Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 4815162342x

pytanie do obeznanych..

Polecane posty

Gość 4815162342x

Witam. Mam taką wątpliwość. Jestem katoliczką, i lubię się z mężem kochać - całe szczęście - wolno. Ale mam takie pytanie - co zrobić, żeby nie mieć zbyt wielu dzieci, gdy często współżyjemy. Tzn. chcę mieć troję, a nie wiem co zrobić, żeby więcej nie było, nie używając prezerwatyw i tabletek anty... Mam 24 lata.

Gość chlasnąć nasieniowody

Gość 4815162342x
taa, z tym, że ja lubię jak on kończy we mnie...

Gość kakakaak
nie ma metody naturalnej która uchroniłaby Cię od ciąży...niestety...wszystkie dają raczej marne efekty

Gość kakakaak
najlepiej poradź się lekarza...

Gość 4815162342x
to jest nie normalne - z jednej strony, nie można się zabezpieczać, a z drugiej miieć ze 100 dzieci? oni chyba sami siebie nie słyszą...

Gość droga katoliczko jak
podkreśliłaś na wstępie,skoro nią jesteś to przestrzegaj tego co księża nauczają, i tak : żadne środki antykoncepcyjne, oraz seks tylko w celu prokreacji, żadnej przyjemności z uprawiania seksu, oraz jak najbardziej zalecana wstrzemięźliwość, a to że masz ochotę na więcej niż ksiądz ci pozwala, gówno ich to obchodzi.Przecież sami nie mogą (oficjalnie),to co będą innym pozwalać.Amen.

Gość dokładnie
drugi wpis

Gość kalatisja
dziewczyna ma przegwizdane jednym słowem...lubi sex, ale będzie się bala ciąży i nici z przyjemności...

Weźcie powiedźcie, że to prowo, nie wierzę, że takie durne pytanie może zadać kobieta w tym wieku! Chcesz żyć w zgodzie z nauką Kościoła - bzykaj się tylko w celu rozmnażania, jak lubisz to robić to jesteś już wg Kościoła rozpustnicą, to ze swoją pobożnościa nie wyjeżdżaj, bo to śmieszne jest... Gdzie się takie baby rodzą, czy się same sieją?

Gość kwiatowa panienka
katoliczko kubeł wody zamiast

Gość droga katoliczko jak
przecież możecie używać gumek, i co, ktoś na was doniesie ? No chyba, że jesteś na tyle głupia i będziesz się z tego spowiadać.

Gość lisica w pomarańczach
po co to podnioslas dostalam kolki ze smiechu 😭

"lubię się z mężem kochać - całe szczęście - wolno" WTF? :O

Gość lisica w pomarańczach
racja :D dobranoc 🖐️

Gość 4815162342x
niedawno wyczytałam, ze w małżeństwie jest dozwolony każdy rodzaj seksu, gdy tylko on nie obraża/poniża partnera... hmm...

Gość 4815162342x
czyli jak on się zgodzi, to jak?

no bez przesady ja tez wierze w boga do kosciola zdarza mi sie pojsc,ale pan bog ci nie da kasy na utrzymanie bandy dzieci.idz po tabletki czy inna antykoncepcje gdzie pisze,ze tego nie wolno.kosciol a bog to dwie inne sprawy bogu za slub nie placisz tylko pazernemu ksiedzu.mozesz zyc zgodnie ze swoja wiara i brac antykoncepcje za to do piekla nie pujdziesz

Gość 4815162342x
a jak to u was wygląda?

my jesteśmy małżeństwem 18 lat, mamy 3 dzieci i przez ten cały czas tylko przez rok zona brała tabletki, poza tym uważamy, w płodne dni kończę na brzuszku :)

Gość kaudifhdufhoidfhdof
a mojemu rano stoi, i wtedy sex jest najlepszy...

Katoliczko..posłuchaj..ja tez jestem katolikiem kobieta ale myslaca.. mam załozona wkładke z hormonem i tym sie zabezpieczamy z mezem..Nie uznajemy zdrady małzenskiej i innych takich tam..to co piszesz jest smieszne dla mnie.Od kilku lat jestem wolontariuszka w Caritasie i znam po kolezensku kilku ksiezy..rozmawialam z nimi o sexie i innych sprawach..Myslisz ze oni zyja w celibacie? Myslisz ze narazisz sie Bogu stosujac antykoncepcje?..Zle to bedzie jak zmusisz sie do aborcji, zdrady lub bedziesz zyła nie po chrzescijańsku:-)..pozdrawiam i przemysl co niektore sprawy;-)

Gość choruh
podciąć sobie jajowody