Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przyszla mama22

co sądzicie o imieniu Rozalia?

Polecane posty

Gość zakreconazołza
mam na Rozalia i mam prawie 17 lat. imie dla mnie wybierała mama i nie ma osoby w mojej rodzinie po której bym je odziedziczyła. w środowisku rówieśniczym nie ma drugiej dziewczyny o tym imieniu. sama znam dwie kobiety, które nosza imie Rozalia i są to już starsze panie. kiedy byłam młodsza nie lubiłam tego imienia, które w moim przypadku przyjęło się zdrobnieniem "Rozia". koledzy w szkole czasem próbowali sie podśmiewać, jednak jestem osoba "wyszczekana" dlatego szybko sobie umiałam z tym poradzic . zaczynajac liceum i poznając nowych ludzi przedstawiałam sie jako rozalia tak tez przyjelo sie ze od jakiegoś czasu z niesfornej Rózi zostalam Rozalią.na dzien dzisiejszy jestem bardzo dumna ze swojego imienia, z nim czuje sie wyjatkowa , a Rozalia według mnie brzmi kobieco i seksownie:)

Gość bankkroot
Bardzo ładnie imię. Moja prababcia tak miala na imię. Jej mąż - filip. Stare imiona wracają do lask. A Dagmara mnie sie nie podoba... kojarzy mi sie z tępakiem z zawodówki

Gość mnie to imie nie przekonuje
ani-ani :(

Gość znam jedną małą prześliczna
też chciałam tak córce dać ale mąż wolał Różę

Gość zakrecona zołaza
nie zgodziła bym sie z tym ze Rozalie sa przemadrzałe , raczej chodza własnymi scieszkami i nie słuchaja rad innych.

Gość do: lllllllllllllllllllllllllk
Niestety nie podoba mi się ani Rozalia ani Dagmara. My dajemy córce imię Maria, ale w grę wchodziło też Ewa.

Gość gość
Wiem ,ze temat jest stary ,ale mi imię Rozalia sie strasznie podobało. Mam dwie córeczki Rozalkę- 4 latka i Izę- roczek .

Gość gość
Tez chcialam tak dac na imie coreczce ale urodzil sie synke :)

był kiedyś taki serial ,,Rozalka olaboga!" o bardzo rezolutnej dziewczynce mieszkającej z samotną mama na wsi ładnie Rozalia ładnie :)

Gość gość
Mi się ono bardzo podoba Rozalka czyż to nie jest śliczne? :)

Gość gość
Ladne, choc bardziej podoba i sie Róża ( zreszta podobne)

Gość gość
Moja mama tak miała na imię (chociaz używała formy: Róża), a teraz spodziewam się wnuczki i córka zdecydowała, że będzie Rozalia...po prababci :)

Gość gość
RosaLia bardzo ladne imie zawsze mi sie podobalo RozaLia miala na imie moja NAJUKOCHANSZA BABCIA byla to wspaniala kobieta madra wyrozumiala,tesknie za nia codziennie,nie ma dnia zebym o niej nie myslala.

Gość gość
sorry ma byc RozaLia :-)

Gość gość paol
Rozalia moja córka jest śliczną kobietą-ma 2O lat i ciesze się źe mało osób wybiera to imie -bo przez to jest wyjątkowa

Gość Ankali
Rozalia na tą chwilę jest pięknym, oryginalnym imieniem. Jednak jeszcze kilka czy raczej kilkanascie lat temu było totalnym ...obciachem. Moja znajoma ma na imię Małgorzata Rozalia( oczywiście drugie po babci) i zawsze dziękowała Bogu, że to drugie imię.Osobiście znam tylko "stare" babcie Rozalie, na które namiętnie mówiono R ó z i a... Moda się zmienia. Ja dziś sama zastanowiłabym się nad tym imieniem dla córeczki, chociaż uważam, że Róża jest i ładniejszym, i szlachetniejszym imieniem dla dziewczynki i potem dla kobiety.

Gość gość
Ladne lepsze niż Dagmara jak dla mnie. Mi sie trafilo miec sióstr 19 lat mlodsza ma 5 lat i ma na imie Roza Anna. Lepsze od nikol jessik i calej reszty zagranicznych imion

Gość gość
też wg mnie ostatnio jest popularniejsze i uważane za ładne bo 20 lat temu pewnie by tak nie było.. mi rownież o wiele bardziej podoba się jednak Róża, tak mogłabym mieć na imię

Gość gość
Rozalka ładne Dagmara mi sie nie podoba jest twarde a ja wole miękkie imiona np. Julia Wiktoria Kornelia. Rozalia też jest miekkie ładne jest.

Gość gość
Rozalia pasuje i babci i malej dziewczynce i nastolatce i doroslej kobiecie.Ladne i niepospolite, ale nie przesadnie oryginalne