Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Vittorio Bimbetti

Fajny tekst Dorna na temat studentek kierunków humanistycznych

Polecane posty

Ciekawe również, co o wybrykach przyszłych inżynierów sądzi Ludwik Dorn. Socjolog i humanista, który w wywiadzie dla \"Dziennika\" mówił tak: Natomiast jeśli chodzi o mój zakres działań, to najważniejszym celem, jaki sobie postawiłem, jest przeciągnięcie na naszą stronę inteligencji technicznej, bo na inteligencję humanistyczną już machnąłem ręką. (...) Mówię o dużych grupach, o tych absolwentach i absolwentkach psychologii, marketingu i zarządzania - mówię o wartościach moralnych. Inteligencja humanistyczna to oczywiście jest pewna figura, ale dla mnie przykładem jej skłonności do samozatraty są idące w dziesiątki studentki psychologii, etnografii, antropologii, socjologii, które dały się wykorzystać seksualnie Simonowi Molowi. W tej grupie łatwo jest upowszechnić różne mody ideologiczne, aż do zaniku instynktu samozachowawczego. :D :D :D http://www.pardon.pl/artykul/4859/gwalt_pijackie_burdy_demolka_polscy_studenci_w_akcji Tak się bawią, tak się bawią studenci!!!! :D

Gość szybko szybko
gówno prawda!

To tylko jedna z trzech zasadniczych prawd. Jest moja prawda, twoja prawda i gówno prada. Spójrzmy zatem na to z innego punktu widzenia. Ja się zgadzam z Dornem, bo znam te dzifki. I tych pseudostudencikow też.