Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wokjuhikjhg

zapraszać znajomych na komunie

Polecane posty

Gość wokjuhikjhg

myslicie ze mozna na komunie zaprosic znajomych np. koleżnki z pracy czy to ściśle impreza dla rodzinki

Gość wokjuhikjhg
no niby niec nie znacza ale jak zaprosze sama rodzinę to bedzie nas raptem 6 osób to przyjecie przypominajace stype

Gość wokjuhikjhg
no 6 osób to tak jakby skromnie a niestety wiecej rodziny nie mamy

Gość dojrzała panna
jeśli to jakieś bliskie Twoje koleżanki i dziecko miało z nimi kontakt to czemu nie ja np w niedziele zaprosiłam tylko rodzinkę ale nas było o wiele więcej a w poniedziałek zaprosiłam znajomych ...taki był zwyczaj my też tak byliśmy zapraszani do znajomych

Gość wokjuhikjhg
wiem z inni rodizce ma stado gości a my nie mamy niestety duzej rodziny obawim sie że dziecku bedzie przykro jak powie w szkole ze miał 6 osób dlatego zastanawim sie czy nie zaprosci znajomych tylko nie wim czy tak wypada

Jeżeli masz bardzo dobrych znajomych ( najlepiej z dziećmi ) to w Twojej sytuacji ( mała rodzina ) jak najbardziej wypada :)

Gość dontoy
Aha pewnie dlatego chcesz zaprosic wiecej znajomych, bo bedzie wiecej pieniazkow i prezentow? bo 6 prezentow to zbyt skromnie. Dziecko bedzie niezadowolone i nie bedzie mialo sie czym w szkole pochwalic. To komunie robisz na pokaz? w ogole moglabys nie robic przyjecia. Wazna jest aucharystia, a nie to ile osob potem bedzie swietowac.

Gość no nie są aktorzy
no tak bo teraz do komunii przystępuje sie tylko po to zeby potem goscie prezentami i kasą sypnęli:o żal...

Pewnie ,że ważna jest sama uroczystosć ,ale Autorka tylko grzecznie zapytała ,bo martwi się ,że dziecku może być przykro .Co w tym złego ?

Gość marta*30
do autorki ja tez bede miała skromna uroczystosc 7 osób i 2 dzieci o ile wogle sie zjawią

dajcie spokój. Od razu zakładacie, że komuś o kasę chodzi!!! Co za ludzie! Ja jakby to byli moi bliscy znajomi to bym ich zaprosiła.

Gość marta*30
a tak wogle to ile planujesz wydać kasy na tę uroczystośc chodzi mi o same menu komunijne?

Gość wokjuhikjhg
widze że wielu tu oceniło mnie na podstawie swoich niewłasciwych zachowan - niechodzi o pieniążki ani prezenty gdyz każdy o zdrowych zmysłach wie ze nie ma mozliwosci zarobkowania na jakiejkolwiek imprezie . Mam jedno dziecko i chciałbym zeby było mu poprostu miło a mamy z męzem kilku ulubionych znajomcyh i pomyślałam ze mogli by pryzjść tylko nie wiedziłam czy to własciwe bo kiedyś spotkałm sie z twierdzeniem ze to tylko rodzinna impreza

Gość marta*30
sie nie przejmuj ja tez bede miała skromna uroczystosc a jesli dobrze zyjecie ze znajomymi tzn. spotykacie sie raz na jakis czas to spokojnie mozesz zaprosic.

Gość wokjuhikjhg
zrobiłam rezerwacje w restauracjikosz za jedna osoę to 120 w tym jest obiad i sałatki plus popołudniu danie gorące napoje do tego osobno zamawim tort i ciastka

Gość marta*30
strasznie drogo u nas za osobe płaci sie ok 50 zł w sumie nie w restauraci ale fajny bar z cateringem mi sie wydaje ze na małą uroczystosc tzn z mało liczba gosci lepiej zrobic w domku

Gość wokjuhikjhg
wiem kwota jest potęzna ale jak na warszawe to mało w domu nie mam zabardzo jak nie mam miejsca żeby gdzieś rozłozyc duzy stół i krzesła anie nie miałabym jak ugotowa tego jedzenia choć wolałabym napewno impreze w domu bo tak było by milej i ciepło sama sie gubie chciałbym zeby fajnie wypadło ale obawim sie ze moze być kipesko

Nie denerwuj się .Komunia to nie koniec świata :)

Gość wokjuhikjhg
chciałbym zeby to przyjecie było dobre bmoje przyjecie ślubne było szczytem beznadzieji dlatego to dla mnie takie ważne

Rozumiem Cię :) To zaproś znajomych ,będzie weselej :)

Gość kur
jejku to tylko w rodzinie masz 6 osób??, a chrześni dziecka, dziadkowie i ciocie, coś mi się wierzyć nie chce że twoja rodzina liczy tylko 6 osób, nie macie z mężem jakiegoś ciotecznego rodzeństwa albo coś w tym stylu??

Gość wokjuhikjhg
no mamy ajkis tam kuzynów z którymi nie utrzymujemy kontaktów oni nas nigdy do siebie nie zapraszaja wie ja mam ich zapraszac tak wydaje mi sie to bezsensu