Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Witam mam pytanko czy prawda jest ze teraz becikowego jest az 2480zł?? dziś mi sie obiło o uszy ja rodziłam 8 m-cy temu i dostałam 1000zł wiec chyba nie mozliwe jest zeby podniesli az tyle

Ja rodziłam rok temu ale ziesciła sie w odbiorze iprzyznali mi 2000 1000 od państwa 1000 od mista i jeszcze czasami daja dodatkowa kase za cos tam której ja nie dostałam ale jeszcze masz czas starac sie o ten drugi aoz nawet i trzeci tysiac do dziela i powodzenia musisz zdazyc przed roczkiem twojego dziecka bo przepisy sie zmienily

Ja tez :D jak narazie nie planuje więcej dzieci jedno mi wystarczy chciałam tylko wiedziec jak to z tym becikowym!i nie chce mis ie wiezyc zeby w tak krótkim czasie az tyle podniesli chodzi o "czyste" becikowe bez zadnych dodatkowych pieniązków

Gość oliuytfgh21345
http://www.becikowe.com/ 1000 zł należy sie każdemu za urodzenie dziecka a kolejne 1000 zł jest tylko dla rodzin najuboższych poza tym że wniosek składasz w ciągu 12 miesięcy a nie jak było w ciągu 3 miesiecy n ic się nie zmieniło

rodziłam w marcu zeszłego roku l o becikowe starałam sie dopiero jakies 2 miesiace temu i nie wiem gdzie mieszkacie ale ja w Bydgoszczy.U nas przysługuje 1000 z Państwa i 1000 z miasta oraz jeszcze jakiestam dodatkowe bo moja kumpela rodziła w styczniu i przyznali jej 3000

ivoneczka a skladalas jakies dodatkowe dokumenty, czy moze masz dochody nie przekraczajace chyba 504zł?

Gość maciuś1981
dostajesz 1000 tak jak wszyscy [ nie zalerznie od dochodu ] drugi 1000 dostaniesz jeżeli twój dochód nie przekracz 506 zł na osobe a następny 1000 możesz dostać np. z twojego ubespieczenia na życie i twój partner też czyli razem ok 4000

o tym ubezpieczeniu tez słyszałam bo mi baba w urzedzie mówiła że ozna jeszcze z tego dostac dodatkowa lkase jak sie jest ubezpieczonym