Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lilla09

Pytanie na temat TABLETEK ANTY! pomocy!!!

Polecane posty

Gość Lilla09

Witam, jestem nowicjuszką jeśli chodzi o tę metodę antykoncepcji- biorę Logest niecałe dwa tygodnie. Zgodnie z "instrukcją" pierwszą tabletkę wzięłam pierwszego dnia okresu. Trwał krócej, bo 3 dni, a zazwyczaj trwa 5. Po jakimś tygodniu pojawiło się jednak delikatne plamienie, jakby takie brązowe upławy- i nie mam pojęcia czy to normalne, czy nie :O Będę wdzięczna za odpowiedź

Tak, to normalne. Podczas brania tabletek na poczatku zdarzaja sie takie plamienia. Do 3 miesiaca powinny zniknac jak i wszystkie skutki uboczne np. zle samopoczucie. Jesli nie znikna, to tabletki sa zle dobrane :)

Gość Lilla09
dzięki wielkie za odpowiedź, uspokoiłaś mnie :) Póki co inne objawy uboczne nie wystąpiły- mam nadzieję, ze już nie wystąpią ;) A jak to jest z tym tyciem po tabletkach? Bo ginekolog powiedziała mi, ze to mit, że od tabletek się nie tyje, co najwyżej niektórym dziewczynom mogą podwyższać apetyt, ale same z siebie nie utuczą...

Gość BikiniKill
Dokładnie, na początku organizm szaleje a później wszystko powinno dojść do normy

Gość BikiniKill
Spotkałam się z tym że moja koleżanka przytyła od tabletek ale mnie nic nie jest po 7 miesiącach brania tabsów

Gość bleblebleeee
Po tabletkach się nie tyje. Tak tłumaczą się te, które tyją bo po prostu trochę więcej podjedzą, nie lubią się ruszać. Dobrze jest mieć na co zrzucić winę - byle nie na siebie! Poza tym to wymówka, żeby się nie brać za siebie, bo i tak nic się nie zmieni - to przez tabletki. To BZDURA!!!!

Gość bleblebleeee
zatrzymanie wody to nie tycie, kochana. Tycie to nabieranie sadła - dosłownie.

Gość frufru
zatrzymywanie wody to nei tycie, a puchnięcie. można łatwo rozróżnić - puchnie się w miejscach gdzie sie nie tyje, typu kostki, nadgarstki, palce... tyje się od jedzenia. po pigułach mozesz miec większy apetyt, no ale to juz inna bajka. mozna miec apetyt i nie żreć.

Gość bleblebleeee
Frufru, pięknie - to miałam na myśli pisząc, że zatrzymanie wody a nabieranie sadła to nie to samo!

Gość bleblebleeee
Anielica, wejdź na "diety" tam wszystkie jedzą mało, ćwiczą i ciągle nowe tematy zakładają. Normalnie kosmici tu chyba coś namieszali:O

Tak wiem, czytalam ostatnio na kafe te cudne diety. Tylko Ja sie nie odchudzam. Jem malo, zawsze malo jadlam. Ruchu mi nie brakuje, poniewaz tancze a w miedzy czasie biegam za moim synem :D Tycie nie jest spowodowane zadnymi chorobami, poniewaz robilam badania i lekarz kazal szukac przyczyny wlasnie w tabletkach, a najlepiej przestac je brac.

A ja nie schudłam ani nie przytyłam, to nie prawda,że się tyje, nie zawsze tak jest. Jeżeli masz dobrze dobrane tabletki nie masz problemów z tarczyca to nie tyjesz