Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość *ll

ile dni kochałyście sie - planując dziecko ?

Polecane posty

Gość *ll

niektóre kalkulatory dni płodnych określają je od 7 - 14 dni wiadomo w 7 dniu cyklu nie ma dni płodnych, ale ja chciałabym starac sie o dziewczynkę wiec naperwno trzeba 2-3 dni kochac sie przed owulacją. mam pytania: - ile dni wy kochałyscie sie - jak czesto (codziennie, co 2 dzień ?) dzięki :)

Gość *ll
niektóre kalkulatory dni płodnych określają je od 7 - 14 dni wiadomo w 7 dniu cyklu nie ma dni płodnych, ale ja chciałabym starac sie o dziewczynkę wiec naperwno trzeba 2-3 dni kochac sie przed owulacją. mam pytania: - ile dni wy kochałyscie sie - jak czesto (codziennie, co 2 dzień ?) dzięki

Gość banda wszawców
ja próbowałam tak na kilka dni przed owulacją, co 2 dni po jednym razie:). Wyliczałam temeraturę, robiłam wykresy tak więc wiedziałam co do dnia w sumie kiedy . Niestety przez kilka miesięcy nie udawało się. Moze to był stres czy obzawa. Dopiero odejscie z pracy spowodowało ze sie udało zajść. Wtedy współżycie było na 3 dni przed owulacją i na 1 dzień przed owulacją- po jednym razie. czyliw sumie bez specjalnych starań. W związku z tym ze przed owulacją to powinna byc córka ,ale lekarz wspominał,ze niekoniecznie. jezeli nie to znaczy ze obalic trzeba teorię ze przed owulacją jest córka a w owulację syn. Sprawdze to na sobie.

Gość banda wszawców
oczywiscie. aha i jeszcze jedno zauwazyłam. za kazdym razem sperma wycieka mi z pochwy mimio iz nogi dawałam do góry, a w momencie jak nie wyleciała sperma - to wtedy okazało sie własnie ze jestem w ciązy.

Gość justyśka s
3 dni -codziennie jeden raz:D a z planowaniem płci dziecka to wcale nie jest tak latwo więc lepiej sie nie nastawiaj bo później niepotrzebnie będziesz rozczarowana! zobaczysz że o się nie urodzi będziesz kochała najbardziej na świecie:D wiem co mówię bo chciałam córcie a mam synusia i nie zamieniłabym go nawet na 10 córek:D:D

Gość Marta1979....
U nas wystarczyl 1 raz w miesiacu :)

chciałabym nie myślec ale sie nie da, ale na szczescie wracam późno do domu i nie myśle o tym wieczorem choc potem trzeba sie bedzie sprezyc zeby miec siłe na seks kiedy przyjdzie pora a to juz całkiem niedługo za jakis tydzień

Gość mmakaka
a z tą sperma to ciekawa sprawa, mnie tez wypływa, ale nie sadze aby to miało znaczenie ze zajdziesz lub nie

Gość banda wszawców
ja tez nie sądziłam ze z tą spermą.ale u mnie wyszło ze jak nie wypłyneła to zaszzłam.

Gość alllllw
prawie codziennie! nie dałas szans na "odnowienie" i wzmocnienie sie plemnikom

no mowie prawie :D dalam szanse hehe ale nie dlugo :D nie spieszylo mi sie .. ale i nie chcialam odwlekac

Gość allllw
aha rozumiem, :) heh kurcze ja nie mam takiego wzmozonego popędu zeby miec ochotę i siłe co np 2 dzień ok...przed tydzien z przewwami - tak, ale przez kilka miesiecy...wow

Gość banda wszawców
codziennie nie wolno plemniki musza dojrzeć. najlepiej co 2 ,3 dni.

Gość dorcia33
Co to z przyjemnosc robienie na sile.Ja bym tak nie mogla.Dziecko powinno pojawic sie w inny sposob.

Gość A my codziennie
w dniach płodnych. I udało się za 3 razem :)

hej!miałam miesiaczke 11 marzec a kochalismy sie z 25na16 oraz 28 na 29 i teraz sie zastanawiam czy były to dni płodne.Koniec był w srodku.poza tym doczytałam w lasnie ze sperma podczas zapłodnienia u jednej Pani nie wypłyneła coz u mnie z pirewsza ciaza tez tak było podczas tych stosunków ciezko okreslic gdzyz partner duzo potrafi ale podczas wizyty w toalecie nie było spermy.Kto potrafi obliczyc dni płodne .

Gość legalna szatynkaa
dziewczyny no dajcie spokój, te wykresy, nogi do góry to tylko wprowadza dodatkowy czynnik stresogenny, ja nie patrzyłam kiedy się kochamy, pełen spontan, to trwało 4 miesiace i zaszlam w ciążę. zdajcie się na los i calkowity luz.

Gość piuytrdfghjk
my kochaliśmy sie w 1 miesiącu codziennie ale w internecie przeczytałam że czesto nie można bo takie niedojrzałe plemniki nie zapłodni komórki jajowej i rzeczywiście w 1 miesiącu starań nic nie wyszło w drugim miesiącu kochaliśmy się co drugi dzień i za każdym razem sperma wylatywała a nie jak któraś wyżej napisała że zaszła jak nie wyleciała obecnie jestem w 30 tyg ciąży jeszcze tylko około 10 tyg i będziemy mieli synka.

Gość wcale się nie starałam
1 raz na dzień przed owulacją i od razu zaszłam :) a na zajście dałam sobie 6 miesięcy, więc dziecko urodzi się o wiele wcześniej niż planowaliśmy :) tuż po ślubie :) wszyscy pomyślą, że bierzemy ślub z powodu ciąży ;0