Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mala_mniejsza_mi

TEST CIĄŻOWY HELP!

Polecane posty

Gość mala_mniejsza_mi

Proszę o pomoc. Właśnie zrobiłam test ciązowy bobo-test. Posze żeby oczytać wynik po 3 minutach. Ja zobaczyłam po 2 minutach 30 sekundach. I była tylko jedna kreska w obszarze kontrolnym, ale była też długa lekko różowa kreska przez całe okienko w poprzeg. Zniknęła ona w około 4 minutcie 30 s. od początku testu. Teraz jest już tylko jedna wyraźna kreska w obszarze kontrolnym! Czy ja za szybko odczytałam wynik wtedy, czy co? HELP!

Gość Hiszpanka25
Kochana zapewne niejesteś w ciazy bo koniec koncow zostala 1 kreska, ale zawsze te testy z apteki nalezy zrobic z2 lub 3 i najlepiej RANO na pierwsze siu siu. Pozdrawiam

Gość mala_mniejsza_mi
czyli ta różowa kreska w poprzeg to znaczyło że poprostu jeszcze nie zdażyło zniknąć to różowe które pojawia się na początku, tak? Wiesz to był już 4 test :) Wszytskie niegatywne. Wiem wiem... Ale poprostu schizuje się strasznie. Zwłaszcza jak tutaj dziewczyny piszą że wyszło im dopiero w 6 tyg od zapłodnienia. Teraz byłabym w 6 tygodniu! 3 poprzednie testy zrobione w odstępach tygodniowych. W tej chwili przestaję już sobie wkręcać tą ciążę, bo ileż można!

Gość mala_mala_mi
jeszcze jakieś opinie?

może lepiej zamiast się wykosztowywać na testy lepiej byłoby zrobić badanie z krwi ?? miałabyś 100% pewność :).. a to, że wychodzi pozytywnie test dopiero np w 6 tygodniu nie wynika najczęściej z tego, że test jest zły, a z tego, że stężenie hormonu jest za małe żeby wykrył je test .. :) pozdrawiam!:)

Gość mala_mniejsza_mi
Ale ja jestem już 7 tygodni od "zdarzenia" więc jużby wyszedł. Zwłaszcza że on bardzo czuły.

Gość jestes 7 tygodni od zdarzenia
?? a okres dostalas w miedzy czasie czy nie ?

to skoro jesteś przekonana to może faktycznie nie masz się czym przejmować :) chociaż lepiej by było gdybyś mimo wszytsko test robiła rano.. wtedy stężenie największe.. :) ja jestem z tych ''shizujących'' więc w końcu robiłam badanie z krwi.. p.s. z okresem różnie bywa :)

Gość mala_mniejsza_mi
No właśnie z tym okresem, to miałam daaaaawno. I robie testy bo mi się spoźnia, dość sporo. Wiem, powinnam iść do lekarza. I pójdę w przyszłym tygodniu. Ten test dzisiejszy był definitywnie 100% negatywny, już go nawet pod lupom i w świetle zobaczyłam. Żadnych "niewidocznych" "lekkich" drugich kresek. Ja chyba nie mam tego okresu na serio z powodu stresu bo też tak sobie wmawiać to mało kto umie :) Jak nie dostanę do niedzieli, w poniedziałek ide do lekarza.

Gość mala_mniejsza_mi
jeszcze dla ścisłości: nie, nie miałam okresu w tym czasie

Gość jestes 7 tygodni od zdarzenia
starasz sie o dziecko czy raczej wolalabys zeby go jeszcze nie bylo ? Nie stresuj sie, bo to nie pomaga. A jesli starasz sie o dziecko, to nie wmawiaj sobie ciazy, bo to pogarsza sprawe. Wiem co mowie. O dziecko staram sie od 2ch lat. Zycze duzo zdrowka

Gość mala_mniejsza_mi
Wiesz to jest tak... Nie staram się i musiałabym wychować je w tej chwili sama. Zrujnowało by to wszytskie moje plany życiowe. Dopiero z pół roku kończe studia. Ale... dziecko to dziecko itak kochałabym je najbardziej na ziemi i gdyby okazało się że ten test wyszedł pozytywny byłabym załamana tylko przez chwilę :) Martwiłaby mnie tylko jedna rzecz: wolałabym żeby moje dziecko miało innego ojca.

