Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość badzosieboje

miał ktoś wyrywanego zęba?

Polecane posty

Gość badzosieboje

Jutro mam mieć wyrywanego zęba na znieczuleniu, a pozniej umowilam sie do baru czy bede mogla pic alkohol???? Bardzo proszę o pomoc.

Gość badzosieboje
?? ??

Gość liposukncka
Oj nie, nie pij. W ogole jak wyrwiesz tego zeba to nie wysysaj nic z tej rany, bo zle to sie skonczy. Ja tak zrobilam i mialam przerabane, zle mi sie zagoilo dziaslo i byly komplikacje. NIC NIE WYSYSAJ Z RANY! To rada babuni.

Gość ejsido
nie pij lepiej. wez sobie wode niegazowana z lodem i na tym lepiej poprzestan. alkohol srednio sprzyja krzepnieciu krwi.

Gość a kto by wysysał coś
z takiej paskudnej krwawej dziury???

Gość ololololo123123
no chyba zwariowałaś.alkohol po rwaniu zęba???po wyrwaniu zęba(przynajmniej stałego) dentysta zazwyczaj przepisuje antybiotyk.nie wolno przez jakieś 2-3 godziny nic jeść ani pić a potem to raczej jeść drugą stroną i nie gorące pokarmy ani nie za zimny,bo przeciez tam jest rana,która musi się zagoić.poza tym myślę,że odechce ci się balowania zaraz po wyjściu od dentysty.musisz odczekać chociaż jeden dzień.

tego samego dnia lepiej nie pij - alkohol podnosi ciśnienie i opóźnia gojenie się rany. może nawet doprowadzić do ponownego krwotoku. co do wysysania to się uśmiałam :D fuj, w życiu bym niczego nie wysysała :D w zębodole tworzy się skrzep, który ma tam siedzieć i trzeba właśnie uważać, żeby go przypadkiem nie wypłukać, żeby nie wypadł, a nie jeszcze go ssać, fuj :P

Gość badzosieboje
dziekuje bardzo za rady :*