Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pacynkaa

Ślub w 2 miesiące??!! Czy to możliwe??

Polecane posty

Gość o matko!
Ludzie! Tak czytam niektorych.wypowiedzi i wiecie co...rece mi opadaja. jedna pisze ze w 8 msc ciazy lepiej jest brac slub , co to za wymysl?? Kobieta wlasnie juz pod koniec ciazy ruszac sie nie moze a co dopiedo.wesele.w glowie. (Chyba na siedzaco a najlepiej lezaco!) Za to inna pisze ze w 3 mies tez nie.bo stres zwiazany z organizacja wsZystkiego moze zaszkodZic dziecku, owszem ale normalny czlowiek i bez organizacji.wesela sie.stresuje zyciem codziennym, nie bede wymieniac bo kazdy ma rozne.swoje.problemy wiec ja uwazam to Za nonsens. akurat slub wesele i sprawy z tym zwiazane powinny cieszyc.cZlowieka a nie stresowac go... zawsze mozma.poprosic o pomoc rodzicow jezeli.jest tak malo czasu.na.zorganizowanie.wszystkiego, dlaczego nie? Sali moze poszukac nam nasza kochana mama ktora na pewno znajdzie czas by choc.troche nam ulzyc w przygotowaniach i na pewno zrobi to z mila checia.

Gość o matko!
Jedno jeszcze chcialam dodac. wedlug jednej panny tutaj slub z powodu ciazy jest bez sensu...moze troche tak, ale jezeli ludzie sie kochaja i sa ze soba ( bo czesto sie zdarza przeciez ze facet ucieka przed odpowiedzialnoscia tym bardziej jesli ciaza nie jest planowana) to przed narodzinami dziecka warto sie pobrac i nie dla ludzi ( zeby nie gadali ) tylko dla wlasnej "moralnosci"

We wrześniu urodziłam córeczkę i dwa tygodnie pózniej zapadła decyzja o chrzcie wraz ze slubem. w listopadzie było nasze weselisko, wiec mozna....

Gość lkjhhha
polecam zrobic ślub kościelny w połączeniu z chrzcinami(potem skromne wesele na 30 osób), moja przyjaciółka tak miała i była zadowolona, mówiła że sobie nie wyobraża z brzuchem iść do ślubu, bo bałaby sie że z tych nerwów poroni. Na swoim ślubie nie miała też klasycznej białej sukni, ale kremowa ładną sukienkę. bardzo groteskowo moim zdaniem wygląda jak panna młoda idzie do slubu w zaawansowanej ciąży i w białej sukni z welonem, albo jak ma już dzieci

Gość Kwiatuszekk majowy
w mojej rodzinie byl taki przypadek ze dziewczyna zaszla w ciaze, slub zostal zapalnowany na za 3 miesiace, niestety dziewczyna 2 miesiace przed slubem poronila, slub i tak sie odbyl i bylo ok ale wszyscy wiedzile ze slub z powodu ciazy ial byc a po drodze taka przykra sytuacja naprde nie fajnie dla dziewczyny,

Gość pewnie ze dasz rade.
Ja zorganizowalam w 1,5 miesiaca i bralam slub w czwartym miesiacu ciazy. Gratulacje i powodzenia

Gość majowy bezz
do pewnie ze dasz rade na ile osob mials wesele?czy duzo gosci odmowilo?

Dziewucho wstyd!!!! Dopiero co byłam na ślubie który też raczej odbył się bo "panna młoda" jest w ciąży. Ty myślisz że wesele to ty zrobisz w tydzień bo to jest jak imieniny czy inna uroczystość. To przysięga na całe życie. Teraz jesteś w ciąży, a wcześniej miałaś siłe nogi rozkładać?

