Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podobno powinnam

ale ja nie czuje 10 ruchów na godzine

Polecane posty

Gość podobno powinnam

nie czuje, jak cicho siedze to cos tam lekko kopie ale na pewno nie w każdej godzinie. Jestem w 27 tyg. niby wszystko oki z dzieckiem. Nie wiem co o tym sądzic

a w 27 tc powinno się tyle czuć? ja nawet nie wiedziałam i o ile byłam szczęśliwsza ;)

Gość podobno powinnam
no właśnie, ale czytam na tych różnych stronach ze powinno sie liczyc. Chyba przestane to czytac bo sie denerwuje niepotrzebnie

ale to pod koniec niby się powinno liczyć przestań się zamartwiać! a pytałaś o to lekarza?

a mnie w poprzedniej ciąży gin powiedział,ze codziennie o określonej porze np m-y 9-10 rano mam liczyć ruchy dziecka.Jeśli doliczę do 10u to mogę nie liczyć dalej.

a jak nie czujesz ruchów, to zjedz sobie czekoladę - gwarantuję, że dziecko się obudzi i będzie szaleć :D

Gość ola_blaszczyk
Witam! Mi położna powiedziała, że 10 ruchów należy doliczyc się w ciągu 12 godzin. To jest prawidłowo, a nie na 1 godzinę. Pozdrawiam :)

Gość PO CO WY LICZYCIE TE RUCHY
TO GŁUPOA tylko nerwicy mozna sie nabawic . wiadomo ze kazde dziecko ma faze snu i czuwania . ja bylam w 2 ciazach i nigdy nie liczylam ile tych ruchow jest w ciagu godziny czy doby . jesli w ciagu dnia pary razy dzieckiio sie ruszylo to uznalam ze jest ok . zreszta jak zawsze zaczelam dotykac brzucha to dziedzia zawsze kopnela. urodzilam dwie zdrowe coreczki . wiec przestan tak doklanie liczyc te ruchy bo zwariujesz i z nerwow jeszcze przedwczesnie urodzic

Gość magnoliowa mama
zjedz czekolady, zaraz zacznie skakac :-)

Gość PO CO WY LICZYCIE TE RUCHY
i dodam ze u mnie w obu ciazach na pewno nie bylo az 10 ruchow na godz - na dobe mysle ze tak. pierwsza corcia bardzo rzadko kopala , druga czesciej - ale nigdy nie liczylam tych ruchow .

moja corka tyle to nawet na dobe nie kopala bez wzgledu czy jadlam czekolade czy nie... mialam ktg robione juz od 32tc i czesto je trzeba bylo powtarzac albo robili mi usg bo mala sie nie ruszala wcale... do tej pory jest wyjatkowo spokojnym dzieckiem ale rozwija sie prawidlowo...

Gość gość
TfXKfchwiwEjlfyULLX4w41F