Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GGoosssss

jak dobierac kolory, by sie nie osmieszyc??

Polecane posty

Gość GGoosssss

jak juz pewnie dziewczyny zauwazylyscie ze w tm roku bedzie kolorowo... ciuchy , buty w sklepach sa tak odwaznych kolorow - intensywnych- moje pytanie jest takie, ktora potrfai dobierac kolory???????? jak sie tego nauczyc by sie nie osmieszyc????

Gość Ja umiem
zdecydowanie. Po prostu to się ma we krwi :D

o tak.. to sie ma we krwi :) hehe znam wiele dziewczyn które noszą drogie ciuchy ale niestety nie mają za grosz stylu.. a co do kolorów to też chodzą wybierane jak choinki.. :) Prostota oraz skromność daje szyk!

Nigdy nie miałam z tym problemy - po prostu trzeba mieć w domu duże lustro i zachować umiar;)

Wszystko zależy od karnacji, koloru włosów i oczu..no i oczywiście od figury. Najpierw dowiedz się jakie kolory ci pasują, a potem dobieraj i kombinuj...;)

Gość GGoosssss
jestem brunetka 165cm karnacja jasna (solarium-precz) ale nie blada, oczka ciemne, figurka hmm 50kg okragla pupcia :P:P w kazdym kolorze sie dobrze czuje.... ale bardziej chodzi mi o laczenie kolorow np. jaki kolor bedzie pasowac do niebieskiego?? zielonego?? ciemnego rozu czy fioletu?? o takie bardziej laczenia mi chodzilo... ogladalam kawalek programu z tym zwizanego i wiem, ze nie kazdy kolor do kazdego pasuje, a wrecz trzeba pewnych laczen ucikac.. zapomnialam dokladnie tych wskazowek dlatego szuakm pomocy....

Pasują Ci przede wszystkim żywe kolory,a co do łączenia...hmm.. Zasada jest taka ,żeby nie przekroczyć trzech różnych kolorów w stroju (liczą sie nawet drobiazgi). Najlepiej podejrzeć z natury , mi to bardzo pomaga:) Natura nigdy nie łaczy kolorów nie pasujących do siebie ,wiec wzoruj sie na niej;)

Gość natura nie łączy
?? To ty chyba mało tej natury widziałas, natura łączy wszystkie mozliwe kolory. Ja bym sie tym akurat nie kierowała :/

Gość teraz jest /
 Jak dobierać barwy Podstawową zasadą umiejętnego zestawiania kolorów jest łączenie odcieni zimnych z zimnymi, a ciepłych z ciepłymi. Jako zimne określa się różne odmiany niebieskiego i zielonego, za ciepłe natomiast uznawane są pochodne czerwonego i żółtego.  Niebieski Intensywny chabrowy odcień niebieskiego doskonale wygląda zestawiony z czernią, bielą, bladym błękitem, a nawet bardzo jasnym szarym.  Czerwień Mocna dobrze wygląda z intensywnymi barwami. Można ją też jednak śmiało łączyć np. z ecru, złotem, fioletem, chabrem, innymi odcieniami czerwieni: rdzawą lub o barwie dojrzałego pomidora.  Biel Biel można łączyć ze wszystkimi kolorami, zarówno nasyconymi, wyrazistymi, jak i pastelowymi.  Brąz Ciemny brąz bardzo dobrze komponuje się z naturalnymi barwami: ecru, kremowym, bielą, ciepłym brązem (w odcieniu mlecznej czekolady), ale również z turkusem, czerwienią, pudrowym różem, jasną zielenią, a także słonecznym oranżem i rozbieloną żółcią.  Czerń Bardzo zdecydowana, pasuje do nasyconych mocnych barw: czerwieni, fuksji, zieleni, ciepłego oranżu, fioletu, żółci.  Zieleń Nasycona, ale niezbyt ciemna współgra z rozbielonym błękitem, granatem, a także z innymi odcieniami zieleni - pod warunkiem że będą utrzymane w zimnych tonacjach.

Gość nie zgadzam się z
poprzedniczką. Rzeczywiście trzeba łączyć kolory ciepłe z ciepłymi i zimne z minymi, ale to nie jest tak, ze wszystkie niebieskie i zielone są zimne, a czerwienie i żółcie ciepłe. KAŻDY z tych kolorów ma odcienie ciepłe i zinme. Np. czerwień pomidorowa, koralowa jeat ciepła, a karminowa zimna. Niebieski tzw odcień petrol jest ciepły albo turkus. Zieleń mchu, limonki, tzw. "zgniła" jest ciepła, brąz gorzkiej czekolady jest zimny, a mlecznej - ciepły, żółć bananowa czy słoneczna jest ciepła, a kanarkowa - zimna itd. Najlepiej bu tu poradziła dobra kolorystka, dobrze dobrana paleta barw dla danego typu urody jest tak skonstruowana, że wszystkie kolory w niej do siebie pasują.

Gość Alez oczywiscie.

Gość GGGGoooooSSSS
tylko gdzie taka koloryste "zlapac"? i najlepiej zeby za doarmo doradzila :(

Gość granatix87
na pewno nie zakładać różu i białego ze złutymi lib srebrnymi paskami, tandeta, takie kolory są dla małolat!!! kolorowe spodnie też odpadają!!! kolaeżanka sie ubrała ost w rózowa buzke i fioletowe spodnie i jakis pasek różówy, wygladała jak barbie i to ta najtańsza masakra!!!!

Gość bepooly
omg i nastepna "szaraczka" kobiety kolorowe ubrania sa swietne!! można być "elegancką" damą i w ognistej czerwieni i w sukni koloru trawy:P tzreba poprostu wybrać dobry krój, bo to on decyduje w jakim stylu się nosisz.