Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marcepanowbrak

spesnialy nowe kozaki reserved, mozliwa reklamacja?

Polecane posty

Gość marcepanowbrak

witajcie licze na wsze dobre rady na pocztaku pazdziernika kupilam kozaki w reserved, kosztowaly 350 zł nie mialam okazji ich zalozyc, przez to pol roku i leazaly nieropakowane w pudelku dzis do nich zajrzalam i zauwazylam, ze porobily sie na nich male kolka jasne, jakby to byla plesn czy moge te buty zareklamowac? czy wiecie ile czasu mam na reklamacje od zakupu i czy to uznaja? nie byly ani razu zalozone!

Gość sasasap

masz 3 miesiące na zareklamowanie widocznej wady. Wiec możesz iść i powiedzieć, że wadę zobaczyłaś 2,5 miesiąca po kupieniu a nie miałaś możliwości przyjścia bo nie było Cię w mieście/kraju itp. Muszą uznać reklamację. I mają 14 dni na powiadomienie Cię o decyzji. Jeśli tego nie zrobią to mają obowiązek spełnić Twoje roszczenia, czyli wymienić buty lub je naprawić. Mam nadzieję, że Ci pomogłam :)

Gość ad. butów z Reserved
Kupiłam buty za 230 złotych w rozmiarze 39. Rozmiar 40. był za "luźny". Dwa razy poszłam do pracy i mialam odciski do krwi, bo skóra jest tak sztywna, a but kiepsko wykonany, że gdy noga się porusza, obciera o tą tylną część buta. Z przodu na czubkach butów zaczęły się delikatnie przecierać. Powstały odpryski na bucie z przodu. Jeszcze nie widoczne tak bardzo, ale co by było potem? Podsumowując: są to buty pokroju Deichmanna, tylko cztery razy droższe. Reklamuję - zobaczymy. Nigdy nie kupię tam butów.

Gość wątpię czy ci uznają to.....
buty pokryją się pleśnią gdy nie są odpowiednio przechowywane-zbyt duża wilgotność,brak przepływu powietrza i ciepło,gdyby plamy zrobiły się np 4 dni od zakupu,ale po tak długim czasie to podejrzewam tylko twoja wina-ale próbuj może trafisz na głupich.....