pamiętaj, że to że teraz wyoglądałaś go pod lupą to już i tak jest nie ważne.. test po czasie o którym piszą na opakowaniu staje się niewiarygodny po prostu :) .. to może jednak zrobisz betę sobie dla świętego spokoju?? ja ostatnio czekałam na wynik bodajże 4-5 godzin, i po strachu :)

Gość mala_mniejsza_mi
Nie nie :D Ja miałam gotowy cały zestaw, lupe lampe wszytsko już w czasie wykonywania testu :) Bo przy poprzednich trzech miałam taką schizę że może ta 2 kresa wyszła tylko jej nie dojrzałam bo była słabo widoczna, a ja się nie przyjrzałam :D Pójdę na tą betę w przyszłym tygodniu. Ale wolałabym jednak żebym w końcu dostała ten głupi okres. Ale powiedz... 4 negatywne... no przecież któryś wyszedłby na bank pozytywny! A ten po 7 tygodniach dziś, to już napewno. Może mój organizm myśli że jest w ciąży bo mu to wmówiłam!

Gość mala_mniejsza_mi
A masz rację z tą kasą! Głupia jestem, tyle kasy na testy ciążowe, az mi słabo jak o tym pomyślę ! :D Nigdy więcej! Tutaj wam dziś oświadczam nigdy więcej nie prześpię się z żadnym facetem który mi nie przedstawi wyprowadzenia wzoru Plancka i tego że ma porządne fajne DNA :D

heh :P to widzę, że nie tylko ja sobie takie 'cuda' wmawiam ;).. ja zrobiłam dwa zwykłe testy, i po pierwszym właśnie stwierdziłam, że mogłam czegoś nie dostrzec więc drugi oglądałam na wszystkie możliwe sposoby :D moje 'zdarzenie' było 1 stycznia, a dopiero w połowie marca poszłam na betę, bo już 'shizowałam' baaardzo, mimo, że dwa do tego czasu w odstępie czasu wyszły negatywnie i ja miałam okres! co prawda jeden bardzo obfity, a dwa słabe ale były... i dla mnie to i tak było mało :P ale jak się okazało przesadzałam ;):P ale warto było wydać te 35 zł na uspokojenie się już w 99,999999999999999999999999999.. %;):P

a ja obiecuję, że nigdy więcej nie zaufam tak szybko facetowi żeby pójść z nim do łóżka, a potem tylko tego żałować i się stresować domniemaną ciążą!! nie był tego wart idiota..

a ja obiecuję, że nigdy więcej nie zaufam tak szybko facetowi żeby pójść z nim do łóżka, a potem tylko tego żałować i się stresować domniemaną ciążą!! nie był tego wart idiota..

Gość mala_mniejsza_mi
No a wiesz ja w sumie mogę nie mieć okresu, bo mój organizm zawsze ragował na jakieś zmiany w życiu. A ostatnio miałam totalną zmianę trybu życia z dziennej na nocny, więc to moze to. Oooooo ja chcę ten okres!!! NIgdy nie przypuszczałam że będę tak na niego czekać :) Ale widzę że Ty masz lepsze jazdy :D Ja czasem umiałam sobie ciaże wkręcić nawet jak z nikim nie spałam. No psychiczna chyba jestem Powiedz... nie jestem w tej ciąży, nie? No 4 negatywne!

Gość mala_mniejsza_mi
Święta racja! I ten mój też nie! Ja mogłabym być samotną matką, jakoś sobie poradzę i będę szczęśliwa, ale nie z tym kolesiem! No nie ma opcji! Nie nie nie! Niech to dziecko skoro już nie ma ojca, ma chociaż dobry materiał genetyczny z jego strony :D

Gość mala_mniejsza_mi
30 sekund przyjemności a potem 7 tygodni stresu.... co za głupia baba ze mnie

w sumie to nawet nie piszesz żebyś widziała u siebie jakieś objawy na ciążę.. a ja to chyba koło 5 u siebie znalazłam :D:D:D może to u Ciebie tylko ten tryb życia spowodował :) zrelaksuj się kobieto!! gorąca kąpiel, winko itp niektóre twierdzą, że rozgrzewanie też przyspiesza okres ;) swoją drogą ja jako młodsza dziewczynka też bez współżycia uwierzyłam w ciążę :D:D bo nie miałam okresu ponad 2 miesiące :P młode i głupie ;) u mnie nawet z tego całego seksu nie było przyjemności!! totalna porażka z tym moim 'mężczyzną' :(

