Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wątpliwwość

Architekt czy Projektant wnętrz?

Polecane posty

Gość wątpliwwość

Wbrew pozorom - dwie rozne rzeczy. Archiektura czy Architektura wnętrz? Pytanie do Was- jak uwazacie, co w dzisiejszych czasach jest bardziej przyszlosciowe? Mam oczywiscie na mysli wybór drogi kształcenia. Co moze dac czlowiekowi więcej satysfakcji? Jakie waszym zdaniem są główne sprawy różniące te dwa kierunki? Czy będąc architektem masz kwalifikacje do wykonywania pracy projektanta wnętrz? Bo odwrotnie raczej nie. Zapraszam do dyskusji :) Będę bardzo wdzięczna za wszystkie wypowiedzi.

napewno architekt. a możesz napisać na jakich uczelniach można to studiować?? albo poleć mi strony o architekturze, o tym zawodzie, o nauce tego!! to bardzo ważne!!!

Gość wątpliwwość
Bo nie mieszkam w Polsce.

Gość akurat skonczylam oba kierunki
wiele zalezy od tego, jaka konczysz uczelnie, czy jestes przebojowa, pewna a tego, co robisz, umiesz przeforsowac swoje zdanie. Wg mnie wiecej mozliwosci daja wnetrza, poniewaz architektury wiele na swiecie sie nie tworzy, wiekszosc to wariacje na temat gotowych projektow. Z tym,ze po architekturze mozna robic wnetrza, w drugą strone raczej sie nie da.

Gość akurat skonczylam oba kierunki
jeslli za granica to wnetrza, bo na swiecie archhitekt to glownie wlasnie taki poprawiacz gotowych projektow ( no oczywiscie sa wyjatki, ale to nie tylko kwestia talentu, ale szczescia)

Gość wątpliwwość
Z nieba mi spadłaś:) Mam takie przeswiadczenie, ze wnętrza to przede wszystkim estetyka, ryzunek i inne czynnosci zwiazane ze sztuką, natomiast architektura to raczej cos na styl budownictwa, troche fizyki. Mam wrazenie, ze wnętrza to cos dla artystów. Takie wnioski wysunęłam, czytając jakie przedmioty są na poszczególnych studiach. Jesli się mylę, to bardzo prosze poprawić. Plusem jest to, ze po architekturze mozna rowniez projektowac wnetrza, jednak czy nie jest do tego za malo przedmiotow zwiazanych wlasnie z rysunkiem, światłem itp?

Gość wątpliwwość
Podbijam, moze jeszcze ktos sie wypowie?

Gość kajdunaa
szczerze - trudny wybor.

Gość wątpliwwość
up up

Gość to jeszcze raz ja
architekt tak czy inaczej powinien miec wyczucie kompozycji, koloru itd no i zdolnosci rysunkowe , mozna je rozwijac samemu i zostac wnetrzarzem, najwazniejsze, zeby je miec. Natomiast trudno samodzielnie nauczyc sie podstaw konstrukcji, mechaniki itd. Architektura to wieksza odpowiedzialnosc, budowla nie moze sie zawalic, ze tak powiem brutalnie, a wnetrze najwyzej sie komus nie spodoba.

Gość to jeszcze raz ja
jeszcze dodam,ze ja akurat najwicej sie nauczylam na architekturze,wnetrza to bylo glownie cwiczenie reki i oka, nabranie wprawy.

Gość wątpliwwość
Dziękuję za opinie :) Na pewno mi sie przyda.

Gość gość
Ja projektowałam swoje mieszkanie z pracownią architektoniczną ARCHITETTO. To świetni fachowcy i pasjonaci, mają niesamowite wyczucie stylu i idealnie rozumieją oczekiwania klienta. Oferują: realizacje „pod klucz”, projektowanie mebli, analizy jakości wnętrz, doradztwo inwestycyjne, nadzory autorskie, koordynację międzybranżową, inwestorstwo zastępcze

Gość gość
Jeżeli chodzi o meble do kuchni to ja korzystałam z usług firmy www.meblestasiak.com. Robią meble na wymiar i można zamówić sobie u nich projekt. Wszystko w bardzo atrakcyjnych cenach i na najwyższym poziomie.

Gość gość
Jak chcesz być panią od zasłon i poduszek to architektura wnętrz jak chcesz projektować, przearanżowywać to architektura.

Gość gość
Zdecydowanie architekt wnętrz, korzystałem już z usług dekoratora, tudzież projektanta wnętrz, zaprojektował mi słabe M. Natomiast jak skorzystałem ostatnio z usług architektów wnętrz z Warszawy (https://kparchitektura.wordpress.com/), którzy są profesjonalistami, efekt jest o niebo lepszy. Wziąłem u nich usługę pod klucz z uwagi na braki czasowe, nie miałem kiedy doglądać fachowców. Każdy detal zrobili zgodnie z projektem, to się nazywa profesjonalizm