Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość luca30

czy w razie separacjii mąż ma prawo zabrac wszystko z domu???

Polecane posty

Gość pfujpfujpfuj
Numer na policję znasz? A jak to zrobi to rozwód z orzekaniem o winie (jego) pięknie będzie przeprowadzony na Twoją korzyść.

Gość luca30
boję się tego wszystkiego, ale myślę, że dam radę, bo najbardziej zalezy mi na dzieciakach, by miały spokój wreszcie

Gość pfujpfujpfuj
A co, jest bardzo nie ok? No składaj pozew o rozwód z orzekaniem o winie, najlepiej z pomocą adwokata. Nie czekaj dłużej, bo może być gorzej.

Gość luca30
A jeśli chodzi o znęcanie psychiczne nad rodziną i nękanie to jaka jest kara i czy to też sąd uwzględni podczas rozwodu??

Gość pfujpfujpfuj
Jaka kara nie wiem, ale sąd weźmie pod uwagę.

Gość luca30
Najpierw muszę jechac do najblizszego sądu z wnioskiem tak?? Kurcze przepraszam was , ale jestem zielona całkiem jesli chodzi o te sprawy..nie wiem co i jak załatwic...jestem rozstrzęsiona

Gość z dlugami to roznie jest
duze sume ktore zaciagnal bez twojej zgody bedzie sam splacal , inne musicie wspolnie splacac, wiec jak najszybciej berz rozowd, a czyje jst mieszkanie?

Gość pfujpfujpfuj
Tak, jeśli nie bierzesz adwokata to piszesz wniosek i jedziesz do sądu do biura podawczego. Pamiętaj o dołączeniu aktu ślubu i aktów urodzenia dzieci. Będzie też opłata 600 zł, ale możesz we wniosku prosić o przełożenie tych kosztów na męża, lub o zmniejszenie jej wysokości ze względu na Twój status - uzasadniony. Wzory pozwów znajdziesz w necie.

Gość luca30
To wszystko jest strasznie trudne......człowiek myśli, że jest szczęśliwy, a tu po 9-ciu latach afery , alkocholizm i oszustwa finansowe...nie wspomnę już o kredytach wzietych przez niego bez mojej wiedzy:(

Gość pfujpfujpfuj
I Ty jeszcze się zastanawiasz? Powodów do pozwu masz ze sto. Zakładam że wygrasz sprawę. Może być gorzej z alimentami, bo wnioskuję że niewypłacalny jest :(

Gość luca30
Mieszkanie jest komunalne..przydzielone z gminy , ale na mnie...a on pracuje w firmie budowlanej i zarabia koło 2000

Gość z dlugami to roznie jest
a swoją drogą gdzie sie znajduje takich drani :O i ile trzeba miec rozume zeby sie z takim zwiazac , wiem wiem to byla wielka milosc :O

Gość też to przechodziłam
najlepiej skorzystaj z pomocy Centrum Praw Kobiet tam dziewczyny chętnie ci pomogą tj pomoc prawna i psychologiczna naprawdę warto skorzystać.siedzibę mają na ul Wilczej w Warszawie ale w innych woj też mają jakieś filie

Gość pfujpfujpfuj
A Ty nie pracujesz? Obawiam się że po odliczeniu z jego pensji zobowiązań kredytowych niewiele zostanie do zasądzenia tych alimentów.

Gość luca30
:(:(:(

Gość luca30
no właśnie ja nie mam pracy:( dorywczo tylko.......

Gość jak jest komunalne to mozna
wnosic o eksmisje razem w pozwie rozwodowym

Gość pfujpfujpfuj
Spoko, dzieci zostają przy matce, no chyba że narkomanka i morderczyni. Jest też fundusz alimentacyjny, komornicy dla tych co nie płacą, a ponadto jeśli on nie będzie płacił to pozostają jego rodzice np. Bywa tak że to właśnie oni spłacają długi swojego dziecka alimenciarza. W jakim wieku masz dzieci? Masz rodzinę? Na pewno pomoże. I szukaj pracy, bo tak czy siak pieniądze na utrzymanie będą Ci potrzebne. I marsz do sądu. Pomyśl że robisz to dla siebie i dla spokoju dzieci.