Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niemaco PP

czy moja mama nie przesadza??

Polecane posty

Gość niemaco PP

Dzis bylo 15 stopni a mama karze mi iść w zimowej kurtce.. juz wszyscy chodza w wiosennych, a ja nie ;(

Gość 11111111111111
dzisiaj ubrałam moją mała córke w zimowakurtke i wrociła ze spaceru spocona,myślę,ze spokojnie można już sie przerzucic na cieńsze

a ja dziś widziałam dwie baby w futrach:o matko jedyna ale musiały się rozparzyc:o

Gość 11111111111111
co to jest sułtanna?

Gość niemaco PP
też mysle że juz mozna w cienkich chodzić ale mama tego nie rozumie że jest ciepło, ona ciągle myśli że jest zimno ;(

a ile Ty masz lat ze mama Ci "kaze" sie ubierac jak ona chce ? to Twoja sprawa jesli sie nie myle.... najwyzej zmarzniesz Ty, nie mama :-)

Gość 11111111111111
no to niech wyjdzie na dwór i sie przekona

Gość kawalek_slonia
a w czem mama popyla?

Gość niemaco PP
no już niemało, ale zaraz jak założe coś cienszego to krzyczy.. Zawsze mówię ''to wyjdź i zobacz że ciepło jest'' a mama na to: to co ale można się przeziemic, wiatr jest..

Takie ciepło jest najbardziej zdradliwe. Dlaczego najłatwiej załapać przeziębienie wiosną? bo niecierpliwi myślą, że już ciepło i można zrzucić zimowe ubrania, a wystarczy się tak nie opatulać, żeby się nie spocić, ale z zimową kurtką jeszcze się nie żegnać.

Gość wreducha
a ja dzisiaj widzialm młodą babe w rękawiczkach, czapce takiej typowej wełnianej góralskiej, płaszczu grubym do kolan ale to mało!! spod płaszcza u góry wystawał jej grubaśny fioletowy golf na typowe syberyjskie zimy. no nie moge...

Gość niemaco PP
No łatwo się teraz przeziębić ale ja gram w piłke więc tym bardziej powinnam sie pożegnać z zimówką..

Gość przeciez nie biegasz w kurtce
a ile Ty masz lat ze mama Ci "kaze" sie ubierac jak ona chce ? to Twoja sprawa jesli sie nie myle.... najwyzej zmarzniesz Ty, nie mama ALE to mama edzie musiala ewybulic kaske na leki , jak kolezanka nasza sie rozchoruje nie maja na co pieniedzy wydawac tylko na leki ??

Gość niemaco PP
W kurtce biegam :) Wygodnie mi, a po za tym ja raczej nie choruje, tylko raz na jakiś dłuższy czas. Niby ja zmarzne nie mama ale ona nie kuma tego

oj ubierz sie jak uwazasz, a jak sie rozchorujesz to nie ma lekarstw, tylko herbatka z cytrynka i miodem oszczednie :-)