stwierdzil,ze jest za wszesnie i nie moze teraz stwierdzic czy jestem w ciazy,chyba,ze za pomoca usg dopoczwowe,jednak te u nas w przychodni tylko dla wybrancow:)Dwa tyg pozniej poszlam do lekarza,kazal wdrapac sie na fotel i przy badaniu powiedzial,ze ewidemtnie widzi ,ze szyjka macicy sie zawija czyli ciaza jest,teraz kwestia czy zywa i prawidlowa,wiec nastepnego dnia usg brzuszne i bylo widac jak na dloni moja coreczke:) Wiec lekarz jest w stanie stwierdzic ciaze podczas badania ginekologicznego juz w 4-5 tygodniu ciazy. Masz linka jak chcesz poczytac. http://dziecko.onet.pl/12695,0,33,jak_lekarz_stwierdza_ciaze,artykul.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja uwazam ze Napisano Marzec 24, 2009 http://dziecko.onet.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
on1983 0 Napisano Marzec 24, 2009 Czyli jak uważasz czytając całość- czy coś z tego co mówiła , te niby fakty- rzeczywiście wygląda na przypuszczenie, że mogła być w ciąży? czy raczej ewidentnie widać iż wszystko jest naciągane i ubarwione tylko po to by chłopaka przy sobie zatrzymać bo może akurat mu sie odmieni jak sie dowie ze jego dziewczyna niby jest w ciazy i bedzie o tym wiedziec za 2 tygodnie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
on1983 0 Napisano Marzec 25, 2009 hmm? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja uwazam ze Napisano Marzec 25, 2009 czytajac cala te historie mysle,ze to wymysl tej dziewczyny.Ja juz dlugo chodze do ginekologa i jeszcze nigdy nie kazal mi robic testu w gabinecie. Uwazam,ze dziewzyna cos tam slyszala o ciazy,o badaniach,ale niewiedziala dokladnie co i jak i taka historyje wymyslila,jak dla mnie to bujda:) Jesli bylaby w cizay,to lekarz zlecil by jej badania,krwi,moczu i inne takie,dostalaby karte ciazy,i podtswowa sprawa:lekarznie przepisalby kobiecie w ciazy hormonetu!!!!!!!!To jest wykluczone! Tak jak pisales,miala moze jakies problemy z jajnikiem i wykorzystala to..wmawiajac nieswiadomemu chlopakowi bajeczke.Jest jeszcze cos co mnie dziwi w tym wszystkim..piszesz,ze ten chlopak dostal sms-a od jej matki??Chyba raczej matka by zadzwonila,do jego rodzicow czy nawet do niego jesli juz..ale sms??cos mi sie wydaje,ze ten sms to tez byl od tej panny:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
on1983 0 Napisano Marzec 25, 2009 dzieki za pomoc:) czyli Wy tak jak ja uwazacie ze to nie mozliwe iz dostala jakis paseczek/test i gin kazal jej wyjsc do wc- oddac na to mocz i wrocic z paseczkem? same badania moczu po ktorych niby stwierdzil ze czegos jest za duzo tez chyba nie mogl wykonas sam w gabinecie- tylko muaialby dac skierowanie na takowe wyniki prawda? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja uwazam ze Napisano Marzec 25, 2009 Wiesz..co najmniej dziwne byloby gdyby lekarz w gabinecie kazal pacjentce wyjsc do toalety i zrobic tam test ciazowy.Jesli kobieta przychodzi do ginekologa i mowi,ze podejrzewa,ze jest w ciazy,pierwsze pytanie lekarze to przewaznie:czy robila pani test,kiedy byla ostatnia miesiaczka? ..same badania moczu po ktorych niby stwierdzil ze czegos jest za duzo tez chyba nie mogl wykonas sam w gabinecie- tylko muaialby dac skierowanie na takowe wyniki prawda? Takie badanie moczu mozna zrobic tylko w labolatorium,lekarz daje skierowanie ,albo mozna zrobic prywatnie za pieniadze rowniez w labolatorium.W gabinecie lekarz nie jest w stanie zrobic badania moczu. Piszesz,ze lekarz kazal jej zrobic siusiu na paseczek??:) Jestem w stanie uwierzyc,ze moglby jej powiedziec,prosze zrobic test ciazowy w domu..ale w to co napisalec nie uwierze:) Kiedy kobieta jest we wczesnej ciazy ,ktorej nawet test ciazowy nie jest w stanie wykryc,wtedy kobieta moze isc na badanie krwi,te badania dja 100% pewnosci co do ewentualnej ciazy(test beta) To co przeczytalam jest niemozliwe i ta dziewczyna sciemniala by chlopaka nastraszyc i tyle Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aguś777777 Napisano Marzec 25, 2009 hej ja miałam podobną sytuację, myślałam, że jestem w ciąży byłam u lekarza kilka razy było za wcześnie kazał mi zrobic test iśc do wc u niego wyszły jakieś zaburzenia i nie mógł nic jeszcze powiedziec bo w 3 tyg. nawet jak mi zrobił usg dopochwowo to mało widac. Myślę, że dziewczynę nie można obwiniac bo "sama sobie ciąży nie jest w stanie zrobic", ale nie obwiniam Cię tylko tak nie pisz,że ona jest nieodpowiedzialna sorry, że tak piszę ale jak byś miał zostac sam też byś nie wiedział co robic. A teraz Cię uspokoję na 100% to torbiele jajnika też to mam a mam 19 lat i to nic przyjemnego. W moim przypadku lekarz postąpił tak samo. Chłopcy nie myślcie ,że lekarze są aż tak kompetentni, że od razu wszystko rozpoznają test tak bo przeczytają ulotkę. ja chodzę prywatnie i leczenie trwa ponad pół roku i nic a ja się czuję gorzej. nie była w ciży nie martw się jak masz inną laskę to uważaj na nią i będzie ok. pa pa niesmuc się Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach