Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stokrotka1990

zarządzanie- warto studiować??

Polecane posty

Gość stokrotka1990

proszę o obiektywną ocene. Czy opłaca się studiować zarządzanie??? Bo bardzo bym chciała isc na takie studia ale ciagle słysze sprzeczne opinie na ich temat. że niby kierunek fajny i można po nim wszędzie sie wkrecic ale znowu strasznie duzo ludzi to studiuje. Co w ogóle sie opłaca teraz studiować?? bo myślałam też o finansach i rachunkowości albo ekonomii, ewentualnie administracji. w ostatecznosci geografii, tylko tez nie wiem za bardzo co potem mozna robic:/ moze sie ktos wypowiedziec na ten temat??

Gość ib
Witam. Tez chetnie dowiedzialabym sie odpowiedzi na powyzsze pytania. Moze znajdzie sie ktos kto by sie orientowal w temacie ;)

Gość stęs
mam ten sam problem

Gość cole
ja studiuję i napewno warto zwłaszcza ze specjalnością rachunkowość praca zapewniona praktycznie wszędzie :)

Gość kdas
Moim zdaniem warto. W Polsce jeszcze duzo zalezy od uczelni jaka skonczysz tzn. prywatna czy panstwowa i oczewiscie czyuczelnia ta jest renomowana czy nie, wazna tez jest specjalizacja jaka obierzesz, ktora moze byc dobra przepustka do kariery. Mysle ze w duzych miastach kierunek ten pozwoli na szybkie znalezienie pracy.

Gość qdl
"ja studiuję i napewno warto zwłaszcza ze specjalnością rachunkowość praca zapewniona praktycznie wszędzie" Praktycznie w każdej biedronce i żabce na liczeniu pieniędzy w kasie

wg mnie nie to już ta rachunkowość czy ekonomia jest lepsza moim zdaniem

Gość medycyne czy stomatologie
cie oplaca studiowac a nie z takim czyms wyjezdzasz. U nas tylko to sie oplaca. Reszta to bieda z nedza :classic_cool: ps Ewentualnie pilotaż samolotów :classic_cool:

Gość gość antek rozp
przeanalizować rynek, wybrać specjalność pod kątem pracodawcy i można działać, skończyłem nietypowo zarządzanie na wyższej szkole bezpieczenstwa, ale dzieki temu, ze specjlanosci były dobrze dopasowane to dzis pracuje

Moim zdaniem najlepiej studiować to co nas interesuje. W innym wypadku studia nie mają sensu... Sama studiuję na wymarzonym kierunku, a jest to Bezpieczeństwo w cyberprzestrzeni na UTH (dla ciekawych: http://www.uth.edu.pl/oferta-studiow/magisterskie/bezpieczenstwo-wewnetrzne/bezpieczenstwo-w-cyberprzestrzeni/opis ) i nie wyobrażam sobie, żebym mogła robić coś innego :) Lubię to dzięki czemu ani nauka ani praca mnie nie męczą ;)Oczywiście to jest tyko moje zdanie ;)

Gość gość_ElaT78
Warto - nie warto? Nie można tak patrzeć. Idź na takie studia, na których będziesz się mogła realizować, robić to, co ci się podoba, a nie to co się opłaca. Jeśli będziesz dobra w tym co robisz to niezależnie od studiów dostaniesz dobrą pracę. Co do samego zarządzania to obecnie ciekawą opcją jest zarządzanie projektami - masz taki kierunek np. na WSZOP - http://www.wszop.edu.pl/oferta-edukacyjna/zarzadzanie-ii-stopnia/zarzadzanie-projektami,2,2,4279,54,4269 - kierunek dość nowy i zapotrzebowanie tutaj jest dość spore. Może rozważ coś takiego?

Gość jabłuszkoo2
Idź na studia,które Cię interesują bo inaczej się zanudzisz :) Ja studiuje zarządzanie i nowe technologie,na krakowskiej uczelni www.ignatianum.edu.pl i jest fajnie. Uczelnia ma świetną lokalizacje i bardzo nowoczesny budynek.