Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lidka-26

Jak nauczyć kota żeby przychodził do mnie?

Polecane posty

Gość Lidka-26

Mam kota. Ma 1,5 roku. Przygarnelam go jako malutkiego kotka ktory stracil matke. Mial zaledwie ok 3 tygodnie. Kotek nie chce sie tulic, zyje sobie, nie chce nawiazywac zadnych blizszych stosunkow w postaci przytulakow. Relacje miedzy nami sa dobre, bawimy sie, daje sie glaskac ale zeby przychodzic i tak sobie posiedziec u mnie na kolanach to nie :( Czy moge to zmienic?

Gość kejtiiii___
kot jak kot-robi co mu się podoba.ja przygarnęłam 2 letnią kocicę,są dni kiedy się mną nie przejmuje,czasem tylko przychodzi i się połasi,a są dni kiedy ze mną śpi,jak wylezie z pokoju się napić,a ja zamknę drzwi to potrafi stać i miauczeć żeby jej tylko otworzyć i spowrotem do mnie do łóżka,na moje ręce spać.

Gość chyba nie charaktery
kotów kształtują sie na początku. sama mam kilka kotów w domu i mam porównanie - jedna kicia jak tylko mnie zobaczy kombinuje jak wejść mi na ramię;) inna łasi sie ale nie jest już taka pieszczoszka a kotek-przybłeda w ogóle nie da sie pogłaskac czy nawet zbliżyć na krok do siebie.

Gość
powieś sobie kiełbasę na szyi :p

Gość koreqq
koty maja rozne charaktery moja kotka jest pdoobna do twojego:) tez sama nie przyjdzie tylko wtedy jak jej sie zachce:D wredna bestia ale i tak ja kocham nad zycie:)

Gość koty chodzą własnymi
ścieżkami, więc nie przyjdzie do ciebie jak piesek :)

Gość bumczikibumczikibumbumbumbumbu
fąfel ( ! ) do nogi!

mój był wyjątkowo "przytulaśny" - wskakiwał na plecy, na ramię, czasem na głowę ;) zawsze i wszędzie.... zajmowałam się nim od kiedy oczy otworzył :) ale przejechał go samochód...

Gość no właśnie czemu koty
tak ugniatają np. poduszkę??

Gość Grass
Lidka ...z jakiego miasta jest ten kot ???

Gość rgthf
a moja kotka tez zasypiajac namietnie mnie ugniata :P w szyje!! tylko i wylacznie ! co by podtekstow nie bylo!! :)

Gość gość
Hehehe :)Moja reaguje jak jej pokaże jedzenie albo jak wołam ją 'Shogunka masz''Reaguje na slowa masz :D

Gość no właśnie czemu koty
to moja tylko wieczorem zadowolona ;) ma 2 lata i kociaka

Gość Grass
Z innej beczki....Lidka z jakiego województwa jesteś....???!!!

Gość zjjy
ja mam kotka od trzech miesięcy, znalazłam go na ulicy w mrozie i śnieżycy strasznie się łasił i wręcz "błagał" żeby go zabrać:) reaguje na swoje imię i jak nie wiem gdzie się schował wystarczy, że go zawołam to wychodzi zaspany. tak samo kiedy idę spać mówię -Sylwek idziemy spać a on biegnie do łóżka na wyścigi:) to zależy od kota

Gość biedne ktoeczkii
większośc kociastych wziętych z dworu jest bardziej milszych bo nie zaznali tego ciepla i milsoci wczesniej i sa bardziej oddane:(

Gość gość
Ja tez znalazlam kota wsumie na wsi w zbożu a jest typowo domowy :)

Mój kot potrafi czasami chować się po najciemniejszych kątach jak go wołam, uważa to za formę zabawy i się strasznie cieszy jak go wszyscy domownicy szukają, jak go nie potrafię znaleźć to proszę o pomoc w poszukiwaniach mojego psa :D to nasz domowy donosiciel