Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

JESTEM TU OD 7 LISTOPADA 2004 I OD RAZU W TEN SAM DZIEN POSZLAM DO PRACY PRACOWALAM PO 20 GODZIN NA DOBE AZ DO 15 KWIETNIA 2006.W TYM OKRESIE ZDAZYLAM WYROBIC SOBIE WSZYSTKIE POTRZEBNE PAPIERY WRS,REZYDENTA,ITP.. MUSIALAM PRZERWAC PRACE ZE WZGLEDU NA TO ZE BYLAM W CIAZY ZAGROZONEJ I SAMA BARDZO ZLE SIE CZULAM TAK ZE NIE BYLAM W STANIE DOJSC DO LAZIENKI KTORA MIESCILA SIE 3 M ODE MNIE. URODZILAM PRZEZ CESARKE LEKARZE STWIERDZILI ZE TO CUD ZE W OGOLE ZYJEMY. W CZASIE OPERACJI (CIELI MNIE NA ZYWCA BO ANESTEZJOLOG ZLE PODAL MI ZNIECZULENIE ZE W REZULTACIE UCIEKALAM Z OTWARTYM BRZUCHEM ZE STOLU OPERACYJNEGO) I CZAS PO OPERACJI BYL JAK Z HORRORU. NIE MIALAM CZUCIA W NOGACH-NIE CHODZILAM, NIE CZULAM ZE CHCE SIUSIU ITP. LEKARZE SPARTACZYLI ROBOTE A KOMPLIKACJE MAM DO DZISIAJ. DZIECKO MIALO STRASZNY PROBLEM Z JEDZENIEM DO TEGO STOPNIA ZE SPEDZALAM 8 GODZIN DZIENNNIE ZEBY ZJADLA CHOC LYZECZKE POKARMU. DZIS JEST TROCHE LEPIEJ ALE NADAL MUSZE POSWIECAC \"TROCHE\" CZASU ABY JA TYLKO NAKARMIC. W TYM CZASIE MOJ CHLOPAK ZOSTAWIL NAS BEZ ZADNYCH SRODKOW DO ZYCIA. A MIALO BYC TAK PIEKNIE.. DZIECKO MA TERAZ PRZESZLO 2 LATKA. W OBECNEJ CHWILI CHCA MNIE I DZIECKO WYRZUCIC NA ULICE BO MAM NIE ZAPLACONE OD KILKU MIESIECY ZA MIESZKANIE, TAX, PRAD, GAZ. STARALAM SIE DOSTAC INCOME SUPPORT - PO 2 M-ACACH PRZYSLALI PISMO ZE MUSZE WYSLAC WRS-Y I HISTORIE ZATRUDNIENIA.WYSLALAM.PO MIESIACU PRZYSLALI ODMOWNA ODPOWIEDZ PONIEWAZ \"I DO NOT MEET QUALIFYING CRITERIA TO HAVE THE RIGHT TO RESIDE IN THE UK\". W ZWIAZKU Z POWYZSZYM NIE MAM ROWNIEZ PRAWA DO HOUSING BENEFIT, COUNSIL TAX BENEFIT I INNYCH BENEFITOW. NIE SIEDZE I NIE CZEKAM AZ MI SAMO PRZYJDZIE. PROBOWALAM JUZ CHYBA WSZYSTKIEGO,WYPELNILAM WIELE PAPIERKOW ABY WSPOMOC SIEBIE I DZIECKO.W TEJ CHWILI MAM TYLKO CHILD BENEFIT I TAX CREDIT ALE TO JEST STANOWCZO ZA MALO ABY PRZEZYC.. JA STARAM SIE NIE JESC ZEBY MIEC CO DAC DZIECKU. WSZEDZIE TRZEBA ZA COS ZAPLACIC A JA TYCH PIENIEDZY NIE MAM I KOLKO SIE ZAMYKA.MOZE KTOS WIE O JAKIEJS PRACY PRZEZ INTERNET? JESTEM TU SAMA NIE MAM KOGO PROSIC O POMOC.CZY NAPRAWDE NIE NALEZA MI SIE ZADNE INNE BENEFITY OPROCZ CHILD BENEFIT I CHILD TAX CREDIT? BLAGAM POMOZCIE JAKKOLWIEK! NIGDY NIE SPODZIEWALAM SIE ZE ZNAJDE SIE W TAKIEJ SYTUACJI. JESTEM PO STUDIACH, CIEZKO ZARABIALAM NA SIEBIE JUZ OD SZKOLY PODSTAWOWEJ BO NIE MIALAM OJCA A MOJA MATKE NIE BYLO STAC DAC MI NAWET NA BILET-POCHODZE Z WIELODZIETNEJ RODZINY. ZAWSZE DAWALAM SOBIE DOSKONALE RADE A TU ZNALAZLAM SIE W SYTUACJI BEZ WYJSCIA CO JESZCZE MOCNIEJ DOBIJA. BARDZO KOCHAM MOJA MALENKA JEST MOIM NAJWIEKSZY SZCZESCIEM JAKIE MNIE W ZYCIU SPOTKALO I NIE CHCE JEJ ZOSTAWIAC TYM BARDZIEJ ZE MAMY OD BOGA DAROWANE ZYCIA, DRUGA SZANSE. JA JUZ NIE MAM SIL. JESTEM WYCZERPANA TYM BOLEM I WALKA O PRZETRWANIE.JESTEM TU TYLKO DLA NIEJ...

