Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pauli002

tabletki czy plastry?

Polecane posty

Gość pauli002

dziewczyny mam pytanie. co lepiej wybrac 16-sto latce? tabletki czy plastry? ktore sa bardziej skuteczne, w jakiej sa mniej wiecej cenie i ktore wolicie uzywac?

Gość to lekarz decyduje a nie my
zapewne zaleci ci tabletki o najniższej zawartości hormonów

tabletki 30-50 zł na miesiąc plastry 50-60 zł na miesiąc plastry i tak mają za dużo hormonów jak dla 16 latki lekarz ci lepiej doradzi :) pod warunkiem, że miesiączkujesz przynajmniej od 3 lat, bo jak nie to za wcześnie na hormony, mogą zaszkodzić :)

Gość pauli002
tak miesiaczkuje od ponad 3 lat. a po jakim czasie ich brania mozna na nich polegach?

w takim razie na pewno przepisze ci tabletki teoretycznie działają od przyjęcia pierwszej tabletki, pod warunkiem, że zaczniesz brać w pierwszy dzień miesiączki, a potem bierzesz regularnie ale dla pewności lepiej odczekać jeden cykl, nigdy nie wiadomo jak zareaguje twój organizm

tabletki są skuteczne, ja biorę już 10 lat i w ciążę nie zaszłam :)

Gość pauli002
a jak odlozy sie branie tabletek, to po jakim czasie dostaje sie pozniej okres? i staje sie on regularny? i ostatnie pytanie: czy bardzo tyje sie po tabletkach i czy w pozniejszym wieku nie maja wspywu na zajscie w ciazy?(jesli dziewczyna bedzie pragniec dziecka)