Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a ja nieeeeee

Dziewczyny, mam pytanie, proszę o pomoc...

Polecane posty

Gość a ja nieeeeee

Wiem,że takie tematy tu zapewne już były. Mam przejść z Kontraceptu na Cilest. Niedługo kończę brać kontracept i po tych 21 tabletkach mam zrobić 7dniową przerwę i tego 7 dnia wziąć Cilest? Nie jestem doświadczona w tej kwestii, kontracept były pierwszymi moimi tabletkami i brałam tylko pierwsze opakowanie. Proszę o odpowiedź.

u mnie (yasmin) pisze,ze jak wczesniej bralas cos innego,to zaczynasz normalnie po tych siedmiu dniach przerwy kolejna paczke...zyli tak jakbys w ogole nie zmieniala marki

Gość a ja nieeeeee
no właśnie szkoda,że sie nie spytałam, ale już po fakcie, ehh

Gość a ja nieeeeee
czyli po tych 21 tabletkach robię 7dni przerwy i ósmego dnia biorę następne? dobrze zrozumiałam?

Gość a ja nieeeeee
dziękuje za odpowiedź :) miłego popołudnia 🌼

Gość a ja nieeeeee
Znalazłam już, czyli wg tej ulotki mogę też nie robić przerwy albo zrobić przerwę i wziąć tabletkę Cilestu przed upływem 7 dni. "W przypadku przejścia z innego złożonego, doustnego preparatu antykoncepcyjnego, stosowanie preparatu Cilest® należy rozpocząć w okresie od 1 do 7 dni od przyjęcia ostatniej tabletki używanego w poprzednim cyklu preparatu antykoncepcyjnego. Przerwa między przyjęciem ostatniej tabletki preparatu poprzednio stosowanego a przyjęciem pierwszej tabletki preparatu Cilest® nie powinna być dłuższa niż 7 dni."