Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marysiaaaaaaaaaaaa

Mieszkam z Rodzicami, mam 20 lat. Musze im mówić o ciąży ???

Polecane posty

Gość Marysiaaaaaaaaaaaa

jestem w 6 miesiecu.. skoro mamusia do teraz nie zauważyła to nie mam ochoty im mówić:/ I tak by mnie pewnie wyrzucli z domu.

Gość Marysiaaaaaaaaaaaa
powaznie pytam :( jakbyscie to rozegrały ?

Gość jhgf
jeśi mieszkasz u rodziców to wypadałoby ich poinformowac o nowym lokatorze, który niedługo zamieszka w ich domu

Gość justyna177
mieszkasz z rodzicami, biorac pod uwage mlody wiek pewnie jstes na ich utrzymaniu, za 3 miesiace masz urodzic i zastanawiasz sie czy im to powiedziec????mysle ze chocby ze wzgledu na szacunek powinnas im to juz dawno powiedziec. no bo chyba nie planujesz sie wyprowadzic z domu po porodzie jak rozumiem?

Gość jhgf
i nie zakładaj od razu najgorszego, że cię wyrzucą

Też miałam 20 lat jak zaszłam, powiedziałam od razu jak się dowiedziałam. Tyle że miałam chłopaka ponad 3 lata, wspólne plany i choć mama chciała żebym została w domu i żebyśmy zamieszkali u nich i tak się wyprowadziłam. Nie wiem jak to u Ciebie wygląda ale ja bym nie umiała nie powiedzieć. Moja mama się cieszyła na wieść o wnusi

Gość qwertyui
a jak to sobie wyobrażasz? Że urodzisz a potem ot tak sobie samo się ułoży? no jasne że musisz im powiedzieć. A jestes może na ich utrzymaniu? Bo jesli tak to tym bardziej powiedz im jka najszybciej.

Gość do marysiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan
nie mow. po co? zachowaj to w tajemnicy:) Moze tez nie zauwaza ze jest jedna osoba wiecej w domu! A moze i ciebie nei widza, co?

Gość Marysiaaaaaaaaaaaa
wiem ze jak sie dowiedza to ich strace:( co prawda mama kiedys mowila ze jakby sie zdarzylo ze bede w ciazy mam powiedziec.. dawno. ale ojciec mnie przekresli, mama pewo tez. planuje sie wyprowadzic do chlopaka, pewnie bede musiala sie wyprowadzic..

Gość cgfhjf
Marysiiaaa jesteś dorosła, będizesz miała dziecko. Musisz być teraz odpowiedzialna. Porozmawiam z mamą. Jeśli Cię wygoni z domu to tak jak sama napisałaś, wyprowadzisz się do chłopaka. Mama może się na Ciebie obrazić jak będizesz dłużej zwlekała. I co ? Zadzwonisz z porodówki z wieścią że zaraz urodzisz jej wnuka ???

Gość Marysiaaaaaaaaaaaa
faktycznie teraz sie boje jeszcze bardziej.. 6 miesiac.. jak ona mogla nie zauwazyc ????? :/

Gość qwertyui
a skąd wiesz jak zareagują? Nie takie rzeczy rodzice czasem mówią. Czasem też powiedzą za dużo lub zareagują zbyt ostro, ale jeśli da sie im czas to mogą przemysleć sprawę. Porozmawiaj z nimi bo im dłużej zwlekasz tym gorzej to mogą odebrać.

Ja wyszłam za mąż mając 20 lat. półtora roku później pojawił się na świecie mój synek. Mimo, że mieszkam z rodzicami zdecydowaliśmy sie im powiedzieć w 4 MC, jak już minie największe niebezpieczeństwo, nie chciałabym, żeby ktoś mi współczuł, gdyby było coś nie tak. Ale ja miałam i mam męża, pracowałam, studiowałam, a widzę, że Ty jesteś w innej sytuacji. Musisz im powiedzieć i to jak najszybciej. Na pewno zrozumieją.

Gość Marysiaaaaaaaaaaaa
donrze powiem... myślicie że mam sama powiedzieć im razem, czy moze najpierw mamie? Czy z moim ukochanym razem ?

