Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kajshdbansks

PYTANIE DI SEKRETAREK

Polecane posty

Gość kajshdbansks

Hej kobietki pomóżcie, zwłaszcze te pracujace na stanowiku sekretarek, recepcjinistek itp. mam rozmowę w pon na stanowisko sekretarki. Słyszałam,że na takich rozmowach często są do zrobienia jakieś zadania, no napisanie do jakiegoś klienta maila służbowego, czy mozecie mi powoiedieć jak zrobić to najbardziej profesjonalnie? Chodzi mi głównie o zwroty w jęz angielskim, bo na pewno będzie po angielsku. Co można napisać w takim mailu?

Gość klik klikkkk
ja akurat nie musiałam nic po angielsku pisac.... moje zadanie polegało na tym bym jak najszybciej napisała pismo profesjonalnie do dyrektora ze staram sie o prace w jego firmie jako sekretarka i miałam napiasać jak nawięcej o sobie (dlaczegoa ta praca, co wymagam w zamian, co mogę zaoferowac.. ) pisałam w Wordzie - pamiętając o akapitach, czcionce, dobrze dobranym słownictwie... i dyrektor póżniej sam to sprawdził..

Gość kajshdbansks
o kurcze, ale wymyslaja na tych rozmowach :P

Gość kajshdbansks
Dzięki za info, to też pocwiczę w takim razie :)

Gość najgorsza i najnudniejsza
praca pod słońcem

ja nie pracuje jako sekretarka ,ale kiedys bylam na rozmowie kwalifikacyjnej na asystentke prezesa (mniej wiecej to samo) oprocz rozmowy mialam 3 zadania 1. napisac w wordzie jakas uchwale zarzadu (mialam wzor) 2. poprawic bledy w tekscie 3. zrobic jakas prosta tabelke w excelu

Gość kajshdbansks
dziękuję :) moze i nie jest to szczyt marzeń, ale potrzebuje pracy i pieniędzy i akurat zaproszono mnie na rozmowę wiec czemu mam nie skorzytać? Wcale nie uważam takiego stanowiska za gorszego, praca jak praca.