Kotka... Czytałam twoje posty o weselu szwagra i przeczytałam ten i prosze cie .. Nie pisz już. Tak wiemy ,mąż na stanowisku wiec nie masz przed kim nóg rozkładać dlatego zazdrościsz i piszesz nie wiadomo co... Autorko jeśli będziesz na siebie bardzo uważać i dbać o zdrowie jestem pewna że wszystko będzie dobrze :) Przecież nie każdy robi weselicho na 300 osób z tańcami do rana. Skoro jesteście zaręczeni to jesteście już jedną nogą małżeństwem i to wasza decyzja i WY macie być szczęśliwi. Decyzja o slubie kiedy dziecko się urodzi będzie cały czas odkładana na później i dojdzie do niego po kilku latach dopiero. Nie przejmuj się i gratuluje dzidziusia i ślubu :) Szczęścia ,szczęścia i dużo zdrówka dla maluszka :)

Prawda boli dla tego mam zamilknąć? Ty mi moja droga nie będziesz rozkazywać co ja mam robić. To ja będę decydować w jaki sposób będę pisała. To, że autorka teraz ma stracha to jej wina. Ciąża, wesele wszystko na dzień dobry bo co ludzie powiedzą. Jak się ma siłe nogi rozkładać przed ślubem to trzeba później ponosić konsekwencje

Gość TakaONA89
Kotka jeśli 33 w Twoim niku to Twój wiek, to współczuję, że w tak młodym wieku zachowujesz się jak stara, sfrustrowana i zaściankowa kobieta ! Nie umiesz czytać, czy obsesja pójścia w ciąży do ślubu Cię zamroczyły ? Napisała przecież, że ślub planowali wcześniej ! Skoro planowali wcześniej ślub to nie jest on wynikiem ciąży ! Znam wiele szczęśliwych małżeństw , gdzie ślub się odbył między innymi przez ciążę , gdzie są one szczęśliwe i znam takie , gdzie nie było dziecka w drodze a jest za to rozwód. Nie ma na to reguły, co Ty jedna ślub brałaś bez zaciążenia ? Też brałam ślub jako bezdzietna i to mnie czyni lepszą niby ?

Gość TakaONA89
Swoją drogą, boisz się udzielać we własnym wątku bo każda dziewczyna Cię skrytykowała? Tragedia , że są tacy ludzie jak Ty !

To uważasz, że ta ciąża była planowa? Autorka chciała jeszcze więcej problemów mieć przed ślubem, żeteraz chce się zesrać i zrobić wesle w ciągu 2 miesięcy? Wesele osobiście planowałam rok lub więcej z wyprzedzeniem. Sala, orkiestra, kucharki, kelnerzy, kobiety przystrajające kościół. Są to słowa, ale takich rzeczy nikt nie planuje w ciągu dwóch miesięcy. Po prostu autorka wpadła i chce wszystko zrobić na ostatnią chwilę, bo co ludzie powiedzą. Do twoich wiadomości mam prawie 34 lata

Gość wrześniowy ślub marzeń
kotka jak sie ciebie czyta to się aż niedobrze robi!:/ nedzna prowokatorko!!!! generalnie to bylam ostatnio na weselu kuzyna zorganizowali ta impreze dokladnie w 2 miesiace z tego samego powodu nawet przez chwile nie pomyslalam ze to jakis wstyd czy cos wrecz przeciwnie byli ze soba bardzo dlugo, i tak planowali wziasc slub, a dziecko moze delikatnie przyspieszylo te decyzje. jedna z fajnieszych par jakie znam. zycze wam szczerze szczęścia i udanego wesela i zdrowego dzidziusia. a takimi komentarzami nie ma sie co przejmowac zgorzkniala pewnie bezdzietna bo nikt jej nie chce...

ale co złego jest we wpadkach? wytłumacz mi to bo nie rozumiem!

ja biorąc slub nie rpzysiegam bogu ze do tej pory bylam dziewicą i z nikim nie uprawialam seksu. ja przed bogiem przysiegam swojemu mezowi milosc wiernosc i uczciwosc malzenską slubuje mu to wszystko aż do śmierci a to ze któraś przed slubem zaszla w ciaze? co z tego?

