Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pilne

Pytanie o zatrzymanie laktacji

Polecane posty

Gość Pilne

Mam pytanie i bardzo prosze o odpowiedz kobietki ktore maja doswiadczenie. Za kilka tygodni bede rodzic cesarka. Nie chce karmic piersia. I tak sie zastanawiam jesli chodzi o leki na wstrzymanie laktacji. Czy te leki bierze sie w momencie kiedy pokarm zaczyna naplywac? Czy mozna je rowniez brac jeszcze przed porodem zanim pokarm sie rozpocznie tak jakby zapobiegawczo?

Gość Pilne
Naprawde nikt nie moze mi pomoc?

Gość ala2
pamiętam jak rodziłam jedna kobieta koło mnie żądała zastrzyk na zatrzymanie,ale lekarz odmawiał (kobieta cierpiała miała kanaliki zatkane,a piersi jak piec gorace,kaputę rozbijały w uchni panie i okładały piersi koszmar) jest zastrzyk ,zastanów sie ,porozmawiaj z ginekologiem

Gość bierze się
bromergon, ale dopiero po porodzie, 2 razy dziennie 1 tabl. przez 2 tygodnie.

Gość ala2
to twoje 1 dzieciątko?

Gość eeeeeeeeeeeeeeech
i zaraz cię zjadą ,z e nie chcwesz karmić

Gość ala2
a to z pewnością,ja karmiłam 3 mies potem deserki ,zupki a mleka było coraz mniej i coram żadziej dawałam

Gość Pilne
to pierwsze. Mieszkam w Holandii i tutaj tez troche zmuszaja do karmienia piersia wiec lekow wogole nie chca dawac. Wiec zalatwiam leki z Polski tylko nie wiem dokladnie ktore i jak to wogole dziala.

Gość tttttaaaaakkkkk
Pij też ziele dziurawca, u mnie się sprawdziło, laktacja dość szybko się zatrzymała.

Gość Pilne
A szalwia tez pomaga? cos kiedys czytalam o szalwii...

Gość Pilne
A jesli mialam zmniejszane piersi, bede miala cesarke i wogole nie bede przystawiala malucha do piersi to jest szansa ze pokarm sie nie pojawi (lub w bardzo malych ilosciach)? ostatnio na USG piersi lekarz mi pwiedziala ze kanaliki mleczne mam poprzecinane wiec tak sie boje ze pokarm sie zacznie produkowac i jakies zapalenie sie wda.

niezaleznie od tego w jaki sposób urodzisz to pokarm się pojawi na pewno. Ja tez miałam cesarkę i miałam po kilku nawał pokarmu, tylko ze ja chciałam karmic. Na powstrzymanie laktacji bierze się bromergon, szałwia też pomaga, a kiedy piersi są nabrzmiałe mozna odciągac troszkę pokarmu, żeby nie bolały. Reszta mleka się wchłonie a po jakims czasie całkiem zaniknie

Gość Pilne
A czy to ze mialam zmniejszane piersi bedzie na to mialo wplyw? Jak sobie czytam po internecie to widze ze lekarze ostrzegaja przed operacja zmniejszenia piersia ze karmienie jest prawdopodobnie niemozliwe ale nie moge nic znalezc od kobiety ktore to w praktyce przeszly.

cytat: Podczas zmniejszania piersi bardzo często dochodzi do utraty funkcji gruczołu i w związku z tym zabieg uniemożliwia karmienie piersią. Nie mam takiego doswiadczenia więc nie mogę Ci w tej kwesti pomóc. A w którym tygodniu ciąży jestes?

Gość Pilne
Jestem w 30 tygodniu i cesarka bedzie w 38. Jak narazie piersi nic mi sie nie powiekszyly i na USG lekarz mwowil ze narazie nic sie nie dzieje (jesli chodzi o kanaliki itd).