Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

magnolia2

małe zapytanko

Polecane posty

powiedzcie mi do jakiego rodzaju architektury można zaliczyć plany domków jednorodzinnych?? albo mieszkań?

nie o to mi chodzi chodzi mi jakby o kierunki studiów, np architektura wnętrz czy coś takiego..

no przecież nic się nie stało że się pomyliłeś :D napisz lepiej coś o tej architekturze

ale prosze Cie, pisz serio i nie śmiej sie głupio jeśli jesteś architektem to powinieneś wiedzieć!!

kierunek studiow : architektura. nie ma znaczenia czy budujesz wiezowiec, czy domek jednorodzinny, musisz przejsc ten sam proces nauki.

jaja sobie robisz?? czy na serio taka jest?? bo ja się narazie na studia nie wybieram, jeszcze daleka droga ale robie projekt o moim przyszłym zawodzie i szukam gdzie się da różnych informacji.może znasz jakieś strony gdzie jest dokładnie określone co i jak??

architektura wnetrz, to jak mowi definicja - projektowanie wnetrz, ale w przypadku budowy domu jednorodzinnego architekt wnetrz moze wspolpracowac z architektem, nie ma opcji by sam wszystko zaprojektowal, bo nie ma takich uprawnien.

karamba bamba : ale jak byłam na uczelnie.pl to tam jest tylko : architektura krajobrazu, wnętrz i architektura i urbanistyka. tzn że nie ważne co skończe a będe mogła projektować domki, tak ?? jeśli tak to super ale i tak proszę Was o jakieś strony o architekturze

nie wiem jak Ci pomoc jesli chodzi o okreslanie kierunkow, po prostu studiuje architekture i pracuje w biurze architektonicznym wiec wiem jak to jest. zglos sie na uczelnie i popytaj. ale na Twoim miejscu zapomnialabym o architekturze wnetrz, bo tak naprawde niewiele mozesz robic i ciezko sie przekwalifikowac. Co innego architekt -moze pracowac w zawodzie, lub tez latwo przekwalifikowac sie na projektanta wnetrz, jest duzo opcji.

"że nie ważne co skończe a będe mogła projektować domki, tak ??" NIE. Domek mozesz zaprojektowac WYLACZNIE po kierunku ARCHITEKTURA. Architektura krajobrazu zajmuje sie ogolnie krajobrazem i roslinnoscia. Architektura wnetrz zajmuje sie wnetrzem budynku ALE nie zajmuje sie struktura budynku, i nie ma sie uprawnien by dom zaprojektowac.

karamba dzięki za te informacje :) a ladaco to mi tylko dzisiaj czas zabrał..:D

Gość ss=ss
domy to ja projektuje na konstrukcjach budowlanych a ci z architektury czesto maja takie wizje ze chcieli by dom stal na wykalaczce - ale w koncu mieli wizje

laadaco nie obrażaj się...:) i będę Cię pytać .... jak ci minął dzień? masz psa? masz kota? lubisz zielony kolor? lubisz grać w simsy? masz rower? lubisz róże? lubisz tulipany? lubisz wiosnę? lubisz święta? masz rybki w akwarium? byłeś na wycieczce zagranicznej? umiesz grać na jakimś instrumencie? jaką lubisz muzyke? pytać dalej??

Gość ss=ss
na konstrukcjahc olblicza sie obciazenia i ugeicia - decyduje sie jakich materialow uzyc podczas budowy itd. ale raczej cie to nie interesuje

może nie bardzo mnie to interesuje ale i najbardziej się tego obawiałam czyli architekci nie wykonują takich obliczeń?

Gość ss=ss
architekci nie - w jednym paluszku trzeba miec geometrie wykreslna

jak wygląda Twój dzień? napiszesz anagram twojego imienia? mieszkasz na wsi? jesteś bogaty? nosisz tylko firmowe ubrania? dobrze się uczyłeś? dużo miałeś dziewczyn? lubisz samochody? jak nauczyłeś się grać na flecie? umiesz pływać? lubisz jeść? umiesz śpiewać? rozumiesz coś z fizyki? umiesz rozwiązać zadanie albo je sprawdzić o prasie hydraulicznej? i już mi się niechce pytać. masz spokój :D

a na czym polega geometria wykreślana?? a architekci muszą mieć zdolności bardziej ścisle czy artystyczne??