Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pysia555

allegro - oszusta

Polecane posty

Gość pysia555

Proszę mi doradzić co zrobic z oszustem który zakupił ode mnie towar na allegro na dość pokazna sumę a teraz próbuje się wymigać że ktoś wkradł się na jego allegro i za niego pokupował.Marne wytłumaczenie tym bardziej że w pierwszych dniach po tranzakcji i do tej pory telefon ma wyłączony i musiałam go namierzyć innymi sposobami! Jak mu dac nauczkę poza negatywem, czy ja mogę na drogę sądową ta sprawę skierować? Może jest ktoś po takich doswiadczeniach, prosze o radę!

Gość alicja433
daj sobie spokój ,wstaw negatywa i spróbuj sprzedac to komus innemu i tyle

Gość fjsklfjsdjgdkg
hmm oczywiscie ze mozesz go podac do sądu, ale będzie Cię to więcej nerwów i kasy kosztowało niż to warte, najlepiej napisz do allegro niech mu ostrzeżenie dadzą i postrasz go tym sądem :D

Gość nic do nich nie mam
możesz skierować sprawę do sądu ale tylko poniesiesz koszta procesu bo nie da się tak łatwo udowodnić ze to on kupił. poza tym może się tłumaczyć pomyłką przy składaniu oferty i po ptokach. najlepiej poproś go o zwrot kosztów wystawienia aukcji (w zakładce moje allegro/rachunki i tam gdzieś masz szczegóły), wystąpisz do allegro o zwrot prowizji za sprzedaż do której nie doszło i dacie sobie po pozytywie.