skad jestes?????????? idz do council tax powiedz,ze nie masz pracy kasy,ze masz dziecko powinni ci pomoc

jako samotna matka powinnas dostawac dodatkoa kase.moja kumpela dostaje pieniadze na dzieci pracuje tylko kilka godz.za przedszkole jej placa za prawie cale mieszkanie dodatkow ma pelno

dziwczyno jestes tam odezwij sie na moje gg jak chcesz jakas pomoc dowiem sie gdzie mozna te dodatki zalatwic 13403178

bylam juz praktycznie wszedzie. w job centerze powiedzieli mi ze nie moge sie zarejestrowac jako bezrobotna poszukujaca pracy bo jestem niezdolna do pracy, zas w counsilu ze nie dostane zadnej pomocy bo nie mam income support

ja nie wiem na czymto polega ta kumpela dostaje kase wszedzie mieszkanie ma socjalne nie wiem skad,ale to wszystko ma.a mozesz isc do pracy moze mala dasz do przedszkola albo ktos sie zajmnie innego wyjscia nie masz

wiecie na tych wszystkich stronach jest pieknie wszystko napisane i niby wedlug tego powinnam dostac jakies inne benefity ale rzeczywistosc jest inna dla Polakow.zawsze cos znajda zeby nie dac.czsto dostawalam tez odpowiedz ze nie mam zadnych dochodow aby dostac benefit.smieszne co?

nefretete1 to naprawde b. dziwne bo znajomi kombinuja i dostaja wiekszosc benefitów wiem ze chyba w kazdym miescie przyjmuje ktos jak radca prawny i udziela on raz w tygodniu porad za darmo moze do niego bys sie udała z wszystkimi odpowiedziami , bo nie moga cie wyzucic na ulice z dzieckiem moze wypełnij jeszcze raz o mieszkanie z cansilu i podołanczaj te wypowiedzenia co dostałas

Gość elephant
a przepracowalas w Anglii 12 miesiecy? Jezeli nie to przykro mi ale nic Ci sie nie nalezy. Jezeli przepracowalas to pisz odwolania do skutku! W liscie, ktory od nich dostalas (ten, ktory mowi, ze Ci sie nie nalezy) powinna byc podana droga jak sie odwolac (appeal against)

dowiedz się gdzie w Twoim mieście jest CAB(citizens advice bureau) przyjmują tam za darmo prawnicy i radcy prawni,weź wszystkie dokumenty jakie masz,wszystkie listy odmowne,nie zapłacone rachunki po prostu wszystko co dokumentuje Twoją obecną sytuację.Oni zajmą się Twoją sprawą na pewno powiedzą o jakie świadczenia możesz pisać i jeżeli uznają że coś Ci się należy a odmówiono Ci tego to na pewno będą się odwoływać w Twoim imieniu lub pokierują Cię jak to zrobić. Napisz z kąt jesteś

przede wszystkim to nalezy ci sie odszkodowanie od szpitala poszukj prawnika

czemu nic nie piszesz? przecież chcemy Ci pomóc,napisz gdzie mieszkasz może to są niewielkie odległości to na pewno Cię tak nie zostawimy.Napisz jak najszybciej

czesc dziewczyny pisze do was bo nie mam kogo sie tu zapytac. mieszkam w anglii juz od 3lat urodzilo mi sie tu juz jedno dziecko ktore ma juz rok w tym czasie nie pracowalam a teraz okazalo sie ze znowu jestem w ciazy teraz jest to 2miesiac i niestety nie jestem w stanie pujsc do pracy wyjatkowo zle sie czuje i nie dala bym rady choc bym chciala mam pytanie takie czy biorac pod uwage to ze nie jestem w stanie pracowac moge sie starac o maternity allowance bo z tego co poczytalam trzeba miec cos przepracowane a przy pierwszym dziecku pracowalam i dostalam prosze kogos o pomoc dziekuje

Gość i dlatego tak wazne jest
aby wyrobic sobie karte rezydenta po roku pracy! Wtedy moga cie cmoknac i MUSZA ci przyznac wszelkie benefity. Bo karta ta potwierdza twoje prawa do pobytu tutaj i co za tym idzie do starania sie o wszelka pomoc socjalna!

prosze was o odpowiedz na moje pytanie nie chodzi o same benefity ale sadze ze jezel nalezy mi sie cos od panstwa to czemu by nie skorzystac przy dzieciakach jest sporo wydatkow i przydadza sie jakies pieniadze na start prosze wiec was od odpowiedz i dziekuje