Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Amamaria

Czy warto studiować dwa kierunki?

Polecane posty

Gość Amamaria

czy to naprawde poszerza horyzonty i daje wiecej mozliwosci niz studiowanie jednego? czy jest tu ktos kto zna to z autopsji, jak pogodzil dwa keirunki z zyciem osobistym itd? prosze tylko o konstruktywne odpowiedzi ;)

kiedy studiujesz dwa kierunki nie masz życia osobistego.W sumie to poszerza horyzonty ale coś za coś.

Nie prawda. Wszystko da się pogodzić. Ale łatwiej jest jeden studiowac dziennie, drugi zaocznie, albo 2 zaocznie (wtedy mozna spokojnie pracowac w tygodniu). Ja studiowałam jednocześnie 2. Co prawda latałam tam i z powotem, ale umiałam dogadać się z wykładowcami żeby mieć egzamin w innym terminie (czasami zdarzały się 2 o tej samej godzinie). Wszystko się udało. Co prawda teraz nie jestem związana na 100 procent ze szlifowanymi cięzko kierunkaami, ale oba wykorzystuję w swojej pracy w pełni.

Gość asdfgop
Jeśli chcesz równolegle dwa dziennie, to łatwo nie będzie szczególnie na początku, ale idzie to pogodzić. Najlepiej, to jeden dziennie drugi zaocznie.

Gość asdfgop
Raczej warto, ale też trzeba się nad tym poważnie zastanowić, bo jak to są kierunki pokrewne, to nie wiem czy jest sens, z drugiej strony wiadomo, że nikt nie studiuje równocześni np. psychologii i informatyki. Ale np. studiowanie resocjalizacji i socjologii równocześnie też jest chyba bezsensu.