Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak to prawda

Depilacja brazylijska depilatorem-czy to możliwe?

Polecane posty

Gość tak to prawda

Czy któraś z was to robi?Ja sie troche boję,nawet nie bólu,bo jestem na niego przygotowana,ale tam przy samym "przedziałku"to chyba poleje sie krew,mam takie wrazenie :(

nie wiem czy pod pojeciem depilacja brazylijska mam rozumiec depilacje CALKOWITA w tym miejscu, ale przyjme, ze tak. no wiec... sama jakies dwa miesiace temu zrobilam to depilatorem. przyznaje - depilacja depilatorem nog to przy tym relaks. calosc zajela mi jakies 4 godziny. nie bylam na tyle twarda, zeby zrobic wszystko za jednym wlaczeniem depilatora. najblizej przedzialka i na wargach sporo machalam penseta. krew tez sie pojawila, ale tych ranek nie bylo tak duzo jak sie spodziewalam. teraz po 2 miesiacach musze stwierdzic, ze byl to jeden z najlepszych pomyslow jakie kiedykolwiek mialam i jestem zajebiscie zadowolona, ze to zrobilam. po 1 - nawet najdokladniejsze golenie zwykla maszynka nie da efektu takiej gladkosci. szczegolnie tam... troche dalej po 2 - owszem, jest troche problemu z wrastajacymi wloskami i jesli w pore nie zacznie sie dzialac, to pozniej moze byc nie za milo. ja uzywam szorstkiej gabki a po myciu smaruje spirytusem, zeby sie nie robily inne krostki i np. na noc zasypuje talkiem. i jest git po 3 - co jakis czas trzeba oczywiscie powtarzac zabieg depilatorem, ale nie jest to juz ta sama rzeznia co za pierwszym razem. jak robilam \"poprawe\", jakies 2 tygodnie po pierwszej depilacji, to zajelo mi to godzine. teraz juz znacznie krocej. troche sie rozpisalam. pytania? propozycje? sugestie?

Gość tak to prawda
Kurcze,ja sie boję,mam wrazenie,że wyrwę sobie te włosy razem z ciałem :( Ale uwielbiam mieć tam całkiem gładko,a krem to nie rozwiązanie :O

hahaha - agawa to mi akurat nie przyszlo do glowy, ale jesli Tobie pomoze... moze byc tylko problem z uzywaniem pensety, bo po paru drinach mi akurat rece zaczynaja dziwnie "chodzic" a tak na serio, slyszalam kiedys o jakims kremie znieczulajacym, ktory mozna kupic w aptece. nazwy niestety nie pamietam i nie wiem rozniez, czy mozna go stosowac w tych miejscach, ale sadze, ze na samym wzgorku na pewno.

agawa jestem brunetka. i to nawet ciemna. brwi i rzesy mam prawie czarne. "tam" podobnie. a depilowac to niestety tez mam co. np. depiluje rece. nie mam hirsutyzmu (szczerze wspolczuje jesli ktos ma), ale nie obrazilabym sie na swoje geny gdybym wlosow miala troche mniej.

no własnie bo ja tez jestem brunetką i dziś wydepilowałam nogi a reszta maszynką kurde jakos mało wytrzymała na ból jestem

Gość tak to prawda
Ja jestem ciemną blondynką i jestem raczej wytrzymała na ból,nogi depiluję bez problemu,pachy i bikini też,gorzej się robi tam dalej.Też słyszałam o maści znieczulającej,ale nie wiem jak to działa,przecież skóra musi być sucha do depilacji,no chyba,że tą maść sie ściera po jakimś czasie jak znieczuli

ja z kolei nie moge sie zmusic, zeby rece robic depilatorem. na bol nie jestem specjalnie wytrzymala, ale skoro tam sie udalo, to rece tez musza. mam tez jeszcze problem z brzuchem. no... chyba wiadomo o co chodzi. niby male i krotkie, ale jednak ciemne i je widac. tu uzywam kremu, zwykle veet. starcza na pare dni, bo jak odrastaja, to mi to jakos nie przeszkadza. kiedys sprobowalam wosku, ale boooooolalo. a efekt tez nie utrzymywal sie dlugo. chcialabym sobie tam zrobic elektrolize, ultradzwieki czy cokolwiek innego, ale mam na razie ciekwsze wydatki. jeszcze sie nawet nad tym glebiej nie zastanawialm. powodzenia w dzialaniu

Gość tak to prawda
Zachęciła mnie ta maść,ale troche poszperałam i juz wiem.Maść Emla jest niebezpieczna,bo zawiera lidokainę,która zaburza rytm serca po przeniknięciu przez skórę do krwi.Do tego ponoć jest droga :O Jest jeszcze coś takiego jak lignocainum ,ale piszą,że nieskuteczne,za to tanie- 6 zł Jutro spróbuję sie wydepilować,a jak nie dam rady to sie za tym rozejrze