Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lukaszzz

Ciąza

Polecane posty

Witam wszystkich :) Mam problem, mianowicie taki, moja kobieta brała tabletki antykoncepcyjne przez 3 miesiące, ostatni raz uprawialismy sex 22.03.2009 (niedziela), tabletki sie jej skonczyły 24.03.2009 (wtorek) problempolega na tym ze spózniał sie jej okres 3 dni, w tej chwili ma jakies plamienia, nie jest pewna czy to typowy okres, czy jest w ciązy. Prosze o porade, czy mam juz szykowac kase na wuzek i pieluchy??

nie nie spokojnie :)! nie jest w ciazy napewno !!!!!! a po 2 okres sie spoznia po odstawieniu tabsow :)

ale nie az tyle, powinien wystąpic po dwóch dniach odstawienia tabletek.

Plemniki potrafią przetrwac w organizmie kobiety od 2-4 dni, i dlatego sie martwie ze do zaplodnienia moglo dojsc w środe jak skonczyly sie tabletki.

taa a 3 dni to duzo? mii sie spoznial 5 dni i co ?kazda jest inna ! dostanie przeciez jak moze byc w ciazy skoro bierze tabletki ?

tak ale podczas 7dniowej przerwy tabletki tez dzialaja :) nie ma tam warunkow dobrych dla plemnikow !

Gość ufufufufufufufufufufuf
Tabletki zabezpieczają przed ciążą nawet wtedy gdy jest ta obowiązkowa 7mio dniowa przerwa w ich braniu. Teoretycznie organizm powraca do równowagi hormonalnej po jednym pełnym cyklu bez antykoncepcji hormonalnej.

przez ostatnie 2 miesiące nie zrobila tej 7 dniowej przerwy, ale w pierwszym miesiacu zrobila normalnie przerwe 7 dniową i wszystko bylo OK, dostala okresu, a teraz jakos dziwnie to sie odbywa. Zaznacze jeszcze ze to byly tabletki SYNDI-35

o ale chyba piszemy ze podczac 7 dniowej przerwy nie mozna zajsc w ciaze !! a skoro brala tabletki to jak moze byc w ciazy ?? niech Sobie test zrobi ! zreszta na 10000000% nie jest w ciazy !!

Gość hyhyhyhyhyhhhhhh
na WÓZEK nie...na słownik ortograficzny lepiej zacznij odkładac...

na słownik też odłożę w swoim czasie, nie czepiaj się szczegółów

Gość Kama25285
Ja zawsze dostawałam @ 5 dnia p skończeniu tabletek, więc pewnie Twoja ma podobnie, a do tego stres, że może jest w ciąży. To też opóźnia okres.