Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość 50-latka

Pięćlat po operacji usunięcia macicy

Polecane posty

Gość 50-latka

Jestem 5 lat po opercji usunięcia macicy. Na własne żądanie pozostawiono mi jajniki.W szpitalu powiedziano mi, że z reguły usuwa sie od razu wszystko.Wczesniej poczytałam sobie fachowa literature na ten temat i nikt nie wmówił mi, że podejmuję wtedy zła decyzję. Do tej pory czuję sie świetnie i wygladałam kwitnąco. Mam jedynie problemy z tarczycą, bo wiadomo, ze hormony w tym wieku i w tej sytuacji nie działają normalnie.Zupełnie nie rozumiem problemów zwiazanych z seksem???????????? To wg mnie prawdopodobnie partnerzy szukają dziury w całym.Ale i to, jesli się chce mozna zmienić,by nie tkwić w fatalnych i nieszczęsliwych zwiazkach i w przekonaniu o swojej winie. Nie namawiam do rozpadów związków, ale do powaznego zastanowienia się nad swoimi odczuciami.Po usunięciu jajników stosuje się hormonalną terapię zastępczą i ponosi się wszelkie również tego konsekwencje.Ja mam ten komfort, że jajniki spisuja się dobrze i nie burzę swojej gospodarki chemią.. Dbam o dietę i kondycję,nie przejmujac się swoim wiekiem. Myslę, że większość też pań po prostu przypisuje sobie z urzędu wszystkie dolegliwości do tego zabiegu. Zamiast skupić się nad innymi powodami swojej niedyspozycji! Może skupienie się na innych problemach życiowych, niż swoje zdrowie, zdystansuje was od złego myślenia o konsekwencjach choroby? Może potrzebuje was ktoś i w tym momencie będzie to ważniejsze niż " ja". Poza tym, macie prawo być czasami zmęczone, leniwe, senne, gorzej wyglądające, żeby złapać oddech na nadchodzący nowy dzień i podołać nowym wyzwaniom, jakie niesie życie.Nikt nie ma prawa was krytykować.Nie wzorujmy sie na serialch i żyjmy jak można najpiekniej, według własnych zasad i scenariuszy.Jestem szczęsliwa, mam wspaniałego partnera, czułego kochanka i tego wszystkim tutaj paniom życzę.M.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować