Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

issima

spowiedź przedślubna jak to powiedzieć??

Polecane posty

kochani moi muszę isc pierwszy raz do spowiedzi przedślubnej zrobiłam rachunek sumienia ale strasznie się boje bo jestem w ciąży i pewnie tez muszę się z tego wyspowiadać. Musze powiedzieć o seksie przedmałżeńskim czy wystarczy tylko wspomnieć ze jestem w ciąży??? i jak mam to ładnie ując buuuuuuu juz sie boje!!!

Gość czarna koala
omg, chyba oczywiste jest ze jak jestes w ciąży to był seks przedśłubny??... wez powiedz normalnie, że uprawiałas seks zakończony poczęciem dziecka i juz.

no właśnie ze to logiczne i samo z siebie wynika:) ale czy mam powiedzieć tak bezpośrednio o seksie i poczęciu??? czy jakoś to "poetycko" hahaha ująć:)????

Gość czarna koala
powiedz ze grzeczyłaś przedslubną miłoscią fizyczną, zakończoną poczęciem. jakkolwiek bys nie powiedziala - zareczam ze ksiadz juz tyyyyle tego słyszał ze mu nie robi róznicy.

Gość nie cierpię IDIOTEK
a po cholerę masz gadać, że jesteś w ciąży... to przecież cud dla kościoła, życie poczęte! wystarczy, że powiesz o seksie przed... :D

no dokladnie. ciaza to juz wasza sprawa. wyatrczy ze pwoesz o wspolzyciu przed slubem i juz:)

cud dla kościoła.... dla kościoła to dziecko jest poczęte z grzechu i z tego grzechu należy się wyspowiadać.. matko, zabrzmiałam jak jakaś stara dewota :P

Gość czarna koala
exactly. tyle ze jak powie ze jest w ciąży to TROSZKĘ złagodzi "ciężar gatunkowy", bo seks dla poczęcia jednak przejdzie bardziej ulgowo niż seks dla przyjemnosci... chyba ze to była klasyczna wpadka, to już bez różnicy. powiedz o seksie tylko i juz. i pamiętaj ze na spowiedzi się nei kłamie :)

Gość frufru
dla Kościoła - poczęte w grzechu.

Gość Szara Ada
Moim zdaniem wystarczy jeśli powiesz, że to Twoja spowiedź przedślubna i że jesteś w ciąży….ksiądz mimo, że jest księdzem wie skąd się biorą dzieci. Czepiać się nei powinien, bierzecie ślub, więc w grzechu trwać nie będziecie, nie stresuj się tym tak ;) będzie dobrze :D

Gość Szara Ada
A ja też mam stresa i to poważnego przed spowiedzią… po raz, że nie pamiętam kiedy byłam ostatni raz….z pewnością było to daaaaaaaaaaaaaaaaaaawno, po dwa, że już kiedyś z seksu się spowiadałam i nie była to przyjemna spowiedź :O

Gość Szara Ada
Ale pierwszym pytaniem księdza jak powiedziałam o współżyciu było „kiedy ślub?” – no ale wtedy to nawet w planach go nie było….