Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

Wizyta u psychologa, psychiatry????

Polecane posty

Słuchajcie jak chce isc do psychologa musze miec skierowanie? Czy lekarz rodzinny moze takie skierowanie dac? Nie chodzi mi o prywatne wizyty, bo do tego skierowanie nie potrzebne. Boję się ze mam depresje...nie radze juz sobie, potrzebuję pomocy specjalisty, jakieś leki:(

mmmmmmmmm

do psychologa nie jest potrzebne skierowanie, do psychiatry tak, ale ja dostałam skierowanie do psychiatry od psychologa. Tak czy inaczej twoje pierwsze kroki skieruj do psychologa on ci powie czy psychiatra jest ci niezbędny

a na wizyte do psychologa trzeba sie wczesniej zapisac, umowic? sorki ze ja pytam o takie podstawowe rzeczy ale naprawde nie wiem, a wolołabym juz nie tracic czasu na dopytywanie sie w rejestracjach itp.tylko od razu wiedziec gdzie isc i załatwic to co trzeba

na wizytę u psychologa trzeba się umawiać tak jak do innego lekarza, musisz mieć ubezpieczenie i czekasz czasem kilka tygodni w Warszawie czekałam ok 1 miesiąca na wizytę, jeśli jesteś kobieta radzę się nie malować na wizytę i polecam wziąć chusteczki :)

jeżeli to depresja to leki są czasem niezbędne ale również niezbędna jest terapia u psychologa, leki tylko otępiają a nie powoduja znikanie problemów

tak jestem kobieta, w sumie to bardzo młoda,20 lat... mam problemy w rodzinie, w zwiazku, na studiach, nie widze dalszych perspektyw na przyszlosc...ciagle lęki, obawy, ostatnio mam wrazenie ze przespie całe zycie... nie mam powodów do radości, we wszystkich niepowodzeniach dopatruję swojej winy, nie potrafie nikomu zaufac, otworzyc sie, w zwiazku sie dystansuje, boje sie zranienia, wmawiam sobie problemy ktorych moze tak naprawde nie ma;( a czy Ty dostałaś jakieś leki? pomogły Ci? a jak z terapią?

brałam leka ile bardzo po nich przytyłam więc radzę ci uważać ! ja brałam doxepin i coś na sen. Wizyty są fajne, pomocne przy problemach nawet codziennych jak kłótnia z partnerem itp nie wiem czy we wszystkich miastach ale w warszawie są organizowane terapie 6 tygodniowe za które dostajesz zwolnienie z pracy ale musisz tam chodzić 5 dni w tygodni po 6-8 godzin,ja na tym nie byłam ale wiele osób poleca. Tak czy inaczej idź do psychologa on ci powie co ci dolega i doradzi co masz ze sobą zrobić

Gość pu pu
Trochę mnie zdziwiłyście, bo leczę się w Poznaniu i tam właśnie do psychiatry nie potrzeba skierowania, a do psychologa na psychoterapię = tak. Wg mnie farmakologia jest bardzo skuteczna, a psychoterapia mniej - trzeba trafic na naprawdę zdolną osobę, a takich jest niewiele. Poza tym psycholog to nie psychoterapeuta, powinno się chodzic do tego drugiego, a oni z reguły przyjmują prywatnie i za ogromną kasę. Także ciężkie jest życie...

Gość Crav
www.epifaniatwarzy.fora.pl

witam mam pytanto bo ja już troche myślałam rzeby iśc do psychologa ale niemam kasy,ajak widze to mam coraz bardziej porombane w główce dziśmiałam iśc do LO dla dorosłych a znów nieposzłam zwale sobie po rzycie do końca niewiem czemu boje się,wiem to głópie mam 21l i gimnazjum skończone może by mi doradził czy coś bo ja chce ale mam dziwne uczucie tak samo z pracą niemoge tak dalej niewiem corobic a tak to może bym porowmawiała z psychologiem tylko niewiem gdzie i czy jest możliwośc niepłacenie bo kasy niemam

Gość czy ktos wie
czy psychoterapia jest na ubezpieczenie czy dodatkowo trzeba płącić? Bo ja mam pojutrze pierwszą wizytę a słyszałam ze tylko pierwsze trzy są bezpłatne ale nie wiem ile w tym prawdy

wiesz zawsze jutro możesz się spytac i już bo ja nawet newiem gzie miałabym się zgłosic

Gość myszkaaaaaaaa
a czy ktoś się orientuje ile może kosztować wizyta prywatna?

Gość myszkaaaaaaaa
tylko nie piszcie ze dużo bo to wiem tylko chodzi mi o przybliżenie kwoty..ponieważ mieszkam w małej miejscowośći i jakoś nie widzi mi sie wybrać tu do psychologa..

Hej. Slyszalam ze idac do psychologa na nieprywatna wizyte to to wszystko jest potem w papierach zanotowane i chcialabym sie dowiedziec czy to prawda bo jesli np w przyszlosci bede "skazana" na rozwod (bo roznie w zyciu bywa a trzeba myslec przyszlosciowo) to w sadzie bede miala gorzej np z tym zeby dzieci zostaly ze mna bo sedzia bedzie widzial ze bylam w przeszlosci u psychologa i bede miala trudnosci z tym w sadzie.

Gość sjisjs
Tak, to jest w papierach. Ale zależy też jakie będzie rozpoznanie.

Gość dommm
w zyciu nigdy nic nie wiadomo i tez myslalam o tym, że zawsze zostaje slad w paierach, a potem zrobią z ciebie wariatke w sądzie .

Gość karolina087
Nie musisz mieć skierowania do psychologa. Po prostu, czujesz potrzebę i zapisujesz się na wizytę. Z kolei do psychiatry już musisz mieć skierowanie. Mogę polecić Ci mojego psychologa Pana Łukasza Chwalisz. Bardzo sympatyczna osoba :0http://kcp.pl/lekarz/lukasz-chwalisz/psycholog/poznan/