Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość minnie may

Brownie-robiłyśce takie ciasto?

Polecane posty

Gość minnie may

http://praktypedia.pl/Jak_zrobić_ciasto,_które_zawsze_się_udaje Wygląda interesująco,ale wolałabym,żeby było wysokie,myślicie,ze wystarczy dodać proszek??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość if..
Ja robilam.PYCHA!Fakt ze nie wyroslo ale smaczne bylo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wychodzi gnieciuch
Brownie to ciasto z założenia nieudane bo jakby z zakalcem. Ja wolę ciasta wyrośnięte i puszyste.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ejsido
jak chcesz puszyste, to zrob murzynka, a nie brownies :) brownies ma byc zakalcowate i rozmazywac sie w srodku, caly jego urok na tym polega. jak ci wyrosnie ladne i puszyste, to znaczy (paradoksalnie), ze sie nie udalo :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość minnie may
Tylko że murzynek nie jest z czekoladą,a kakao,zresztą nie przepadam za murzynem.Chodzi mi o to,że to brownie jest dość kosztowne jak na cieniutki placuszek,który pewnie zje się w 5 minut...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość murzynek z czekoladą
Robię z przepisu na ciasto czekoladowe gdzie się dodaje czekoladę i kakao i rum, babka czekoladowa puszysta i wilgotna a brownie to ciasto co komuś nie wyszło i wparł ciemnotę że takie ma być

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość minnie may
A możesz podać ten przepis z czekoladą?Ja znam tylko z kakao i jest bardzo suchy,dlatego go nie lubię,normalnie aż zapycha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość babka pisakowa
175 g masła 200 g cukru cukier waniliowy 2 - 3 łyżki rumu szczypta soli 5 jajek 250 g mąki 50 g mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g sproszkowanej czekolady (bez cukru) lub tabliczka startej gorzkiej 2 łyżki marmolady morelowej, polewa czekoladowa. Masło utrzeć na pianę, dodać cukier, cukier waniliowy, sól i jajka jedno po drugim dobrze ucierając (im dłużej tym lepiej), mąkę przesiać z proszkiem i mąką ziemniaczaną i czekoladą, dodawać do masy, ucierać. Włożyć ciasto do formy wysypanej tartą bułką (ja piekę w takiej co ma dziurę w środku), piec ok 1 godz w temp 190 st C. Po upieczeniu gorące ciasto posmarować podgrzaną marmoladą morelową a po ostudzeniu polać polewą czekoladową. Uwaga: rum można zastąpić spirytusem albo amaretto

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość babka pisakowa
Miało być babka piaskowa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość minnie may
Wielkie dzięki,brzmi smakowicie :) Chyba upiekę na święta,oby wyszło ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość babka pisakowa
Nie mając czekolady zrobiłam też z kakao, tym ciemnym Cebe czy jakoś tak. Też było smaczne i nie wychodzi suche.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a to nie będzie gorzkie od
takiej ilości gorzkiej czekolady??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gorzka czekolada słodka
Przecież gorzka czekolada nie jest gorzka tylko słodka, jeśli myślisz o tej w proszku to zastanów się czy dając gorzkie kakao masz też gorzkie ciasto i zwróć uwagę że cukru jest dość dużo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość oczywiscie gorzka
czekolada(dark) czyli ta bezmleczna musi byc. ciasto moim zdaniem jest rewelacyjne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a to nie będzie gorzkie od
Pytam bo sporo tej czekolady,a jak robie np babke z dodatkiem kakao to daje go ze 2 łyżki,nie wiecej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość brownie ma
charakterystyczny smak - od gorzkiej czekolady i dodaje się do niego trochę soli i to też ma być czuć. Murzynek i brownie to dwa zupełnie rózne ciasta, dla nie kompletnie nieporównywalne. Brownie ma być gliniaste, na tym polega i jest dość płaskie. Murzynek rosnie i jest puchaty jak babka piaskowa, jego smak jest zupełnie inny. Do brownie używa się cukru muscovado, ewentualnie wymieszanegoz brązowym i to też daje inny smak.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dwa różne ciasta
Bo tu jest mowa o dwóch różnych ciastach stąd naprzemiennie na pozór bez ładu wypowiedzi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja robiłam kiedyś brownie i wyszło rewelacyjnie, do tego stopnia, że na zewnątrz było chrupiące, a w środku miękkie z płynna czekoladą. Niestety zgubiłam gdzieś przepis (podała mi go koleżanka, pasjonatka deserów) a doprosić o nowy niestety się nie mogę :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja robiłam kiedyś brownie i wyszło rewelacyjnie, do tego stopnia, że na zewnątrz było chrupiące, a w środku miękkie z płynna czekoladą. Niestety zgubiłam gdzieś przepis (podała mi go koleżanka, pasjonatka deserów) a doprosić o nowy niestety się nie mogę :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
przeciez i tak wiekszosc z was ma nadwage lepiej isc na silownie a nie do kuchni 333 www.youtube.com/watch?v=n08-SNPvLKk

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×