Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juuuulita

ZA duży brzuch w drugiej ciąży...

Polecane posty

Gość juuuulita

# lata temu bylam w ciąży i zapisywałam sobie wzrost wagi - okazuje się, że tyję dokładnie z tą samą prędkością. Teraz kończę 6 meisiąc i poprzednio miałam tylko małą fałdę zamiast brzucha, a teraz... OGROMNY brzuch! A jeszcze 3 meisiące przede mną :( któraś z was tak miała? I co na końcu? pękła? ;)

Gość juuuulita
sorki, ten wpis sie nie liczy ;-) dopiero teraz zrobiłam test ciążowy i okazało sie że to nie ciąża tylko potężne wzdęcie 😭 jak zaraz pierdne to chyba mi komputer przez okno poleci 😭

Gość każda ciąża przebiega inaczej
poza tym chyba oczywiste że gdy już raz byłaś w ciązy to macica sie rozciągneła i nie skurczyła juz do poprzednich rozmiarów macica w ciązy powiększa się 20krotnie... poza tym każda ciąża jest inna, może masz inne stężenia hormonów, inną płeć dziecka, więcej wód płodowych, dziecko inaczej ukłąda się w macicy, to wszystko ma znaczenie a nie tylko to jak się odżywiasz nie jestem lekarzem ale wiem że podczas ciąży mięśnie brzucha rozchodzą się, to samo dzieje się ze spojeniem łonowym i połączeniami kości miednicy....nie mam pojęcia czy potem wszysko idealnie wraca na swoje miejsce....moja koleżaka twierdzi że po ciąży jej miednica się poszerzyła (rozstaw kości a nie jedynie obrosła tłuszczem) u każdej kobeity chyba wygląda to inaczej bo są kobeity kóre po dwójce dzieci mają brzuh jak deska do prasowania i nikt by nie zgadł że w ogóle są matkami i takie których brzuch mimo że nie przytyły wiele w ciąży wygląda jak torba u kangura: rozciągnieta skóra i mięśnie

dzięki... mam nadzieję, że mimo wszystko wrócę do normy :( chociaż z zewnątrz - bo macicę mogę mieć dużą ;) nikt tego nei widzi

Gość gość
Ja dzisiaj skończyłam 15 tydzień. Z pierwszym dzieckiem brzuszek dopiero zaczynał się zaokrąglać, a teraz wyglądam jak w 6 msc ciąży O_O

Gość gość
ja mialam brzuch jak na ciaze blizniacza, ale dziecko ponad 4 kg i 60 cm mialo, a ja mialam za waska miednice. 3 miesiace przed porodem mialam juz taka rakiete, ze rzadko widywani znajomi pytali, kiedy do szpitala jade Juz wtedy mialam bebzol wiekszy niz wiekszosc kobiet w koncowce ciazy. A widac po mnie ciaze bylo juz kolo 10 tygodnia.

Gość gość
ja też miałam ogroooooomny:) a że jestem drobna i niska a w ciązy dużo przytyłam to wyglądałam jak kula:)

Gość gość
jak bedziesz miec usg to poproś aby sprawdzili Ci ilość wód płodowych - moze masz ich zbyt wiele