Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość buziaczek 26tc

dziewczyny w okolicach 26tyg. ciązy jak kopią wasze brzuszki?

Polecane posty

Gość buziaczek 26tc

czy to juz są stałe godziny czy raczej sporadycznie i niespodziewanie? I czy mocno czy raczej słabo?

Gość buziaczek 26tc
ja czuje juz codziennie ale czasem tylko 1 na godzinke ale czasem wiecej, ale wszystkie jak cicho siedze albo leże. W ruchu nic nie odczuwam. Moje dziecko chyba spokojne bedzie :D

Gość buziaczek 26tc
sama tu jestem? :(

Gość maggggda
ja jestem w 25 tyg...ruchy czuje czesto...jedyne co mnie zastanawia to to ze czuje je caly czas nisko...

moja dzidzie kopala strasznie w 26 tyg, w ogole kopanie zaczelo sie w 16 tygodniu takie leciutkie dzis jestem w 37 tyg, a w poniedzialek jade na cesarke pozdrawiam

Gość maggggda
trzymamy kciuki lolaaa:)

dzieki kochana za 3mane kciuki... bo cesarka niestety nie jest na wlasne zyczenie, to ze wzgledu na moja dzidzie

witam! leci mi właśnie 26 tydz, mój brzuszek to leniuszek bardzo mnie to martwi bo w poprzedniej ciąży to widziałam jak dzidzi się wypycha i przeciąga już w 22 tyg i ciągle kopała, a teraz to do tej pory czułam tylko nad spojeniem łonowym teraz w ostatnich dniach trochę poczuje z boku albo nad pępkiem ale rzadko i zauważyłam że raczej ma swoje pory do poruszania się bo kopniakami to nie nazwę a czasem cały dzień nic nie czuję dopiero wieczorem, 10 ruchów na godzinę to bardzo rzadko się doliczę. w tej ciąży łożysko mam z przodu to se tak tłumacze te słabe kopniaki bo lekarz mówi że nie mam się do czego przyczepić.

no u mnie kopie ...i raczej sa to okreslone godziny i zawsze jak ja siedze spokojnie...tez jak w ruchu jestem to nie kopie...ale sa to kopniaczki takie ze widac juz przez brzuszek;)....a lekkie ruchy czulam juz w polowie 16 tygodnia..i to moja pierwsza ciaza..:)

Gość buziaczek 26tc
widze ze troszkę nas jest :) peelle moj brzuszek podobnie jak Twój leniuszek. Tez mam łozysko na przedniej ścianie. Dzis miałam gości i troche byłam zabiegana wiec prawie cały dzień nic nie czuła. Mam nadzieje ze wszystko oki. W czwartek ide do gina to sie wyżale :)

Hej, ja jestem w 25 tc i mój maluch już szaleje, czytałam, że prawidłowa ruchliwość maluszka to 10-15 razy na dobę, jak tyle razy wyczuje sie maluszka to jest ok, ale wiecie kazda książka pisze inaczej-nie ma sie czym sugerować... Mój maluszek kopie zazwyczaj jak ja siedzę bądź leże na plecach, w ruchu czuję go, ale rzadko... Któraś, z wWas pisała że ruchy czuc nisko, ja własnie tez sie dziwie bo brzuszek mam juz duży, a malucha czuje w okolicy łona.... Ale mały sie rusza a to najwspanialsze uczucie, jakie można sobie wyobrazić:)

Gość buziaczek 26tc
mam nadzieje ze moj sie tez jeszcze rozkreci..

Gość dfgGg
Moja córcia kopała bardzo mocno, bolały mnie żebra, była duża ur.4440g. Nie było konkretnych godzin, pór dnia:). Syna prawie wogule nie czułam i czasami bałam się, wręcz umierałam ze strachu czy coś się nie stało. Dlatego co kilka dni chodziłam do przychodni (miałam blisko) i znajoma moja kochana położna dawała mi słucać jak bije serduszko żebym była spokojna. Niby mało się ruszał a urodził się z węzłem na pępowinie i też duży, 4100.

Gość ada 82
ja tez tak mam ,ze praktycznie dzidzie czuje wtedy gdy sie poloze i wtedy sa to albo mocne kopniaczki ,ze widac jak brzuch sie rusza ,albo bardzo delikatne.Gdy ja sie ruszam ,czuje je raczej rzadko-mysle ,ze tak to juz bywa kazdy dzieciaczek jest inny-choc nie powiem czasami tez mnie martwi gdy przez dluzszy czas nic nie czuje

Gość moja tez łabo
ale łożysko na ścianie przedniej ponoc ogranicza intensywnosc ruchów

Na początku 26 tc miałam usg tak koło 13.00 - przed nim moje małe było zazwyczaj spokojne, ale po usg do 2 nad ranem szalało w brzuszku. Pamiętam, ze zasnęłam zmęczona i zmęczona się obudziłam :) teraz rusza się spokojnie, no chyba że tatuś przywita się hasłowo z dzieckiem i dostaję kopa... fajnie :D

Buziaczek 26 koniecznie napisz co lekarz Ci mówił jak będziesz po wizycie. ja byłam 24 i mój mówił że skoro jest tętno prawidłowe i usg w 22 tyg było ok to nie ma powodów do niepokoju ale ja n ie wiem jak ja się mam nie niepokoić skoro widzę zasadniczą różnicę w ruchach między dwiema ciążami dla mnie w odczuciu to ten mały jest o ok 70 % mniej ruchliwy niż syn.ja już nawet zastanawiałam się nad usg 4d może ono by mnie trochę uspokoiło.

Gość buziaczek 26tc
oki peelle jutro ide na 17 i po powrocie wszystko opisze. Nie martw się myślę ze bedzie wszystko oki

Gość buziaczek 26tc
u mnie wszystko oki. Słyszałam tętno dzidziusia :) Lekarz mówi że czasem dzieci są spokojniejsze, ale też ze może się jeszcze rozkręci. Pozatym jestem "puszysta" bo dziś aż 99kg. :( i przez to słabiej moge czuc... Pozdro

buziaczek 26tc cieszę się wszystko ok, widać małe leniuszki zamieszkują nasze brzuszki :)

Ja się spodziewam, że raczej mnie dziecko będzie kopać, a nie brzuch.

Gość zakretka
Moj maly kopie jak szalony, jestem z 26 tygodniu, lozysko na scianie tylnej wiec widac praktycznie kazdy ruch dziecka. Rusza sie praktycznie przez caly dzien, najmocniej wierzga wieczorem jak cichutko leze, czuje go doslownie wszedzie, na dole, przy zebrach, pod pepkiem :) Wspaniale uczucie. Pozdrawiam!!

Gość buziaczek 26tc
pelle jak tam Twój leniuszek poprawił się? Bo mój niestety nie :(

mój kopie najintensywniej wieczorem i w nocy lub niedługo po posiłku. Oprócz kopania czuję też jakby wiercenie lub zmienianie pozycji.

Gość buziaczek 26tc
mój różnie, bardzo różnie z tym że bardzo słabo i czasem zdaży się mocniej ale tylko spordycznie .