Ciąża powinna być zaplanowana a nie bo wyszła wpadka. Taki związek musi szybciej przspieszyć zawarcie małżeństwa. Później bywa różnie. Moim zdaniem dziecko zawsze powinno być planowane. Człowiek pownien mieć zabezpieczenie finansowe.

Gość pennyyy
mam koleżankę która zorganizowała ślub w 1,5 miesiąca, z weselem. też wpadli, ale wesele było w ostatni weekend listopada, więc malo chodliwy termin.

do Kotka zazwyczaj takie planowane ciaze nie wychodzą. tyle ode mnie. twoje zdewociale myslenie podchodzi mi pod starą pannę nieszczesliwą i samotną. 🖐️

Gość ZaproszeniaSlubne
Oczywiście, że możliwe. Nie rozumiem tylko dlaczego oczernia się kobiety w ciąży. Lepiej by było, gdyby usunęły to dziecko? Zgadzam się z opinią, iż chodzi tu o przysięgę miłości, wierności. Wpadki były, są i będą.

Witajcie dziewczyny! Zorganizowanie ślubu i wesela w 2 miesiące jest możliwe, tylko trzeba wszystko dobrze zaplanować i się "spiąć". My zorganizowaliśmy weselicho na 85 osób w 7 tygodni i było naprawdę fajne i udane i jest to nie tylko moja i mężusia opinia :). Wesele było co prawda w kwietniu, czyli mało weselnym, ale całkiem przyjemnym, wiosennym miesiącu, co być może ułatwiło sprawę. Był spory wybór sal, DJów, a i ceny niższe, bo przedsezonowe. Co do sensu organizowania ślubu i wesela z powodu ciąży - myślę, że jeśli ciąża jest jedynym powodem zamążpójścia, to nie jest to dobry pomysł. Jeśli natomiast wiecie że chcecie być razem, w zalegalizowanym związku, a ciąża przebiega bez większych komplikacji, to myślę, że warto zorganizować ślub w czasie jej trwania. Później jest już zdecydowanie mniej czasu. Oczywiście każdy ma prawo zrobić jak uważa - jest to tylko moje zdanie. Pozdrawiam!

Ja właśnie jestem w 11 tygodniu i organizuję wesele. W zasadzie, wszystko udał mi się pozałatwiać w 1 tydzień, tzn. sala, menu, DJ, fotograf, krawcowa do sukienki. Miałam szczęście, bo sala w której planowaliśmy ślub na maj 2014 była akurat wolna. Przyśpieszamy ślub bo okazało się, że na zaręczyny dostałam nie tylko pierścionek :D Ślub będzie 26 października, sukienka będzie szyta 2 tyg przed godz.0, buty zamówione, z alkoholem i napojami nie ma problemu, można kupić nawet dzień przed, ciasta mam załatwione, został mi jeszcze tort :)

Gość gość
Moja siostra brała ślub w 5 miesiącu ciąży. Wyszło super :). Ślub był organizowany w 3 miesiące. Miała super suknie, rozszerzaną zaraz pod stanikiem, ale nie robiła nikomu tajemnicy, że jest w ciąży, wszyscy podeszli do tego tak normalnie:). Powodzena

Gość ABCweselne
Abstrahując od ciąży, a wracając do tematu o organizacji ślubu w dwa miesiące... Ślub w dwa miesiące jest jak najbardziej możliwy! O swoich perypetiach z organizacją ślubu w tak krótkim czasie pisałam na blogu: http://www.abcweselne.pl/blog-slubno-weselny/entry/slub-w-dwa-miesiace-czy-to-wykonalne.html Nie jestem w stanie opisać wszystkich przygotowań na forum, dlatego wkleiłam link :) Odpowiem na wszystkie pytania w komentarzach :) Na razie w kategorii "Ślub w dwa miesiące" powstało 6 wpisów, ale jeśli będziecie zainteresowani będę ją rozwijać. Pamiętajcie o jednym: ślub i wesele można zorganizować naprawdę szybko! Wcale nie trzeba na to roku czy dwóch!