My powiedzieliśmy wspólnie z moim mężem rodzicom i teściom na naszej rocznicy ślubu.

Gość jhgfcdxbghj
anabelka ale wy byliście juz po ślubie a to co innego....

Gość jkhgj
ja bym porozmawaiała szczerze najpierw z mamą. jesli boisz sie sama to z chłopakiem

Byliśmy, ale to nie zmienia faktu, że trzeba powiedzieć rodzicom. Sądzę, że będą mieli większe pretensje, jeśli im nie powiesz, a dowiedzą się jak zaczniesz rodzić... :/

Gość Marysiaaaaaaaaaaaa
powiem sama... :( odezwe sie wieczorem.. jak mnie z domu ni wykopią...

Gość JAK WŁASNA MATKA MOZE NIE
ZAUWAZYC ZE JESTES W 6 MC CIAZY ?! TO NIE DO POMYSLENIA ! ROZUMIEM ZE JAKAS KOLEZANKA CZY SASIADKA NIE ZAUWAZYLAS BO CHODZISZ NA SPACERY W KURTCE . NO ALE W DOMU TO CHYBA NIE CHODZISZ W KURTCE . W GŁOWIE MI SIE NIE MIESCI ZE MATKA NIE ZAUWAZYLA , ALBO PO PROSTU UDAJE ZE NIE WIDZI I CZEKA NA TWOJ KROK . JA BYM OD RAZU POWIEDZIALA BO I TAK PRAWDA WYJDZIE NA JAW - PRZECIEZ NIE UKRYJESZ DZIECKA . MOIM ZDANIEM JEST JESZCZE NIEDOJRZALA I TYLE. POZA TYM ZYCZE POWODZENIA W ROZMOWIE Z RODZICAMI

Gość hip hop
PROWOKACJAAAAAAAAAAAAAA

Gość aaaaaaaaaadfffff
ja tez jestem w 6 miesiacu i brzuszek widzą tylko ci co wiedzą jest mały ale z dnia na dzien rosnie. Chodzisz chociaz do lekarza. Ja mam 19 lat i gdy powiedzialam o tym mamie nawet sie ucieszyla bo skonczylam juz liceum nawet zalatwila nam osobne mieszkanie, moj narzeczony jest ze mna wspiera nas i gdyby nie mama to by tak łatwo nie było. Na pewno rodzice cie nie wyrzucą, ,mi mama dala tylko jeden warunek powiedziala ze bedzie pomagac jesli pojde zaocznie na studia :P

Gość pfujpfujpfuj
Ja bym Cię wykopała, ale nie za to że wpadłaś, ale że ukrywałaś przez 6 miesięcy i jeszcze głupią strugasz.

moja kolezanka tez byla taka madra :/ zaszla w ciaze jak miala 19 lat nie powiedziala rodzica do 6 miesiaca ciazy, ukrywala ciaze duzymi ciuchami :/ mama jej sie zorientowala i nie odzywala sie do niej tata dowiedzial sie poprzez jej starszego brata, strasznie sie bala powiedziec rodzica, myslala ze wywala ja z domu a teraz jej tata nie widzi swiata poza wnukiem dziewczyna jest po slubiemieszka z facetem i jest dobrze

Eeeee... nie mów. po co maja sobie zawraca d..pę takimi pierdołami? :))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Gość o boze porazka
ciaza w wieku 20 lat.... Tak sobie zycie zmarnowac.. I na dodatek widac ze strasznie niedojrzala jestes. Nie no po co mowic matce ze bedzie utrzymywala teraz nie tylko ciebie ale i twoje dziecko. :D

Gość dziutka
witajcie, mam 25 lat obecnie mieszkam ponownie z rodzicami mieszkam z nimi poniewaz w życiu sie troche utrudnilo, moj chlopak mieszka z dziadkami w innym miescie , czesto sie spotykamy. jestem w ciazy. w 20 tyg. moi rodzice o niczym nie wiedza ale niedlugo bedzie czas aby im powiedziec . planujemy razem z chlopakiem zamieszkac jak dziecko sie urodzi , tylko mam problem bo moi rodzice go nie lubia a nie wiem jak im normalnie powiedziec o ciazy:(