Gość mala_mniejsza_mi
No objawów żadnych nie mam, nic a nic :) Spróbuję się "zrelaksować", ale ciężko jest :D Może ja nie mam okresu bo mój ogranizm serio myśli że jestem w ciąży bo mu to wmówiłam :) Ja się chyba powinnam do psychiatry zamiast do gina wybrać. Widzę że nam się faceci tak samo udali :D Głupie baby ! Oficjalnie wam ślubuję, od dziś nawet nie usiądę koło faceta jak nie będzie 100% wartościowy!

Gość mala_mniejsza_mi
No fakt :) Nieodpowiedzialna! Ale to się zmieni :) Od teraz! Może ja się prześpię z jakimś profesorem fizyki? Będzie dziecko z porządnym DNA a ja będę miała spokój z facetami przez jakieś 24 lata.

z tym wmówieniem to możesz mieć trochę racji, ale 'dopiero' około 7 tygodniu mu to wmawiasz więc może dasz radę mu przetłumaczyć, że tak nie jest :D:D a jak brak żadnych objawów+4negatywne testy to myślę, żbyś się nie przejmowała :) ale gdyby coś się zmienić miało to zawsze możesz tu pisać ;) dodam temat to listy to mogę zaglądać ;) no niestety ... nie udali nam się :( ja chyba za bardzo na początku zapatrzyłam się w wygląd też ;) że taki przystojniak itp, i zamiast od początku widzieć wady to ja jak w obrazek .. ehh szkoda gadać... jak ja się zastanawiam nad tym to ja nie wiem jak ja z nim wytrzymywałam ... bo potrafił chamem być czasami.. eh.. głupia głupia i jeszcze raz głupia byłam :( nic tylko wartościowi faceci!!!!!!

a ja napisałam, że odpowiedzialna ;) bo się przejmujesz, że ciąża może być a nie olewasz sprawę.. a głupi i nieodpowiedzialny to tylko facet mógł być ;) życzę nam obu wartościowcyh facetów :) a ja wybieram profesora matematyki ;) też mądry więc dziecko też może coś odziedziczy :D ;0

Gość mala_mniejsza_mi
hehe ja też nam obu życzę wartościowych facetów :) Może wybierzemy się na podryw na jakąś politechnikę w takim razie :D Będziemy miały mądre dzieciaki :D Ja nie mam pojęcia w co się zapatrzyłam, bo ani wyglądu nie miał, ani charakteru, takie kompletne ciele majowe, no chyba doznałam jakiegoś chwilowego zaśmienia. Ale tak jak sobie wkręcałam te 7 tygodni, i już niemalże pewna byłam że jestem w tej ciąży, tak dziś po tym 4 teście, jak założyłam jeszcze ten wątek, to z chwili na chwilę coraz bardziej myślę że jednak chyba poprostu mi się coś poprzestawiało i to żadna ciąża. Zresztą my się tak schizujemy, a tu dziewczyna pisze że już 2 lata się stara. Moze w tą ciąże wcale nie tak łatwo zajść jednak. Zrobiłam sobie melise, może poprsotu potrzebuję uspokojenia.

ja na politechnice studiuję to będę miała łatwiej ;d zapraszam do mnie :P może się znajdzie przystojny fizyk lub matematyk :D:D miłość jest slepa niestety.. ja się dałam źle traktować co też teraz mi się totalnie głupie wydaje!! takiemu idiocie... wrrrr kafeteria jest przydatna :) mnie też tu dziewczyny wspierały bardzo jak zaczęłam baardzo shizować... a niby ne łatwo zajść, ale wiesz jak to różnie bywa, jedne wpadają za pierwszym razem a inne wcale nie mogą zajść:( ehh... może Ci te herbatki się pomogą uspokoić faktycznie... podziel się potem efektami i ch działania;d